Reklama

Reklama

Strážce návěstí

(TV film)
Drama / Horor / Krátkometrážní
Velká Británie, 1976, 40 min

Obsahy(1)

Jednoho večera navštíví strážce návěstí neznámý muž. Dlouho spolu hovoří a další večer se znovu sejdou. Strážce mu vykládá tajemné historky o tunelu a muž naslouchá. Také mu řekne o tajemné postavě, která na něho už párkrát mávala, přesně od toho červeného světla u tunelu. Následujícího večera se postava znovu objeví... (Rodriguez)

(více)

Recenze (30)

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Atmosferický horor, na ktorom bohužiaľ zapracoval zub času. Spracovanie je dobré, herecké výkony na vysokej úrovni a prostredie je vybrané veľmi originálne. Bohužiaľ nie je to tak desivé, ako by človek čakal. Veď v tuneli by sa dali natočiť parádne desivé zábery a to aj bez ľakačiek. Stopáž je síce iba 40 minút, no aj tak som miestami pocítil nudu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak málo práce a tak veľa zodpovednosti.“ Fantastický televízny kraťas podľa hororovej poviedky Charlesa Dickensa. Za bežných okolností by som frflal na „jednoduchší“ scenár, ale v to extrémne veterné, krásne sychravé, úžasne ponuré a geniálne pochmúrne septembrové doobedie mi to sadlo. Totálne. Zbožňujem anglickú atmosféru, ich prírodu a drasticky silný prízvuk. A to všetko tu je. Je tu aj úžasná výprava je úžasná a atmosféra dosahuje bombastických rozmerov. A kým to začne nudiť, tak je koniec. Čiže to nenudí. Snáď sa chápeme. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem si přečetl povídku " Hlídač " od Charlese Dickense a ta mě nehorázně odrovnala. Televizní film The Signalman je podle oné povídky a má výbornou houstnoucí atmosféru, která prostupuje celým dějem. Atmosféra tunelu a nádražního domku, stejně i venkovské přírody staré Anglie je zachycena parádně. A oba herci ve svých rolích jsou skvělý. Ale jak už to ve většině případech bývá, knižní předloze se málo kdy co vyrovná. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Pěkný starodávný horror, tedy starodávný svým duchem, založeným na kultivovanosti a ctící tradici. Tedy žádný klipový střih, žádná vyhřezlá střeva či jiné dryáčnické efekty. Je působivý svou atmosférou podzimu, melancholie a rostoucího pocitu bezmoci před drtivým kolem osudu. Rovnocenné literární předloze. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Snímek režiséra Clarka se může opírat o celou řadu „pilířů“, které z něj udělali nezapomenutelný divácký zážitek, kterému se nedá vytknout skoro nic. Precizní výběr prostředí dokázal vytvořit ono potřebné „kouzlo“ k vytvoření skvěle propracované ponuré atmosféry, kterou každý „duchařský“ příběh potřebuje. Strážní domek, jednokolejka, výstražný semafor a temný tunel jsou těmi správnými ingrediencemi, které navíc skvěle doplnily bezchybné herecké výkony. Když si navíc pořádně pohrajete i s dialogy, které ve vás dokáží probudit pocit pochybnosti svým mysteriózním nádechem, je úspěch téměř zaručený. Obrovský podíl na tom měl samozřejmě i sám Dickens. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama