Reklama

Reklama

V temnotách

  • Velká Británie Out of Darkness (více)
Trailer 2

Ve starší době kamenné se nesourodá skupina prvních lidí spojí a hledá novou zemi. Když však pojmou podezření, že je pronásleduje zlovolná mystická bytost, je klan nucen čelit nebezpečí, které si nikdy nepředstavoval. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (73)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na záver dňa som si nechal (údajne) to najlepšie, čo doposiaľ rok 2024 z pohľadu horor žánru ponúkol. “Out of Darkness” je prvou polhodinou fakt nutne zlo, no následne sa to dejovo prepne do lesného survivor módu, ktorý je takou tou dobrou, dobrodružnou zábavou, ktorá dokáže najmä v nočných hodinách nastoliť takú tú správnu, temnú atmosféru. Ja osobne som na riť nepadol, a aj tunajšie, celkové hodnotenie sa tak nejak zo dňa na deň prepadáva, keďže je otázne, či je toto vôbec aj horor. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Obstojná filmárčina, ktorá si od začiatku buduje fajn atmosféru, zvukový podkres je fakt na úrovni, ale napriek tomu, že ostatným sa "zvrat" páčil, mne veru nesadol a očakával som ďaleko viac. Takto len tri slabšie hviezdy, pretože človek celý film čaká na odhalenie, konečne chce vidieť tú "príšeru" a ono hovno zlatá rybka. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„PŘED 45000 LETY…“ V podstatě píčovina. Vidět se to dá, ale nesmíte bejt rozmazlení… Je to nízkorozpočťák, takže nemá smysl řešit třeba…. v podstatě nic! Já teda rozmazlenej jsem, ale za snahu dávám trojku.    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Ve filmu se mluví umělým jazykem jménem Tola, založeným na arabštině a baskičtině. 2.) Thx za titule „Martin Knig“. ///                         PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zrůda vrčí v kapradí, snad nás svěrač nezradí.“ Chválím noční les a skřeky ve tmě, husí kůži jsem měl jak Kopčem u skomírajícího ohníčku, který mu právě pochcal šavlozubý tygr. Ovšem humanistické finále se Stockholmským syndromem („Ty jsi zlá, oni mě krmili!“), to si strčte do... SKALNÍ OKÉNKO: [][] Členové tlupy: plesnivý dědek Prudakmet, náčelník Mrdoštěp (nazdařbůh do tmy), synáček Jefuč, bratrošvagr Mrmulík, těhule Rodízhladu a ošklivá čtyřicetiletá dvanáctka Mensesuž. [] Majetek: žádný. Co měli, zahodili, při WTF běhu za Mrdoštěpem, honícím zrůdu. [] Domácí zvířectvo: Prapsa ani praprase neměli, jen pravlka, z posedávání na studených balvanech. [][] Coby tlupa metrosexuálů s účesy od kadeřníka, moderními kalhotami a vaťáky typu gulag, provandrovali bez mapy půl paleolitické Evropy, aby ve finále neuměli trefit z lesa ven. Hlad neřešili lovem, ale cimrmanovsky: „Sníme psy.“ Místo pterodaktylů nad nimi kroužil dron s kamerou, která se občas převracela vzhůru nohama, aby ukojila Cummingovy umělecké ambice a nasrala Omnibuse. Povedlo se. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Príjemný, malý prírodný survival, nakrútený v podobnom duchu ako vynikajúci nórsky Flukt. Skupinka neandrtálcov sa snaží prežiť v neúrodnej krajine a musí bojovať o život proti neznámemu monštru, takže jeden po druhom umierajú. Krásna kamera, pútavé prostredie aj hudba. Samotná zápletka je síce banálna, ale ja takéto filmy proste milujem - naháňačka po horách, lesoch, kopcoch, jaskyniach. Dobre sa na to pozerá a keby to bolo ešte brutálnejšie, neváhal by som ani nad plným hodnotením. (majo0007 - je mi fakt cťou, že ma vo svojich zakomplexovaných "recenziách" riešiš každú chvíľu a k tomu prikladáš aj svoje tampóny, nohavičky, kabelky a všetko možné, lenže smola, panicovia a onanisti s oidipovským komplexom ma nepriťahujú, takže sa obávam, že by nám to spolu neklapalo. Chápem, že to bolí, ale nafukovacia bábika ti bude musieť stačiť). ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v okolí Gairloch ve Skotsku a děj se odehrává před 45 000 lety. Film tak odpovídá historii, ve které se první lidé objevili v severozápadní Evropě. (chaometic)
  • Podle slov režiséra Andrewa Cumminga, byl jazyk Talo pro herce extrémně náročný. Jazyk byl kombinací arabštiny a baskičtiny a vypracoval jej lingvista Daniel Andersson. (chaometic)

Reklama

Reklama