Reklama

Reklama

Horká stopa

  • Japonsko Kimi jo fundo no kawa o watare (více)

Obsahy(1)

Hrdinou filmu je prokurátor Mortfoka, který se musí tvrdě bránit proti falešnému obvinění. Uprchne z vyšetřovací vazby a navzdory neustálému pronásledování policií přijde na stopu nebezpečným zločincům. Ti se chystají ovládat lidi prostřednictvím vysoce účinné drogy, blokující psychická centra v mozku. S pomocí dívky, která se do něho zamiluje, a nakonec i s pomocí policejního inspektora Jomury, který uvěří v jeho nevinu, se sympatickému muži zákona podaří očistit své jméno a zlikvidovat mocné protivníky. Typický kriminální příběh, u něhož lze jen stěží uplatňovat přílišnou logiku, se odehrává v různých prostředích. Děj se přenáší z Tokia na venkov, nejdříve na poloostrov Noto a potom do horských lesů na ostrově Hokkaidó. Odtud se pronásledovaný prokurátor vrací po dramatickém letu sportovním letadlem, jež neumí řídit, zpět do hlavního města, aby tu provedl konečné zúčtování. (Filmový přehled)

(více)

Recenze (2)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Japonské akční krimi s typickým provedením těchto filmů 70. let. Drama o muži, který byl nespravedlivě zatčen za krádeže a znásilnění, které nespáchal. Uteče z vazby a na vlastní pěst pátrá po spiknutí, které ho dostalo za mříže. Musí unikat policii a zároveň bojovat s organizovanou sítí zločinu. Typický žánrový film plný akce, vražd, úniků na poslední chvíli, velké lásky. Nejdeme zde hodného detektiva, obětavou a nezištnou přítelkyni, napraveného politika, který zjistil, že politika není vše i bezcharakterní a penězlačné zločince, jdoucí přes mrtvoly. Dnes už bohužel není film ničím zajímavý a když ho neuvidíte o nic nepřijdete.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na obyčajnú kriminálku, je to až príliš veľký film. Svojou minutážou a rozsahom určite. Aj napriek tomu a veľkej prístupnosti hlavne japonskému divákovi, snímok neuspel. Šaleli z neho jedine Rusi a Číňania ( kde to bol prvý zahraničný snímok uvedený po Kultúrnej Revolúcii, pričom sa stal blockbusterom z niekoľko stomiliónovou návštevnosťou ). Jednoduchý, ale na 150 minút natiahnutý príbeh, má veľa múch a niekoľko ,,guilty pleasure´´ momentov ( nechcene smiešne intermezzo s medveďom ), ale je divácky vďačný a nenudí. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama