Reklama

Reklama

StB: Přísně tajné!


Nástup rozvědky (E07)

(epizoda)
  • Slovensko Nástup rozviedky
Slovensko, 2022, 27 min

Obsahy(1)

Situace v poválečné Evropě je plná chaosu a nejistoty. Původní politické a bezpečnostní struktury se rozpadají a dochází k masovému pohybu obyvatelstva. Nejde zdaleka jen o dobrovolné pohyby. Miliony lidí jsou násilně vystěhovány ze svých domovů a přesídleny do jiných částí kontinentu. V této situaci emigrují nejen národy, ale i bývalí příslušníci bezpečnostních složek. V nových, rychle se měnících podmínkách hledají útočiště a nové místo, kam by se mohli zařadit. Znova se budují struktury tajných služeb a policie. A politickou silou, která se ujme otěží v Československu, jsou komunisté. Právě oni, dlouho před „vítězstvím pracujícího lidu“ v únoru 1948 začínají budovat bezpečnostní struktury, klíčovou organizací se brzy stane státní policie. „Ve světě špionáže jsou psychologické aspekty velmi důležité. Špionáž je do značné míry o lidském chování a v tomto smyslu je takříkajíc součástí DNA lidstva. Už pravěcí lidé, pokud chtěli přežít, sledovali pohyb a činnost cizích kmenů. Otázky přežití jsou klíčové pro mechanismy lidského chování, a proto tyto techniky přetrvaly dodnes a fungují i v éře národních států a jejich vlád,“ říká o tomto procesu unikátní respondent projektu Sir Richard Dearlove, bývalý ředitel britské MI6. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

........nástup rozviedky vysvetlené tak, že to šlo cez KGB...ok.....a ostatné boli len nejaké vypichnuté akcie v zahraničí.....ten mechanizmus tam odhalený nebol.....a ten záznam odovzdávania peňazí-eura od človeka s ruským prízvukom- komusi ...to bolo čo ? nejaká reality show? ..... slabá časť......pozn: ak nepustíte nikoho zo štátu X do štátu Y - tak potom špionáž štátu X v štáte Y bude nulová resp.minimálna..... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Človek by čakal, že sa dozvie niečo z histórie, o práci eštebákov a rozviedky, no aj tu museli strčiť Putina a dokonca vložili aj to trápne videjko, kde akože ruský agent upláca nejakého nášho agenta sumou neuveriteľných 500 eur a to niekde v prostredí pri ceste, kde ich každý vidí 😂 To je veruže dôveryhodná nahrávka. ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak vám touto epizódou "z minulosti" ktorá dôkazmi nedokáže nič preukázať a taktiež sa vezie len na vlne polemiky, pekne zajebalo. Samozrejme, nedalo sa neodpustiť si ukázať ruského atašé uplácača s pecto eurami, dohabaného jak nejaký kolotočár z Ostravy. Riadna ostuda .. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama