Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (346)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane debilný námet. Na čo by tam tie blbky liezli a ešte tak chabo vybavené? Rovnako zbytočne natiahnutý film, v podstate 40 minút sa neudeje nič zásadného, tam stopáž mohla ísť na polovicu. A potom sú tu strašne prekombinované veci s dronom na úrovni až sci-fi. Na strane druhej vynikajúce napätie, pohrávanie sa s hudbou aj kamerou, naozaj to bolo na nervy až na mrákoty. Hoci fyzikálne skoro nemožné, na úrovni MacGyvera. Takže nejaké to mravčenie v bruchu bolo a film si zaslúži pozornosť napriek tým všetkým chybám, lebo to zásadné, čo mal priniesť, aj priniesol - vzrušenie. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

komorní survival o dvou kámoškách, které zůstanou uvězněné na rádiové věži a nemají se jak dostat dolů. Prostředí je fajn a pro někoho kdo má strach z výšek to bude hodně nepříjemný zážitek. Tvůrcům se celkem daří přicházet s náznaky atmosféry a celkem se ctí ustávají minimum herců i prostoru.I ten zvrat ke konci je ok, jakkoliv není úplně originální. Trochu škoda,přetažené stopáže, protože na podobný druh filmu je 107 minut docela dost. Být to trochu nahuštěnější a mít kolem osmdesáti minut, klidně bych šel v hodnocení ještě trochu výš...65% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V rámci bezmozkové, béčkové zábavy, překvapivě slušný kousek. Dvě herečky na 610m vysokém vysílači, bez možnosti cesty dolů. Nechybí logické ani fyzikální kiksy ale i přes slabší trikovou stránku, dokáže film pocuchat nervy a navýšit adrenalin. Všemu dopomáhá i svižné tempo a atraktivní dívčí duo v nátělnících. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,UVIAZLI SME NA PLOŠINE O VEĽKOSTI PIZZE UPROSTRED PUSTATINY..." __ Podľa komentárov ma udivuje, koľko užívateľov tu má ne/priame skúsenosti s (horo/r/)lezectvom,  ako veľmi sa vyznajú do fyzikálnych a poveternostných zákonitostí 600 m výšky (Načo sledujete film keď netolerujete jeho dej?) a tiež tým, akoby oni s obmedzeným vybavením zdolali zostup. (Priznám sa, že aj mňa počas sledovania napadla kacírska myšlienka akoby sa z tejto šlamastiky vedel dostať MacGyver). Hlavné predstaviteľky sú samozrejme naivné, avšak jedna z nich fičí na súčasných trendoch, čím príbeh predsa len dostáva na reálnosti. Obsahovo by bolo isto možné film trochu skrátiť, z jeho formálnej stránky sa mi pri sledovaní potili dlane a občas mi prichádzalo ozaj nevoľno. Najnezabudnuteľnejším ostane spomínaný - neprávom kritizovaný - dejový twist a pri inej scéne ma napadol obdobný moment z Barbara Conana. Schválne nenapíšem ktorý. (484. hodnotenie, 67. komentár k filmu) ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádi hodně vysoké stavby a milujete výšky, tak si přijdete na své. Jestli je vám ale na vrcholu Petřínské rozhledny blivno, tak si to radši ani nepouštějte. Má to veskrze dementní námět, musí se tam řešit spousta pitchovin, neexistuje tam moc fyzika (i ta gravitace si někdy dává volno), ale ve výsledku vás to hodně zabaví. A to včetně jednoho celkem nečekaného twistu. Možná by stačilo, kdyby film měl o 20 minut méně, zato kdyby byl intenzivně. Ovšm tenhle film vidět je o další důvod víc, proč nechci lezt někam vysoko. 55% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Filmová B67 není pouhým výtvorem trikových mistrů. Poté, co byla zavrhnuta myšlenka zmenšeného modelu, se režisér Scott Mann rozhodl postavit na Shadow Mountains v Mojavské poušti neukotvenou „stometrovou“ vrchní část věže. Měřila 30 metrů, což byla maximální výška, kam herci a kaskadéři vystoupali. Zajímavé je, že nadmořská výška náhorní plošiny v součtu s tímto fragmentem věže činí oněch filmových 610 metrů. Mimochodem, volný pád z takové výšky, kde se po většinu filmu obě dívky nacházejí, by trval 16,25 vteřiny. (Robbi)
  • Filmovalo sa v kalifornskom Palmdale a Mohavskej púšti. (MikaelSVK)
  • Supi, kteří ve filmu vystupují, jsou supi hnědí. Ti ale žijí v Asii a na Blízkém východě. V Severní Americe žijí pouze tři druhy mrchožravých dravců, kondoři krocanovití, kondoři havranovití a na východě USA kriticky ohrožení kondoři kalifornští. (flyer.nick)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama