Reklama

Reklama

Family Dinner

  • Slovensko Rodinná večera (festivalový název)
Trailer 1
Drama / Horor / Mysteriózní
Rakousko, 2022, 97 min

Obsahy(1)

Pätnásťročná Simi je deprimovaná zo svojej nadváhy. Vyberie sa na veľkonočný víkend do domu svojej tety Claudie. Claudia je populárna autorka bestsellerov o výžive. Simi verí, že jej teta pomôže. To, čo malo byť príjemným sviatkom s rodinou, sa však rýchlo ukáže byť niečím úplne iným. Čo spôsobuje, že sa všetci správajú tak zvláštne a agresívne? Odpovede na tieto otázky sú desivejšie ako jej najhoršie nočné mory. (MFF Cinematik Piešťany)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (14)

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Pätnásťročná Simi trávi veľkonočné sviatky v odľahlom dome svojej tety Claudie, ktorá sa preslávila ako odborníčka na zdravú výživu. Simi dúfa, že sa jej s Claudiinov pomocou podarí schudnuť, no tento cieľ sa zdá ešte ťažší než očakávala. Postupne sa rozvinie perfídna mocenská hra a Simi začne mať pochybnosti, či má naozaj zostať tam kde je. Koncept Family Dinner je celkom klasický slowburnový thriller, ktorý navodí nepríjemnú atmosféru. Studené farby, minimalistické dialogy a správanie na hranici spoločenskej akceptácie vytvárajú od začiatku skutočne nepríjemnú náladu, ktorá sa stále zhoršuje. V spojení s niektorými prvkami hororu to vytvára niektoré momenty, ktoré je ťažké zniesť až do vyvrcholenia. Postava Simi je hlboko nešťastná zo svojej nadváhy a má komplex menejcennosti. Film dobre zobrazuje učinky komplexov menejcennosti, ale predovšetkým sa zameriava na to, ako ich iní ľudia zneužívajú. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Príbeh o zakomplexovanej teenagerke, ktorá trpí kvôli svojej nadváhe. Cez sviatky navštívi svoju podivnú tetku a jej rodinku úžasných. Už z názvu je jasné, že jedlo bude hlavnou témou filmu, a rozhodne sa tým nemyslia iba diétky tej chuderky. Žánrovo som približne tušil, ktorým smerom sa to bude uberať, a nemýlil som sa. Celkovo to nebolo zlé, po technickej či hereckej stránke veľmi kvalitný film, ktorý občas dokáže zabrnkať na nervy. Akurát z toho sľubovaného hororu to veľa nepobralo, vlatne je to s výnimkou akčnejšej koncovky čistá psychologická dráma. ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Že csfd upadá už vím delší dobu , ale, že takové sračky se dostávají do modrých čísel to teda čumím jak vyoraná myš.  Tlustoprdka jde k tetě týden před Velikonocema zchudnout akorát jí to nechce říct  teta je totiž nějaká výživová poradkyně co napsala jednu knihu a druhou píše.  V rodině je chlap magor co rád šikanuje vlastního syna syn co je magor a myslí si, že ho chtějí zabít a matka co je magor ono upřímně ani ta holka normální není tudíž není komu fandit. Přes hodinu sledujeme jak ta matka uspává toho syna , chce po otci, aby toho syna vzal na lov syn je připosranec a neumí ani dorazit zajíce   holka pak nějak řekne té tetě , že chce zchudnout matka jí zakáže jídlo pak ona jíst chce taky jí to teta zakáže a nic se neděje pak ten syn uteče do Vídně holka chce odejít a pak si to rozmyslí. Na konci zjistíme že toho  syna zabili a dali si ho k jídlu ona to zjistí a zabije je.  0 procent ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Spíše drama s psychothriller nádechem, horor možná posledních deset minut. On to není vyloženě špatnej film. Kámenem úrazu je však jeho až moc vleklý děj. Nemůžu říct, že bych se tu hoďku a dvacet minut nudil, jen jsem byl už natěšený na finále, které mě však moc nepřekvapilo, jelikož sám film v průběhu napovídá, co bude jeho cílem, ale i přesto jsem si posledních deset minut užil a je to lehce povedený rituální bizárek. Ponurost a atmosféra tu fungují dobře a nejvíce mě bavila postava matky. Jako jednohubka se to dá. Letos už jsem viděl daleko horší. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Family Dinner je jeden z těch pomalejších, příběhově ne moc obsáhlých mini horůrků, které spíš budují atmosféru tichem a nevědomostí diváka, divným chováním postav a neosobním prostředím. Na druhou stranu je scénář v tomto případě poměrně předvídatelným, ne příliš šokujícím a dost vyčpělým. Zkrátka to je film, na který když si vzpomenu, nebudu už vědět název, pokud si vůbec vzpomenu. Jako mini jednohubka ale asi neurazí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo 25 dní od 9. marca do 13. apríla 2021 vo Viedni a Dolnom Rakúsku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama