Reklama

Reklama

Dragon Age: Rozhřešení

(seriál)
  • USA Dragon Age: Absolution

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Parta outsiderů musí spojit síly a proradnému mágovi ukrást vzácný artefakt. V sázce je totiž obrovská moc. Podle série videoher od studia BioWare. (Netflix)

Recenze (15)

Sharlis odpad!

všechny recenze uživatele

Dragon age som kedysi hraval rad, tak som skusil i tento animak ked ma len 6 dielov, ale totalne ma to minulo. Chapem, ze v hre si s homosexualitou hlavu nerobili, predsa len to bola decision making hra. Ale tuto zase zo 6tich ustrednych postav 2 lesby a 2ja gejovia, to je proste prilis na mna a nechapem preco je nutne to neustale takto nasilu vytahovat, navyse v tvorbe zameranej pre detske publikum. Miesto toho mohli priniest lepsi vypravny pribeh, ktery tu stoji totalne zaprd. ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Seriál podľa hernej predlohy D.A. Z toho je snáď hneď jasné, že ak túto hru nepoznáte, horšie sa v seriáli zorientujete. Ja som nedávno dohral DA: Inquisition, čiže mi to dobre sadlo. Vyhnem sa písaniu hernej recenzie, poviem len, že lore v pozadí DA je výborne postavený a tento seriál z neho ťaží, čo sa dá. Dej a zápletka je fajn, no z hľadiska animácie je to len horší priemer. Privítal by som viac sústredenia na mágov, templárov, či rangerov, zlodeji sú IMO dosť Meh. Inak LGBT tématika sa dnes objavuje všade, možno tu toho mohlo byť menej, ale tento animák určite nie je pre deti < 12, takže mi to je jedno. Zážitok v pohode, ale myslím, že neznalci DA tomu môžu dať menej. Ja si asi pozriem aj ďalšie série, pripadne inú tvorbu z univerza DA. Vcelku OK 63% - 3* ()

Reklama

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Seriál na motívy úspešnej hry Dragon Age: Origins a jej posledného pokračovania Dragon Age: Inquisition. Intrigy, láska a moc to hýbalo prvou sériou. Reakcie postáv je ako z animáku pre deti a tak sa javia aj zaškatuľkované postavy. Snaha okoreniť príbeh zvratmi je na koniec moc prehľadná. ()

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Bioware, an Electronic Arts studio. Hodně času uplynulo od první návštěvy Lotheringu, kdy člověk stál s Alistairem a Morrigan na ochozu hradboví a rozhodoval se, kam se dále vydat. Dragon Age franšíza stále žije, přestože se studio, které jí dalo život, v titulcích už neobejde ani bez přístavku svého nového vlastníka, který po kreativní stránce s univerzem nemá vůbec nic společného. Musí to být hodně zvláštní pocit, pro lidi jako David Gaider. Vytvoříte pro někoho něco z ničeho, pak odejdete a věc, kterou jste stvořili, si žije svým vlastním životem. Bez vás. Vám už ani nepoděkují v titulcích. Netflix a Red Dog Culture House se naštěstí alespoň trochu drží reálií a seriál tak není špatný. Potěší pár cameí a odkazů na události, místa a postavy. Druhé sérii bych se nebránil. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Přestože moje první RPG bylo Dungeon Siege, tak Dragon Age: Origins bylo to RPG které mělo ten WOW moment a byl to lístek do světa fantasy. A dokázal sem si užít všechny následující díly, ano i dvojku, na Dragon Age prostě nedám dopustit a mám pro tuhle herní sérii slabost. Inquisition v tomhle směru i po letech absulutně dominuje, takže sem na jednu stranu rád že vznikl, tenhle seriál, ale zároveň nejsem úplně spokojený s ním. Hry Dragon Age, tak jako všechny hry od BioWare, v sobě zdařile kombinovali akční stránku, s tou politickou a možnost volby, rozhodovat o postavách, o světech, o tom jakým směrem se budou ubírat celé rasy, národy, BioWare tohle měli a mají v malíku. Takže mně mrzí, že tenhle seriál spíše působí jako né moc dobré DLC, chybí zde ta velkolepost, ta rozmáchlost, ten dopad na svět a postavy, tenhle seriál na měn působí, jako by tvůrci se snažili zaplnit mezeru, ale zároveń moc tomu nevěřili, takže je to krátký a nemá to dopad, jako jiné DLC. Nemluvě o tom, že jak Miriam tak i Rezaren, si nemají co vyčítat každý udělal zásadní chybu, zatímco Rezaren neni schopný přesnést se přes ztrátu, tak Miriam neni zase schopna odpuštění, takže oba dva to posrali jak jen mohli. Nejlépe z těch všech postav mi vychází, Qwydion které to pálí, jeji pozitivita je příjemná a je to prostě ten fajn charakter. A přestože akce je zde velice luxusní a potěší určití nepřátelé, magické útoky a další odkazy na hry, tak bych dal dvě hvězdičky, k tomu dost i přispívá mírně zprasený drak, ale ten zvrat, ten zvrat dělá hodně, sakra hodně, takže ty slabé tři dám. Jen je prostě škoda že, zrovna takhle dopadl seriál ze světa Dragon Age. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama