Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí Nick Wells žije dvojím životem. V jednom je spořádaným občanem, majitelem vyhlášeného jazzového klubu NYC v Montrealu, v druhém zkušeným kasařem, který se po úspěšné a dlouhé kariéře chystá pověsit lupičské řemeslo na hřebík. Dávný přítel, překupník Max, mu nabídne kšeft za čtyři miliony dolarů. Přestože si s Jackem Tellerem, mladíkem, který akci vymyslel, Nick příliš do oka nepadne, rozhodne se do toho jít. Mají proniknout do montrealské celnice, kde je Jack nočním uklízečem. V trezoru je tam ukryto vzácné zlaté žezlo, které bylo v roce 1661 vyrobeno pro francouzskou královnu. Společně se pustí do příprav. Přítel Burt Nicka varuje, že se Max zapletl s obávaným bossem Salidou, kterému dluží peníze. Mladík se přizná, že za žezlo dostane třicet milionů. Nick chce akci zrušit, ale pak si to právě kvůli Maxovi rozmyslí. Přestože celníci zjistí skutečnou hodnotu starožitnosti a posílí bezpečnostní opatření, rozhodne se dvojice v akci pokračovat. Zatímco Jack likviduje pomocí laptopu bezpečnostní zajištění včetně kamer, Nick otevře trezor a žezla se zmocní. Jack je však odhalen starým hlídačem, který ho zavře v jedné z místností a pak se vydá za Nickem. Donutí ho, aby mu ukradenou věc dal a sundal si kuklu, aby se jeho obličej ocitl na nahrávce bezpečnostních kamer. Vypukne poplach a Jack se hravě jako retardovaný Brian dostává z budovy. I Nick má v rukávu pár překvapení, které mu pomohou uniknout, a Jackovi způsobí řadu nepříjemností... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

st3f0o 

všechny recenze uživatele

Inteligentný lúpežnícky filmík, ktorý stojí za to vidieť... nie však kvôli originálnemu a strhujúcemu príbehu, ten by ste tu len márne hľadali (teda až na záver)... no za pozornosť určite stoja skvelé herecké výkony De Nira a hlavne Nortona, ktoré posúvajú (aspoň u mňa) tento thriller do nadpriemeru. Jednoznačne 4*. ()

pospech11 

všechny recenze uživatele

Poslední akce Marlona Brandona. Film má klasickou zápletku všech filmů kde jde o velkou loupež, jenže na můj vkus je tenhle film až moc přesycen dlouhýma scénama. Další dvě herecká esa Robert de Niro a Edward Norton zde ani nepropadají, ale ani nijak neexcelují. Hodně se mi líbí vyřešení jak udělat trezor a ještě se u toho pořádně okoupat. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ňah akože ok sa na to pozerá, DeNiro dáva klasiku a tiež potešilo vidieť Vita Corleona a.k.a. Marlona. Ale ten príbeh bol od začiatku tak predvídateľný až ma to k záveru urazilo, že "K tomuto sme dve hodiny smerovali...?" Norton sa mi hádam s výnimkou Fight clubu asi nepáčil originál, že asi fakt nikde. Ale napätie sa uprieť nedá. Proste priemerná heistovačka s väčšími ambíciami, na ktoré reálne má. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vypadá "Kdo s koho" hodně slibně hlavně díky trojici jmen De Niro-Brando-Norton. Jenže pak se z toho vyklube jen průměrná krimi s předvídatelným koncem, která sice neurazí a řemeslně je velmi dobře zvládnutá, zároveň však kupí jedno klišé za druhým a celkově nepřináší vůbec nic nového. A navíc ani herci se nijak moc nesnaží, dokonce i můj oblíbenec Edward Norton mě svým pojetím postavy malého podvraťáka Jacka příliš nezaujal. A od ikon typu De Nira a Branda bych také očekávala více... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Prošedivělý De Niro, 200kilový Brando a fantastický Norton. To je herecké obsazení zlodějského filmu, který první třetinu nudí k smrti, druhou člověka pomalu vrací mezi živé a v poslední třetině příjemně pobaví a překvapí. Když je Norton na scéně jedná se pětihvězdičkový koncert. Je však jasné, že tam nemůže být dvě hodiny v kuse. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Brando strávil na natáčení tři týdny, předváděl se a komplikoval natáčení Franku Ozovi, zatímco De Niro s Nortonem se snažili vytěžit maximum z toho, co mohlo být zdařilým snímkem. (Rocky62)
  • Píseň hrající ve výtahu při loupeži je ta samá, jaká hraje ve Smrtonosné pasti, když se teroristé dostávají do sídla Nakatomi. (Satan)

Reklama

Reklama