Reklama

Reklama

Jaula

  • angličtina The Chalk Line
Trailer

VOD (1)

Jedné noci Paula (Elena Anaya) a Simón (Pablo Molinero) zastaví dívce, která se sama potuluje po hlavní silnici. Dívka je posedlá údajným monstrem, které ji prý bude pronásledovat, jakmile překročí křídový čtverec nakreslený na půdě. Při pokusu o nápravu svého manželského vztahu se pár rozhodne vzít dívku dočasně do pěstounské péče. (Jardismo)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (52)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je schválně divně “vybledlý”, stejně, jako holčička, kterou našli na cestě. Nic nepůsobí útulně a pohodově. Autoři si zde vůbec podivně hrají s barevnými filtry. Dva divné prostřihy hned ze začátku vzbuzují dojem, jako by vám někdo vypnul televizi a vy se tak začnete pídit po tom co se děje. Ovšem nejvíc práce v tomhle “hororu” odvedla hudba. A to i ve scénách, kde to bylo naprosto zbytečné. Hudba a lovení střepů z huby. Autorský um rostl přímo úměrně s dějem, jakoby se zlepšoval s každou minutou filmu a tak se již nestalo, že by nás vylekala černá obrazovka. Film vypráví vcelku zajímavý příběh, který je podle mě zbytečně tlačen do hororu - na druhou stranu, díky tomu můžeme stále s napětím očekávat co se stane. Tápající divák díky tomu začíná "tušit", kam to směřuje. Jenže ono to zde není tak jednoznačné - byl to záměr autorů?  Doufám, že ano. Nevím, jak vnímat prapodivné rozuzlení, kdy se hlavní hrdinka vzchopí a osvítí jí záblesk detektivní geniality - působí to velmi rozporuplně, jenže díky tomu se dostaví podstatný zvrat. Cením si toho, že nakonec bylo vše vysvětleno a dokončeno. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Nie je to tak úplne horor, ale za to veľmi dobrý psycho thriller. Na rozdiel od tuctovej americkej produkcie, od začiatku do konca drží film v napätí a pre mňa neznámy hlavný predstavitelia hrajú ozaj skvelo. Dokonca ani detská predstaviteľka mi vôbec neprekážala, naopak filmu dodala potrebný mystery efekt. Ako režisérska prvotina Tataya mal film výborné zvraty a napokon prekonal moje očakávania. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Vždyť ten film nedává ani smysl přemýšlel u toho někdo něco a mělo to vůbec scénář neskutečná souhra náhod? Spoilery někdo unese v Německu ženské děcko (ženskou zabije a vydává za to děcko, aby ho nikdo nehledal jak zfalšoval pitevní zprávu nevím)  převeze si ho do Španělska  a vysadí ho kdesi u silnice s tím, že má jít k nějakému náhodnému autu co zde projíždí (proč to vůbec udělal?). V tom autě je ženská co nemůže/nechce mít děcka (jaká náhoda?)  a její manžel tak si ho vezmou a vezou do nemocnice tam zjistí, že má problémy a doktoři po nich chtějí , aby si to děcko vzaly k sobě jelikož s nima jaksi komunikuje tak si ho vezmou.   Mezitím jim někdo dává do jídla střepy a to děcko zmizí pak se najde a pak zmizí zase a hledá se až do konce filmu kde máme odhalení kdo za tím stál a proč.  Průměrný thriller horor ani omylem a mysteriózní tam není taky nic přijde mě, že nálepka mysteriózní se dává snad už na každý film automaticky nebo nevím. Mínusy za brutalitu žádná tam není  a navíc zde nikdo ani neumře. 40 procent za pointu a škrcení novou verzí garoty jinak není co chválit. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Počas nočnej jazdy autom narazia dvaja manželia na malé dievčatko, ktoré stojí na ceste. Len centimetre ju delia od toho, aby ju prešiel motocykel. Po tomto zážitku skončí dievčatko v nemocnici. Keďže sa k nej nikto nehlási, rozhodnú sa jej nálezci vziať si ju k sebe. To sa čoskoro ukáže ako najhoršie rozhodnutie ich života. - Tento mesiac už tretí film zo Španielska, ktorý mi vôbec nesadol. Zámerne píšem film, pretože o horor tu ani zďaleka nejde. Začiatok vyzeral tajomne a dej slušne gradoval, ale keď začne pravda vychádzať na povrch, všetko sa to režisérovi rozpadne v rukách a ku koncu som už len krútil hlavou, ako sa dá pekne rozbehnutý príbeh za pár minút pokaziť. Herecky to nie je nič extra, ale malú Evu Tennear by som v budúcnosti v nejakom ozajstnom horore vidieť chcel, pretože mám pocit, že aj bez slov strčila do kapsy omnoho skúsenejších hercov. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Spanielsko už nie je to, čo kedysi bývalo. A to boli časy, keď som sa na Španielsky horor/thriller veľmi tesil, ale tá doba je nenávratne preč. Po celu dobu stopaze som sa neohol ubrániť dojmu, že niečo veľmi podobne som už niekde videl. Hororove prvky nemá žiadne a aj keď začiatok vyzeral, že sa asi bude jednať o atmosférickú pecku, nestalo sa tak. Lebo ako príbeh napredoval, ukázalo sa, že je hrozne rozťahaný a veľmi predvídateľný. To čo bolo naservírovane na konci si bolo veľmi ľahko domyslieť. Myslím si, že film hlavne padá v slabej prepracovanosti a aj v tom, že herci nehrali nič. A najviac mi vadil hlavný zaporak, ten bol najhorší prvok vo filme, vadilo mi na nom všetko. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno