Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (333)

kingik 

všechny recenze uživatele

Výška 600 metrů v hlavní roli. A dvě lepé slečny s ní přišly flirtovat. Obě rády lezou, ovšem od jisté doby, co se jedné z nich rozplácl o zem její milý, tak si daly načas, než se vydaly pokořit pořádný stožár tyčící se v poušti. Ve vedlejší roli dvěma horolezkyním bude přihrávat sup a dostaví se i zloději aut. A nadupané dekolty si jdou pro zvláštní cenu. A aby měl film punc podívané na úrovni, děvčatům bude jejich záda jistit ze země Jeffrey Dean Morgan. Scott Mann režíruje počtvrté a tentokrát se pustil do krkolomné výšky. S kameramanem MacGregorem natočil precizní survival thriller, ve kterém bruneta Grace Caroline Currey a blondýna Virginia Gardner předvádějí vytříbenou ekvilibristiku na majestátní věži, co budí respekt. Intenzivní zážitek je zaručen. Pokud se vám točí hlava jen při věšení záclon ze stoličky, tentokrát si rovnou uvažte kolem pasu jistící lano, abyste se v nastalém výškovém dusnu vůbec stačili nadechnout. Technické hledisko má film propracované. Vše ve velké výšce působí naprosto realisticky, ovšem nutno podotknout, že se jedná o filmovou realitu, která dokonale funguje jen za předpokladu, že nejste divák Rýpal, který vznese milion námitek proti nastalému a právě probíhanému dění. Pokud ovšem necháte na sebe (za)působit strašidelné metry, dostane se vám vrcholného intenzivního mrazení. Dost možná, že následně pocítíte i strach a úzkost o dvě vaginální stvoření bojující o přežití. Většina scén má také svoji originalitu, což je samozřejmě vítáno. A pokud vás dobrodružství s dvěma lezkyněmi plně nestrhne, můžete ještě fandit výrobcům push-up podprsenek, kteří toho pro tento film také hodně udělali. 10/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Scott Mann /Turnaj zabijaku, Linka c 657/ natocil svoj dalsi film, v poradi uz stvrty. U tretieho filmu  sa rozhoduje, ci  bude z rezisera nieco, tu na  to vyzeralo dost biedne. Su tu uzivatelia, ktorym sa film pacil, to jo, no vseobecne pochybujem ze ide o dalsieho talentovaneho rezisera. Nie je totiz dobre zacinat  hned prvym kvalitnym filmom ako povedzme Matt Reeves, lebo potom su ocakavania zbytocne vysoke a reziser casto sklame. Potom sa zla reputacia len tazko da napravit. ja osobne mam akrofobiu, no dokazem s nou uz pracovat. Tie dve herecky  - hm, tu som si isty, ze   ani jedna z nich nebude novodoba Rita Hayworth pripadne moja oblubena Gloria Swanson. Dost casto prehravali a dialogy  tvorili len vatovo plane plky. Za tu neprijemnu drsnu uzkost dam slusne tri spunty  68 % ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V rámci bezmozkové, béčkové zábavy, překvapivě slušný kousek. Dvě herečky na 610m vysokém vysílači, bez možnosti cesty dolů. Nechybí logické ani fyzikální kiksy ale i přes slabší trikovou stránku, dokáže film pocuchat nervy a navýšit adrenalin. Všemu dopomáhá i svižné tempo a atraktivní dívčí duo v nátělnících. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nepříjemná úzkost a intenzivní Survival VERTIGO! Fall je nečekané překvápko, které se může zařadit mezi Vertige, Gold, Frozen, Lonely place to die a další. Scott Man není až tak kvalitní režisér, ale béčkové filmy mu jdou a v těchhle vodách dokáže občas vykouzlit fajn věci. ( Turnaj Zabijáků je guilty pleasure jak kráva a Linka č.657 bylo taky fajn) a Fall se rozhodně neztratí. Příběhově je to sice přímočaré, ale to vůbec nevadí, tady jde o jiné atributy a ty fungují bezvadně. Becky a Hunter jsou nejlepší kamarádky, které se rozhodnou pokořit 610 metrů vysokou rádiovou věž a mají k tomu celkem pádné důvody. Úvod je lehce pomalejší, ale výrazně to nevadí, jakmile se děvčata přiblíží k věži, tak začne hodně nepříjemná a úzkostlivá podívaná, kde lidem trpící akrofobii se bude dělat zle a vykroutí si prsty na nohou. Obě slečny jsou sympatické a poměrně inteligentní, takže veškeré pokusy o záchranu jsou velmi uvěřitelné a dávají smysl. Človek by si myslel, že režisér natočí jen čistý horolezecký Survival, ale stihl tu zakomponovat i jiné prvky ( dvě nepříjemné a atmosférické noční můry), trochu brutality a Supy! ( ti zde mají docela dost prostoru a jsou hodně nepříjemní) a došlo i na nějaký zvrat, který rozhodně potěšil. Atmosféra, adrenalin a napětí zde funguje prakticky po celou stopáž a díky skvělé kameře a hlavně velmi intenzivní hudbě je z toho krásně nervy drásající Thriller za malý peníz, který funguje i baví a mně to bohatě stačí. 7/10. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Díky mojí fobii z výšek mě dokázal film pekelně rozhoupat žaludek, pocuchat nervy a způsobit mravenčení v podbříšku i na ptákovi, za což může jak ta ujetá věž, tak samozřejmě z nemalé části kozy Virginie Gardner. Podivné je, že u spousty filmů o lezení po horách se mi to nikdy nestalo, jelikož to je pro moji mysl tak sci-fi, že mě to asi nechávalo chladným, ale jelikož mám kurevský problém vylézt pár metrů na žebřík a ještě větší dolů, tak mi při lezení obou dívek na věž neskutečným způsobem cukalo celý tělo, jelikož mi to přišlo tak nějak možné a reálné, za což režiséru Mannovi děkuji. Vyvolat v někom kdo má na něco fobii opravdovou tíseň jen díky dění na plátně je poměrně kumšt. Škoda jen, že použil do filmu dvě herecký dřeva, který hrajou ještě k tomu nesnesitelný blbky a okoření o ten nejdebilnější evergreen všech survivalů, ať už horských, žraločích nebo prostě všech těhle typů filmu obecně a to dementní milostný trojúhelník. Už když mluvili o ruce pana neznámého na fotce a při pohledu Becky na Hunter na to tetování mě bylo jasný, že tuhle sračku vytasí. Za to hodně mínusových bodů teda. Morgan si zahrál bídné cameo ze známosti k režisérovi, kterého zná z předchozí spolupráce, jinak by to mohl odehrát kdejaký hejhula. Docela solidní mindfuck hlavní hrdinky tomu napraví ke konci reputaci. docela solidní thriller který jede v hrozných klišé, ale dokázal mě pocuchat  břicho a dal chuť mrknout na nějaký péčko s blondýnou v šortkách, tak proč ne za 60%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Co do vzhledu se filmová B67 podobá skutečné věži stejného jména, která se nachází v Bedminsteru (městská část Bristolu) ve Velké Británii. Její podobu navrhl sir Basil Spence (rovněž autor katedrály v Coventry) a zbudována byla v roce 1964, ovšem oproti filmové „sestře“ měří necelých 115 metrů (475 stop) a je stále funkční. (Robbi)
  • Filmovalo sa v kalifornskom Palmdale a Mohavskej púšti. (MikaelSVK)
  • Ve filmu Grace Caroline Currey (Becky Connor) a Virginia Gardner (Shiloh Hunter) více než třicetkrát vysloví slovo „fuck“. Distributor Lionsgate po získání práv a úspěšných zkušebních produkcích požadoval přístupnost PG-13 pro uvedení do kin, proto byly problematické výrazy předabovány a pohyby rtů obou představitelek digitálně upraveny. Kdo by si chtěl poslechnout původní provedení, musel by si zajistit Blu-ray vydané ve Velké Británii. (Robbi)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama