Reklama

Reklama

Teletubbies

(seriál)
  • Velká Británie Teletubbies

Obsahy(1)

Kouzelný větrník se roztáčí, v TELETUBBYLANDU začíná nový den a čtyři hravé kamarády čekají další dobrodružství a příhody. Fialový Tinky Winky je největší, zelený Dipsy má nejraději černobílý klobouk, žlutá LaaLaa si nejraději hraje s balonem a nejmenší Po, žijí za horami v tajemné zemi, kde se může stát cokoli... TELETUBBIES mají rádi tanec a velmi milují jeden druhého. A dětri budou tyto báječné postavičky také milovat. TELETUBBIES jsou mezníkem v předškolním programu, speciálně navrženém pro malé děti, aby jim pomohl s koordinací zraku a sluchu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (794)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

To je klasa, to je klasa. Kampak se procenta poděly? Kampak se procenta poděly? Seriál pro všechny, kterým nestačí říct něco jenom jednou. Seriál pro všechny, kteří v Teletubbies našly to, co většina lidí přehlídla, a to krásný, neinfantilní, skoro až akademický humor (no uznejte sami- televize v dutině břišní? To by nevymyslel ani Cameron!). Seriál pro všechny, kteří se chtějí dostat na trip, ale od pana Mackeyho vědí, že drogy jsou špatné, áno. Seriál pro všechny, kteří už odrostli dětskému věku a tak nehrozí, že by na nich zanechal nějaké trvalé (dementní) následky. Můj oblíbený byl vždycky Dipsy, páč jim to tam celý správně bojkotoval. A už je ten koment na něco tak kreténskýho, jako je Teletubbies, zbytečně dlouhý, tak tedy je čas udělat pápá a tuli tuliii... ()

Terter odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu zábavný odpad, který snad nemohl vymyslet nikdo příčetný. Tohle patří k těm počinům, před kterými by se divák nejradši zahrabal pět metrů pod zem, ale z nějakého důvodu je přímo hypnotizován děním na obrazovce a nemůže se od ní odtrhnout. U Teletubbies to platí trojnásob, prtože tohle se jen tak nevidí. Pochopil bych, kdyby se tam vyskytovala nějaká reálná, byť lehce stylizovaná stvoření důvěrně známá dětské mysli, ale čtyři kříženci mezi makakem a žížalou působí spíše odpudivě až mírně děsivě. Navíc v jejich podání získává úsloví "opakování matka moudrosti" zcela nový a neskonale obludný rozměr. ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Viem si predstavit, ze keby som mal 2-3 roky, zral by som to ako divy. Hra farieb a jednoduchych zvukov...Jeden zo serialov, ktory rodicia miluju. Mozu si totiz aspon na sekundu oddychnut od neustale skriekajucich babies ;-)...ehm, aspon si to myslim...ked budem mat vlastnu skusenost a bude opacna ako som cakal, ihned menim hodnotenie...;) ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Teletubbies nepovažujem za rozprávku. Je to skôr vzdelávací program. Je to však určené pre tie najmenšie dvoj- až troj-ročné deti. Takže je samozrejmé, že to nie je pre dospelých a tí by to (až na výnimky) ani nepozerali. Ako väčšina vecí, pod ktorými je podpísaná BBC sú Teletubbies urobené účelne a na úrovni. Tentoraz je tá úroveň určená pre malé deti. A účelné je teda aj poskakovanie a opakovanie. To je totiž to, čo je pre malé deti prirodzené. Tvorbe postavičiek predchádzali 2-ročné prípravy a sledovanie správania detí a toho ako sa učia. Tomu je prispôsobené všetko od farieb a hudby až po slovný a pohybový prejav. A malo by to byť o tom, čo deti zaujíma. Tvorcovia podľa vlastných slov pri výrobe pozorovali reakcie detí, ktoré sledovali Teletubbies, aby sa uistili, či to urobili dobre. Svojim spôsobom boli deti spolutvorcami Teletubbies a zrejme preto sú medzi nimi také populárne. Otázkou zostáva, či lokalizované verzie (slovenská a česká) dabingové firmy nejakým spôsobom konzultovali s logopédmi. Isté je však to, že práve opakovanie jednoduchých, pre nás dospelých prihlúplych, fráz je to čo deti ovplyvňuje. Ako ste sa učili rozprávať vy? Opakovaním! Samozrejme, že vychovávať majú v prvom rade rodičia, a nie TV ako "odkladací priestor", ale napríklad farby sa dajú učiť aj na "barevních pitomcích". Hodnotenie 5 si to možno nezaslúži, ale nedávam ho za seba, ale za svoju dcéru, ktorej sa to veľmi páči a trochu tým vyrovnávam nepriazeň dospelých. Apropo aj vďaka Teletubbies sa moja dcéra naučila vyslovovať jednu z najťažších hlások - L. Vďaka Ti Lála. Už nevie povedať len asi najťažšie - R. Takže ak niekde dávajú TeRetubbies, v ktorom vystupuje Rára, dajte mi vedieť. PS: Ja považujem Pokémonov za ďaleko škodlivejších a "kartóny" typu Tom a Jerry, kde je jediným zmyslom rozbiť druhému hlavu kladivom by som dieťaťu nikdy nedovolil pozerať. Nech žijú staré dobré rozprávky. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Vžijte se role jedno-dvouletého děcka, které ještě pořádně neumí mluvit a zákonitě budete Teletubbies milovat. Nejenže všechno třikrát (a víckrát) zopakují, ale ještě to názorně předvedou, což zajisté nedělá ani nejlepší supermaminka či supertatíček. No vlastně to asi nejde, vžít se do prcka, ale to je jedno, srdce psychologů nejspíš jásá nad geniálně-dementní edukativností a já brečím nad nejpokleslejší televizní zábavou pro nemluvící, nechodící a kakající mimina. Ty svoje na to "doufám" nikdy dívat nenechám, radši budu všechno dvakrát opakovat sama. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (20)

  • V katolickém Polsku byl seriál vyšetřován pro údajnou propagaci homosexuality. (Zodiak455)
  • Každá postavička symbolizuje jinou rasu. Tinky Winky představuje Evropany, Po Asiaty, Laa Laa Indy a Dipsy Afričany. (Zdroj: wikipedie.cz) (Kmotr76)
  • Ústredná pieseň s názvom Teletubbies Say "Eh-oh!" sa stala hitom a v decembri 1997 sa v rebríčku UK Singles Chart dostala na prvé miesto. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama