Reklama

Reklama

V nepřátelské zóně

  • USA Land of Bad (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jednotka speciálních sil americké armády Delta Force je přepadena během mise s cílem získat zpravodajský materiál a jejich jedinou nadějí je vzdálený operátor dronu letectva (Russell Crowe), který jim pomáhá v brutálním čtyřiceti osmi hodinovém boji o přežití. Beze zbraní, bez komunikace… jen s dronem vysoko nahoře. Záchranná mise začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Akční film, tak jak by měl být. Letecký operátor vypadá trochu jako trouba, což je záměr, zato zbytek týmu jsou typičtí vojáci. A ušetřena není ani kritika armády, páč vypatlaných gum, hlavně nahoře, bývá vždy dost. A je úplně jedno, o jakou armádu jde. Každopádně tu nejde o žádné šíření americké demokracie a jejích ideálů, jak si možná někdo špatně vyložil, ale jen o záchranu jednoho agenta, co se zvrtne na záchranu zbytku týmu. Nic víc a ani úvodní titulky na tom nic nemění. Já se jen divím, proč se na to dívá někdo, kdo musí vědět, o co jde, a pak tu v komentech zbytečně fňuká. A hledat logiku v tomhle žánru je také zbytečné, páč to by byla buď nuda, nebo by všichni zařvali hned na začátku. Tudíž hodně fantazie a několik důležitých náhod. Nebo snad měl hlavní hrdina v půlce filmu zkapat? K tomu jsou válečná dramata... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Máme tu českú stopu, pretože jeden z producentov je Petr Jákl. Na režisérsku stoličku sadol William Eubank (Pod vodou, Paranormal Activity: Next of Kin) a opäť potvrdil svoje kvality. Úprimne väčšinu času som sledoval kandidáta na akčný film roka. Prílet na miesto ako z Predátora, vydarené spomalovačky, zabíjanie zblízka aj na diaľku, bombardovanie. Iróniou je, že hviezda filmu Russell Crowe vytváral zbytočné odbočky a vo finále zrazil dojmy. Jeho veganské nakupovanie a patetické proslovy boli fakt zbytočné. Zato bratia Hemsworthovi odviedli čo mali. Nečakané príjemné prekvapenie. ()

Reklama

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Silné tři nebo slabé čtyři? Tentokrát půjdu asi níž. Land of Bad přináší poměrně fajn chlapskou, taktickou, military akci a hlavně rozjezd je napínavý a upoutá. Časem to ale sklouzne k poměrně solidnímu akčnímu bordelu a trochu to uspává i přesto, že tempo špatné není, jen se toho děje najednou prostě moc. Russell Crowe potěší a to i když se přímo jeho akce netýká, ale občas zahláškuje a to mi u něj bohatě stačí. Hůř je na tom Liam Hemsworth, jemuž charisma akčního hrdiny schází a už po několikáté jsem mu tuhle roli prostě nevěřil. Konec už je zase fajn a akční sekvence ve vile je mňamka, ale musíte se k ní trochu prokousat. Land of Bad rozhodně není špatný snímek, ale nemůžu se ubránit pocitu že do nadprůměrných vod nesahá. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Na konci jsem se tedy upřímně obával, že místo sledování vojáků, kterak se snaží dostat z bunkru, budeme sledovat jak si Russell Crowe zajel koupit něco k snědku. Přestože jeho chraplák funguje stále na výbornou, ve váhové kategorii by směle mohl vyzvat Seagala. Akčňák je takový nevyrovnaný, má to své velmi dobré chvilky, kdy si člověk dost přeje aby se zavzpomínalo na Ramba a pobíhalo se džunglí. 60% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase konečne poriadny akčňák, ktorého dej nie je okato debilný a postavy sa chovajú celkom príčetne. Navyše má všetko, čo dobrý film tohto žánru má mať - kvalitnú akciu, napätie a ani na chvíľu nenudí. Crowe s jeho 150 kg síce len sedí a šoféruje dron, no aspoň mohol ukázať, že je stále herec, ktorý dokáže kvalitne zahrať a nepotrebuje k tomu nič, len dobré dialógy a svoj hlas. Škoda záveru, ktorý bol plný klišé, ale keďže som sa celý film dobre bavil, tak dávam vyššie hodnotenie. 70% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Počas jednej väčšej prestrelky je na niekoľkých záberoch záchranný vrtuľník označený ako Black Hawk. Keď sa však záchranný tím pokúša pristáť, je jasne vidieť vrtuľník Huey. (MikaelSVK)
  • Stíhačka F/A-18 zobrazená pri nálete nepatrí americkému letectvu ani námorníctvu, pretože na krídlach sú jasne viditeľné znaky švajčiarskeho letectva. (MikaelSVK)
  • Eubank a Frigerio strávili dva týždne sledovaním reálnych príslušníkov JTAC pri práci vo Fort Irwin National Training Center, čím sa dostali do základov fungovania tohto leteckého riadenia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama