Reklama

Reklama

Out of Darkness

Trailer 2

Ve starší době kamenné se nesourodá skupina prvních lidí spojí a hledá novou zemi. Když však pojmou podezření, že je pronásleduje zlovolná mystická bytost, je klan nucen čelit nebezpečí, které si nikdy nepředstavoval. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (65)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle měl být černý kůň letoška, tak to jsme pěkně v háji. Out of Darkness totiž lákalo na perfektní monster survival horor, ale bohužel u mě neuspělo ani v nejmenším. Prvních 30 minut jakoby ani neexistovalo a další hodina mě teda taky výrazněji neoslovila. Máme tady "draze" vypadající výpravu, nicméně i přesto se mi tak nějak nechce věřit, že "první lidé" byli hladce oholeni a ostříhání a že měli tak pěkně ušité bundičky a potulovali se jen tak láskyplně krásnou krajinou. Abych jen nehejtil, rozhodně musím vyzdvihnout perfektní hudbu, která s nástupem akce graduje parádně, ale jinak je to takové nemastné neslané, nedá se říct, že by to dokázalo držet napětí nebo vyvolat zájem a už rozhodně se nedá obhajovat takhle nudný a nezáživný závěr. Slabá ptákovina. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Dalo by se jistě popsat mnoho stránek o tom, kolika se tento snímek dopouští očividných anachronismů, alogismů, nevysvětlitelného chování postav, účelové korektální agitace, v jak nebetyčném rozporu je děj filmu s konečným rozuzlením, tj. jak zoufale je to celé debilní, nicméně zmíním pouze dle mého nejzásadnější problém tohoto snímku, který strká vše výše zmíněné do kapsy, a tím je jeho opravdu příšerně děsivá nudnost. Kdyby bývala opravdu hezké záběry skotské krajiny nehyzdila svou přítomností ta skupinka praskokotů, dal bych možná i dvě, takto jedna velmi umrněná. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Takže ona západní země za mořem nebyly Kanáry, jak jsem se zprvu podle fyziognomie i jakoby semito-hamitské hatmatilky pralidí domníval, nýbrž Skotsko. Budiž, neřeším to. Nezdály se mi ani některé jejich účesy a hlavně ohozy. Ale pak jsem si vzpomněl na jakýsi text, kde se kdosi vysmíval naivním představám současníků o primitivních oděvech pravěkých lovců. Prý byly určitě mnohem sofistikovanější i hezčí, než třeba ony nedokonalé kožešinové sešívačky na obrazech Zdeňka Buriana. A souhlasím, že je to dost pravděpodobné. A oceňuju i originalitu (nebo aspoň neokoukanost) příběhu i jeho doby, příjemnou syrovost a skvělou hudbu. A mmch. o neblahém setkání Prvorozených s Druhorozenými pojednává třeba i skvělá Goldingova knížka Dědicové, doporučuju. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na záver dňa som si nechal (údajne) to najlepšie, čo doposiaľ rok 2024 z pohľadu horor žánru ponúkol. “Out of Darkness” je prvou polhodinou fakt nutne zlo, no následne sa to dejovo prepne do lesného survivor módu, ktorý je takou tou dobrou, dobrodružnou zábavou, ktorá dokáže najmä v nočných hodinách nastoliť takú tú správnu, temnú atmosféru. Ja osobne som na riť nepadol, a aj tunajšie, celkové hodnotenie sa tak nejak zo dňa na deň prepadáva, keďže je otázne, či je toto vôbec aj horor. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po 4hvězdičkovým hodnocení většiny mých oblíbených uživatelů jsem asi očekával větší jízdu. Víc jak polovina filmu mě nudila a nebavila. Navíc většina je po tmě. Ani k postavám jsem si větší vztah nevytvořil. O nějaké atmosféře a napětí se u mě dá mluvit spíš až v poslední půlhodině. Kdy je vše samozřejmě podpořeno vynikající hudbou, zvuky a ruchy. K filmu bych měl ještě pár dalších výhrad ale nebudu hnidopich. Aspoň, že ten konec se povedl a vše bylo dobře vymyšleno což v mých očích snímek zvedlo aspoň na ty 3hvězdy. Opětovné shlédnutí ale zcela jistě vylučuji. ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v okolí Gairloch ve Skotsku a děj se odehrává před 45 000 lety. Film tak odpovídá historii, ve které se první lidé objevili v severozápadní Evropě. (chaometic)
  • Podle slov režiséra Andrewa Cumminga, byl jazyk Talo pro herce extrémně náročný. Jazyk byl kombinací arabštiny a baskičtiny a vypracoval jej lingvista Daniel Andersson. (chaometic)

Reklama

Reklama