Reklama

Reklama

Vatikánský zpravodajský důstojník otec Quart (Richard Armitage) vyšetřuje zprávu zaslanou papeži o rozpadající se španělské církvi, která „zabíjí, aby se ubránila“. Rozvíjí se hluboké spiknutí, které zpochybňuje otcovu loajalitu a víru. (FunDinDung)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

O meno ruže síce nejde, ale aj tak vcelku zaujímavý thriller či skôr detektívny príbeh z cirkevných kruhov, kde je na jednej strane postavený liberálny skepticizmus a na strane druhej silná až fanatická viera tých, ktorí ani v 21. storočí nepochybujú o zázrakoch. Film stanovuje aj otázku, nad ktorou som rozmýšľal už dávnejšie - ako cirkev ustanoví svätého, keď podmienkou sú dva zázraky? Kto určí, čo je to vlastne zázrak? Film je z veľkej miery drámou a prináša aj depresívnu atmosféru, popis komédia tu vôbec nepatrí. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Tak toporné "herectví" jsem už dlouho neviděl. Režisér zřejmě vůbec nerežíroval. Jsou vidět nasypané peníze, pěkné exteriéry, ale to režisérské vedení je otřesné. Vydržel jsem asi do poloviny a pak usnul. Šílená nuda, nesmyslné zápletky, rozum si vzal dovolenou... škoda, mohl to být pěkný film. Překvapení se bohužel nekonalo, čistá nuda. ()

Reklama

Zajímavosti (2)

  • Muž z Ríma je adaptáciou románu Artura Péreza Reverteho z roku 1995 "La piel del tambor", z ktorého už v roku 2007 vznikla televízna adaptácia Quart. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie v Španielsku a Taliansku bolo hotové vo februári 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama