Reklama

Reklama

Huldra

  • Švédsko Huldra
Horor / Krátkometrážní
Švédsko, 2021, 15 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Emil zůstává několik dní se svou dcerkou v chatě u jezera a čeká, až se jejich ztracená kočka vrátí domů. Ale v noci tam venku číhá ještě něco jiného... Cosi zlověstného se mu snaží dostat pod kůži, do hlavy i do domu. Moderní horor na motivy klasické skandinávské lidové pohádky. (Cinemax)

Recenze (7)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hororově naladěno to má docela pěkně, i když jsem nevěděl, jestli je huldra ta ženská potvora, kočkodítě, strom nebo nějaká jiná ludra. To je nám ale na konci vysvětleno a myslím, že to ani nebude spoiler, když je to kraťas: huldra je prej severská pohádková lesní bytost, která mění podobu. Zjevuje se jako strom, ve kterém se dá schovat, nebo jako lovné zvíře. Jako člověk na sebe bere podobu ženy. Své oběti prý láká do podzemního doupěte a vysává z nich život. Její skutečnou povahu prozradí jen dutá záda... No fakt ludra. Hu(l)dry hu(l)dry!!! ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Že jsou tzv. lidové pohádky všechny do jedné vlastně dost často krvavé horrory , kde vnitřnosti poházeny všude jsou, je fakt poměrně známý. V podstatě lze tak vzít jakoukoli pohádku a při zachování zde odprezentovaných již poněkud proflálklých postupech z ní pak vyrobit ,,moderní" horror. A co jako .... . ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře udělaný kraťas, který využívá všemožná hororová klišé, nepřináší nic moc navíc, ale monstrum ze švédského folklóru je fajne a za těch 15 minut dokáže slušně napnout. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Skvělé! Na začátku se mi líbí krátké prolínání přítomnosti s následnou budoucností. Je to velice vkusné, šikovné, nádherně provedené a šetří to čas. Zbytek filmu též vynikající, na 15 minut fakt skvělé. A kupodivu tam nic podstatného nechybí. Herecky taky paráda, efekty skvělé, hudba, kamera, režie, tohle je fakt krátkometrážní filmová lahůdka. Blahopřeji, děkuji a vřele doporučuji, při téhle stopáži a kvalitě prostě nemůžete udělat chybu. Pokus vás tedy alespoň trochu zajímá mystery či light horor. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Napínavé, snaživé, chvílemi velmi atmosférické. Vždy, když se do takových vizí zapojí malé dítě, batole, může to být drásavé a to se zde myslím děje, i když nějaká výrazná explicitnost v tom chybí (za což jsem byl rád). ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama