Reklama

Reklama

Jaula

  • angličtina The Chalk Line
Trailer

VOD (1)

Jedné noci Paula (Elena Anaya) a Simón (Pablo Molinero) zastaví dívce, která se sama potuluje po hlavní silnici. Dívka je posedlá údajným monstrem, které ji prý bude pronásledovat, jakmile překročí křídový čtverec nakreslený na půdě. Při pokusu o nápravu svého manželského vztahu se pár rozhodne vzít dívku dočasně do pěstounské péče. (Jardismo)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (52)

Lucilay 

všechny recenze uživatele

Když čtu komentáře primitivů, co očividně vůbec film nepochopili, tak je to vtipné. Ještě aby je to bavilo, když je to na pochopení komplikovanější. Film napínavý a dost krutý. Na začátku si člověk říká, co s holčičkou asi je špatně a nakonec je to asi horší než nějaké posednutí démonem, protože realita je mnohem strašidelnější... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pozvolný filmový vývoj, ale jinak se mi sbližování náhradní matky s velice podivnou holčičkou i forma jejího autismu líbila. Stejně tak navazující vyšetřování působilo zajímavým dojmem. V momentě odhalení druhého úhlu pohledu jsem měl dokonce jasno až o čtyřech hvězdách. Tento dojem vydržel skoro až do konce. Ten bohužel všechno pokazil. Zde jakoby už tvůrci netušili kudy kam, nedokázali dílo inteligentně ukončit a celé se jim to v rukách velmi rychle rozpadne. Nakonec to vlastně ani nedává moc smysl, nejsou odhaleny téměř žádné odpovědi na důležité dějové otázky, rozuzlení je přihlouplé a motivace některých postav zůstává záhadou. Navíc se ve finále zdá, že na klíčové místo vtrhla zásahovka, která se asi jen tak náhodou procházela okolím. To co vedlo k závěrečnému sledu událostí mne tak otrávilo, že bych nejraději ohodnotil hůře. 52% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Žádný horror, natož mysteriózní, tenhle film opravdu není. Děj se ubírá úplně jiným směrem, než jakým jsem myslel, že se bude ubírat. Nic proti, kriminální thrillery já rád taky. Ovšem to by rejža Tatay nesměl být takový Tatar a jelito. Zápletka dobrá, zpracování hrozné, protože nešikovné, těžkopádné, kostrbaté. Plus otravně přehrávající představitelka Pauly. A retardovaně happyendový epilog je pak ona pověstná třešínka na dortu. Nebo spíš hřebík do rakve. I když je v poslední čtvrtině několik relativně napínavých momentů, celkově film považuju za ztrátu času. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Nie je to tak úplne horor, ale za to veľmi dobrý psycho thriller. Na rozdiel od tuctovej americkej produkcie, od začiatku do konca drží film v napätí a pre mňa neznámy hlavný predstavitelia hrajú ozaj skvelo. Dokonca ani detská predstaviteľka mi vôbec neprekážala, naopak filmu dodala potrebný mystery efekt. Ako režisérska prvotina Tataya mal film výborné zvraty a napokon prekonal moje očakávania. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Spanielsko už nie je to, čo kedysi bývalo. A to boli časy, keď som sa na Španielsky horor/thriller veľmi tesil, ale tá doba je nenávratne preč. Po celu dobu stopaze som sa neohol ubrániť dojmu, že niečo veľmi podobne som už niekde videl. Hororove prvky nemá žiadne a aj keď začiatok vyzeral, že sa asi bude jednať o atmosférickú pecku, nestalo sa tak. Lebo ako príbeh napredoval, ukázalo sa, že je hrozne rozťahaný a veľmi predvídateľný. To čo bolo naservírovane na konci si bolo veľmi ľahko domyslieť. Myslím si, že film hlavne padá v slabej prepracovanosti a aj v tom, že herci nehrali nič. A najviac mi vadil hlavný zaporak, ten bol najhorší prvok vo filme, vadilo mi na nom všetko. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama