Reklama

Reklama

Los ojos azules de la muñeca rota

  • USA House of Psychotic Women (více)
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

giallo 

všechny recenze uživatele

Velice prosté a nudné giallo. Ze začátku to ani na tento žánr nevypadá, spíše na milostný trojúhelník, k první vraždě totiž dojede až po 40 minutách. Snímek se pak sice trochu rozjede, vrah začne řádit a vyřezávat obětem oči, ale není to zas až takové terno, jak to může z mého popisu vypadat. Možná, kdyby byl režisérem filmu Fulci a přidal jeho pověstné gore scény, tak by to byla jiná. Nejvíce mi, ale na filmu vadila příšerná absolutně se nehodící hudba, která dokázala zahnat i ty velice malé náznaky nějaké atmosféry. Pachuť celého snímku mi aspoň trochu spravila jakš, takš dobrá pointa, to že můj typ na vraha tak ne zcela úplně vyšel +sem tam nějaké ty kozičky:-). S odřenými uši za 2,5*. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Zapadlý giallo thriller s notnou dávkou krve, mystéria a hromadou ošklivě zabitých obětí. Španělé na italskou školu sice nemají, ale vydloubané oči a řady odhalených dámských hrudí naleznete i zde. Pro milovníky zapadlých filmových rarit učiněný unikát! Pro ostatní zájemce malé varování: Pomalý rozjezd, úsměvné herecké výkony a laciné provedení „gore“ efektů. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Gilles má za sebou temnou minulost, a tak je stále na cestách. Přijme práci v rozsáhlém domě na samotě, který obývají tři sestry. Dvě mají následky jakési nehody, nejmladší se pak cítí jako pták v kleci. Brzy dojde v okolí k vraždě, a pak už mladé dívky s blond vlasy a modrýma očima hynou jak na běžícím pásu. Vraždy jsou brutální (ale gore spíše umírněné, byť krví se nešetří) a vrah vydloubává obětem oči. P. Naschy (Gilles) si jako obvykle napsal do scénáře několik žhavých scén, takže vedle vraždění je zde i četné erotické jiskření. Jak bývá pro giallo typické, dívky jsou často naháněny v podivných prostorách - hřbitov, obří vinný sklep či chodby domů. Vizuálně tedy fajn. Také barvy, jímž vévodí červená - šaty, pláštěnka, krev....pěkná je třeba i scéna s bouří. Pro dobové italské horory, a jak vidno i španělské, běžné scény s utrácením zvířat - zde podříznutí kvičícího prasete - by dnes už nejspíš neprošly. Původně jsem uvažoval o třech hvězdách, ale čtvrtou dám za svižný konec, kdy měla smrt práce nad hlavu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Španielske giallo, ktoré nenudí, ale ktoré s nástupom vrážd prestáva dávať dôraz na logiku a smaží sa vo vlastných konštrukciach. Zápletka nie je zlá, celý ten úvod tiež, ale akonáhle dôjde na vraždu, stáva sa z toho hon na tajomného vraha, ktorým je na konci zakaždým niekto iný. Milovníkov gore poteší pár kúskov - oči, červy, usmrtenie prasaťa. Mňa však nemilo dostali také nelogickosti ako napríklad keď podozrivý hl. hrdina (obsadený divným týpkom) začne utekať pred policajtami, hoci nie je vrah, a dokonca sa dostáva s nimi do prestrelky, ako aj to, keď je ženskému vrahovi do tela vrazený kôl a ozve sa mužské chrčanie, len aby divák hneď neodhalil vraha. Inak na giallo minimum nahotiniek a slabšia atmosféra. V žiadnom prípade sa nejedná o horor, ako je to uvedené v žánroch. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

V roce 1973 spolu Aured a Naschy natočili 4 filmy a Los Ojos azules de la muñeca rota je z nich jednoznačně nejslabší a rozhodně to není tím, že se na rozdíl od ostatních (hororových) kousků, jedná o giallo... Je to proto, že skoro do poloviny filmu (bez vražd!!!) se jedná spíše o milostné drama, bez jakékoliv atmosféry, zato velmi nudné... Od poloviny filmu, kdy vražd začne rapidně přibývat, nastupuje i slušná atmosféra (v giallu vytvořena netypicky osamělým domem) a na konci i slušná (i když předvídatelná) pointa... Nemůžu říct, že je tohle špatný kus, ale vzhledem ke zcela zbytečně nudné úvodní čtyřicetiminutovce nemůžu dát více než tři (a to jsem dlouho uvažoval o dvou), průměrné bodíky... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama