foto

Felicia Day

  • nar. 28.6.1979 (38 let)
    Huntsville, Alabama, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kathryn Felicia Day, narozená roku 1979 v americké Alabamě, se prokázala být mnohostranně nadanou už během dospívání. Zároveň s úspěšným vysokoškolským studiem matematiky se aktivně věnovala hře na housle a zpěvu, a krátce po dokončení školy se jí podařilo uplatnit ve filmovém průmyslu. Do povědomí televizních diváků se dostala především vedlejší rolí v seriálu BUFFY, PŘEMOŽITELKA UPÍRŮ, ale také jako titulní hrdinka filmu JUNE. Od té doby se objevila v mnoha dalších televizních počinech, jako například DR. HOUSE, HEURÉKA – MĚSTO DIVŮ, nebo DŮM LOUTEK.

Navzdory své ne zrovna zanedbatelné kariéře na televizních obrazovkách si však Felicia nejvíce pozornosti získala díky tvorbě publikované volně na internetu. V roce 2007 vytvořila na základě svých rozsáhlých zkušeností a zážitků s online počítačovými hrami krátkometrážní seriál THE GUILD. Ten se rychle stal velmi populárním, obzvláště právě mezi hráčskou komunitou, a vynesl Felicii několik ocenění za nejlepší internetová videa (například takzvané Streamy Awards). O rok nato ji Joss Whedon obsadil vedle takových jmen jako Neil Patrick Harris nebo Nathan Fillion do neméně úspěšného „internetového muzikálu“ DR.HORRIBLE’S SING-ALONG BLOG, který dokonce získal prestižní sci-fi/fantasy cenu Hugo. V nedávné době také potěšila příznivce herního světa Dragon Age, když stála za vznikem mini-série DRAGON AGE: REDEMPTION, ve které navíc ztvárnila hlavní roli. Téměř tedy není třeba dodávat, že Felicia považuje internet za velmi důležité médium pro komunikaci mezi filmovým tvůrcem a divákem, a je velmi aktivní na sociálních sítích jako Facebook nebo Twitter.

Její popularita na celosvětové informační síti zatím Felicii vynesla aktivní spolupráci s velkými softwarovými společnostmi a obsazení v několika počítačových hrách. V hollywoodských blockbusterech by ji zatím diváci hledali marně, nicméně je pravděpodobně jen otázkou času, kdy prorazí i na plátnech kin.

Jirka "Eterninox" H.

Herecká filmografie

Filmy

2014 Annoying Orange: Movie Fruitacular (TV film)
Lust for Love
2012 Rock Jocks
2010 Lee Mathers (TV film)
Red: Werewolf Hunter (TV film)
2008 Commentary! The Musical
Dear Me
Vyprahlá prérie
2006 God's Waiting List
2005 Warm Springs (TV film)
Záhadná žena: Vražda v lázních (TV film)
2004 Bravo Girls: Opět v akci
June (TV film)
2002 Primadona v ohrožení (TV film)
2000 Delusional

TV seriály

2018 V zajetí kouzel (TV seriál)
Six Short Stories About Magic (S03E08)
Poached Eggs (S03E07)
Do You Like Teeth? (S03E06)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Temple of Mars (S10E11)
Lovci duchů (TV seriál)
Bring 'em Back Alive (S13E18)
2017 Mystery Science Theater 3000: The Return (TV seriál)
Čas na dobrodružství (TV seriál)
Elements Part 8: Skyhooks II (S09E09)
Elements Part 7: Hero Heart (S09E08)
Elements Part 6: Happy Warrior (S09E07)
další epizody (6)
2016 Star Wars: Detours (TV seriál)
The Crossroads of History (TV seriál)
Knihovníci (TV seriál)
And the Tears of a Clown (S03E05)
2015 Con Man (TV seriál)
Danger & Eggs (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál) - herec, a.z.
The Prisoner (S10E22) - a.z.
Dark Dynasty (S10E21)
Book of the Damned (S10E18)
další epizody (4)
2014 Math Bites (TV seriál)
2013 Lovci duchů (TV seriál)
Slumber Party (S09E04)
Pac-Man Fever (S08E20)
LARP and the Real Girl (S08E11)
2012 Save the Supers (TV seriál)
The High Fructose Adventures of Annoying Orange (TV seriál)
Heuréka – město divů (TV seriál)
Takový normální den (S05E13)
Přetvářka (S05E12)
Za zrcadlem (S05E11)
další epizody (10)
Lovci duchů (TV seriál)
The Girl with the Dungeons and Dragons Tattoo (S07E20)
2011 Dragon Age: Redemption (TV seriál)
Husbands (TV seriál)
My Gimpy Life (TV seriál)
Heuréka – město divů (TV seriál)
Obrovský skok (S04E20)
Malý krůček (S04E19)
Tenkrát na táboře (S04E18)
další epizody (8)
2010 The Webventures of Justin & Alden (TV seriál)
Dům loutek (TV seriál)
Epitaf dvě (S02E13)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Traktorista (S02E10)
Dům loutek (TV seriál)
Epitaf (S01E14)
Roommates (TV seriál)
Transplantační jednotka (TV seriál)
2008 Dr. Horrible's Sing-Along Blog (TV seriál)
Legend of Neil, The (TV seriál)
2007 The Guild (TV seriál)
2006 Windfall (TV seriál)
2005 Láska, s.r.o. (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk se opíjí (S04E05)
2004 Dr. House (TV seriál)
2003 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Vyvolená (S07E22)
Poslední dny (S07E21)
Zdroj moci (S07E20)
další epizody (8)
2001 Maybe It's Me (TV seriál)
2000 Křižovatky medicíny (TV seriál)

Dokumentární

2013 How Video Games Changed the World (TV film)
2007 Brotherhood 2.0 (TV seriál)

TV pořady

2012 Flog, The (TV pořad)
TableTop (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2017 Mystery Science Theater 3000: The Return (TV seriál)
2014 Spooked (TV seriál)
2007 The Guild (TV seriál)

Dokumentární

2014 World of Warcraft: Looking for Group

TV pořady

2012 Flog, The (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(323)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace