Reklama

Reklama

Sharkula

Trailer

Obsahy(1)

Během úprku před rozzuřenými vesničany je hrabě Drákula (Jeff Kirkendall) raněn a po pádu z útesu následně napaden žralokem. Vzájemně se pokoušou, ale tím příběh nekončí. Po mnoha letech se oba vrací na scénu a společně s nimi i jejich nenasytná touha po čerstvé lidské krvi. Obyvatelé malého městečka i turisti se mají na co těšit… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

B3n odpad!

všechny recenze uživatele

Pre tento typ "filmu" by mala existovať zvláštna kategória, ešte pod odpadom. Rád by som napísal o čom to je, len som bohužiaľ nevydržal pri tom dlhšie ako pár minút. Drakulu chytia dedinčania a zasiahnu ho asi oštepom, spadne z útesu do mora, tam ho napadne plyšový žralok (áno tá hračka) a zakusne sa mu do ruky, on žralokovi zase zakusne do plutvy. Medzitým rozprávač hovorí o tom, že temné sily sa ho rozhodli nechať na žive. Ja však šokovaný v tejto chvíli vypínam toto zásadné dielo americkej kinematografie. Niektoré filmy by sa nemali vôbec natáčať. Absolútne dno, vhodné len pre tých naozaj najnenáročnejších divákov. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Co to sakra bylo?“ ---- Jak jsem za poslední měsíce i díky několika svým oblíbeným uživatelům sledujícím mj. „zetkovou“ horrorovou tvorbu zjistil, filmovému světu aktuálně vládne nová éra žraloků. Kultovní Čelisti (1975) Stevena Spielberga si vysloužili ještě v minulém století řadu béčkových až céčkových následovníků, až se tato vlna posunula do obskurních amatérských napodobenin a posledních 10 let i totálně absurdních parodií. V sérii Žraločích tornád už údajně létají žraloci vzduchem, postupně i celým světem a vesmírem, jindy útočí na sněhu, létají na Měsíc, v tvorbě nového specialisty na subžánr sharksploitation Marka Polonii se kříží s biblickými postavami i slavnými monstry (vedle Sharkuly je tu i Sharkenstein), převtělují se do panenek a plyšáků, v roce 2021 v podlehnutí koroně přinášejí virus SHVID-1 a dlouhodobě taktéž variují klasické i aktuální žánrové kinohity (existují již tři díly Jurassic Sharku i Žraločí setkání třetího druhu, po nedávném Medvědu na koksu /Cocaine Bear/ přichází i Cocaine Shark)... a aby toho nebylo málo, Tommy Wisseau, režisér kultovního „špatného“ filmu Pokoj, přichází nyní se svým Velkým žralokem. Je toho tak nepřeberné množství, až jeden nevychází z údivu. ------- Moje první zkušenost s bizarním žraločím horrorem v podobě filmu Sharkula dopadla v rámci možností a očekávání slušně. Naštěstí jsem okamžitě rozpoznal, že jde o cílenou parodii z kruhů amatérských šílenců, kteří svůj film od prvních minut neberou vážně, ale točí prostě pro zábavu, přestože jen trochu solidnější filmařské úrovně nedosáhnou. Alespoň polovinu až třičtvrtinu nějakého nápadu dokážou vydat na plátno, dostal mě i originální experiment s mírným zpomalením většiny scén filmu, což spolu se spontánně legračním herectvím obou turistů teprve přidává na absurditě. Samotné dílko vůbec není tak krvavé, jak by se dle plakátu zdálo, rovněž absurdně přidané historické kostýmy vybraných postav potěší a efekty... jsou ještě horší, než si nezasvěcený divák může předem představit. Ale paradoxně jsem se většinou vůbec nenudil, více parodicky smýšlených scén mě úspěšně rozesmálo, takže pobaven touhle amatérskou jednohubkou dám neškodné 3 hvězdičky. [55%] ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úplně nejlepší je plakátek! Tak tohle už není snad ani filmové dno. Občas mám chuť se masochisticky vyřádit na nějaké perle, ovšem tohle překonalo i mé fantazie. Hlavně po řemeslné stránce... Žralok zde má podobu - nafukovací ploutve, gumové atrapy a kašírované makety z papíru. Jo a když se šklebí pod vodou, tak je nejspíš hadrový. Takže žralok....zachránil tonoucího Draculu a na oplátku od něj požadoval, aby mu sloužil. Žralokovi narostla netopýří křídla a Dracula se svými neživými poskoky (obzvlášť vtipné je, když jim oznámí, že je zabije) mu přináší oběti, nejlépe ženy. Dvojice brigádníků se tomu snaží přijít na kloub. Správce hotelu a pravá ruka Draculy je, jak jinak, Renfield. Místo, kde se vše odehrává, je, jak originálně příznačné, Arkham. Osudovou ženou Draculy je...Mina..., kterou sice nevysává, zatím, ale pokud by k tomu došlo, divák by se zřejmě nedočkal konstatování, že Mina je bledá jak stěna, páč zřejmě ztratila hodně krve... Pominu-li speciální efekty a ochotnický ansábl, tak nejvíce mi vadila kamera - opravdu hnus. Asi nejlepší je záběr, kdy ženská za tmy u moře točí ohnivými pruty, což tedy je po čertech málo. Přesto dám jednu hvězdu za snahu, byť se minula účinkem. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Ha, tak to je teda pořádná filmová výzva!", říkal jsem si, když jsem tohle veledílo objevil. Film o upírském žralokovi, nebo žraločím upírovi, nebo o čem vlastně, prozatím hodnoceno 4x jako odpad! a 2x za pět hvězd. No a moje dojmy? Hmmm... Nebudu to protahovat. Je to sice očividně recese, ale tak nekonečně špatná, že nepobaví ani... ani z recese. Bestiálně mizerní (ne)herci, monstrózně debilní dialogy, otřesně špatné lokace (ehhh, třeba ty scény od obecního rybníka coby od moře), totálně průserové triky (horší jsem ještě v životě neviděl)... Zkrátka absolutní dno amatérské kinematografie. Chápu, že něco takového natočí pro srandu parta kámošů z nějakého amerického vidlákova, že ony zmíněné triky určitě nebyly (NEMOHLY PŘECE BÝT) myšleny vážně... Ale nechápu, že pan rejža Polonia má za sebou takových skvostů už ca padesát a pořád ho to evidentně baví! Přesto dám jednu. Ne proto, že jsem už viděl ještě větší sračky, jak s oblibou opakuju, to asi v tomhle případě sotva, ale za odvahu (nebo drzost?) vylézt s něčím takovým na světlo, tedy hodit tohle lejno na net. A taky možná za tu macatou kurvu v lesklých legínách, která v několika prostřizích tancuje s pochodněmi někde na útesech. Nebo i za to kulervoucí jméno v titulcích, Titus Himmelberger! ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Drákula během naháněčky s vesničany žuchne do vody, kde se na něj okamžitě vrhne žralok a oba se navzájem pokoušou. A to vlastně jako popisek stačí. Myslel jsem si, že půjde o nějakou prču od Asylum, ale tohle předčilo všechna má očekávání. Něco tak strašně špatnýho jsem snad ještě neviděl. Od obrazu přes herce až po masky to má tu nejnižší možnou úroveň. A pokud jste fajnšmekři co do špatných triků, tak tady si na své přijdete vrchovatě. I bakelitové televizní pohádky z osmdesátek na tom byly líp. Bez proklikávání to nejde a i tak je to dlouhé. Asi nejzaslouženější odpad, co jsem kdy udělil. ()

Reklama

Reklama