Reklama

Reklama

StB: Přísně tajné!


Nástup rozvědky (E07)

(epizoda)
  • Slovensko Nástup rozviedky
Slovensko, 2022, 27 min

Obsahy(1)

Situace v poválečné Evropě je plná chaosu a nejistoty. Původní politické a bezpečnostní struktury se rozpadají a dochází k masovému pohybu obyvatelstva. Nejde zdaleka jen o dobrovolné pohyby. Miliony lidí jsou násilně vystěhovány ze svých domovů a přesídleny do jiných částí kontinentu. V této situaci emigrují nejen národy, ale i bývalí příslušníci bezpečnostních složek. V nových, rychle se měnících podmínkách hledají útočiště a nové místo, kam by se mohli zařadit. Znova se budují struktury tajných služeb a policie. A politickou silou, která se ujme otěží v Československu, jsou komunisté. Právě oni, dlouho před „vítězstvím pracujícího lidu“ v únoru 1948 začínají budovat bezpečnostní struktury, klíčovou organizací se brzy stane státní policie. „Ve světě špionáže jsou psychologické aspekty velmi důležité. Špionáž je do značné míry o lidském chování a v tomto smyslu je takříkajíc součástí DNA lidstva. Už pravěcí lidé, pokud chtěli přežít, sledovali pohyb a činnost cizích kmenů. Otázky přežití jsou klíčové pro mechanismy lidského chování, a proto tyto techniky přetrvaly dodnes a fungují i v éře národních států a jejich vlád,“ říká o tomto procesu unikátní respondent projektu Sir Richard Dearlove, bývalý ředitel britské MI6. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak vám touto epizódou "z minulosti" ktorá dôkazmi nedokáže nič preukázať a taktiež sa vezie len na vlne polemiky, pekne zajebalo. Samozrejme, nedalo sa neodpustiť si ukázať ruského atašé uplácača s pecto eurami, dohabaného jak nejaký kolotočár z Ostravy. Riadna ostuda .. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Človek by čakal, že sa dozvie niečo z histórie, o práci eštebákov a rozviedky, no aj tu museli strčiť Putina a dokonca vložili aj to trápne videjko, kde akože ruský agent upláca nejakého nášho agenta sumou neuveriteľných 500 eur a to niekde v prostredí pri ceste, kde ich každý vidí 😂 To je veruže dôveryhodná nahrávka. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

........nástup rozviedky vysvetlené tak, že to šlo cez KGB...ok.....a ostatné boli len nejaké vypichnuté akcie v zahraničí.....ten mechanizmus tam odhalený nebol.....a ten záznam odovzdávania peňazí-eura od človeka s ruským prízvukom- komusi ...to bolo čo ? nejaká reality show? ..... slabá časť......pozn: ak nepustíte nikoho zo štátu X do štátu Y - tak potom špionáž štátu X v štáte Y bude nulová resp.minimálna..... ()

Reklama

Reklama