Reklama

Reklama

Daisy Jones & the Six

(seriál)
  • USA Daisy Jones & the Six
Trailer 1

Epizody(10)

Obsahy(1)

V roce 1977 jsou Daisy Jones and the Six na vrcholu. Pod vedením dvojice hvězd Daisy Jonesové a Billyho Dunnea se kapela vyšvihla z bezvýznamnosti ke slávě. Po vyprodaném vystoupení v Soldier Fieldu v Chicagu se rozhodli skončit. Nyní, o desítky let později, se členové kapely rozhodli odhalit pravdu. Toto je příběh o tom, jak se ikonická kapela na vrcholu slávy rozpadla. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (23)

Terka_127 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh - kniha, kterou jsem před lety četla - je fenomenální. Spisovatelka Taylor Jenkins Reid je geniální spisovatelka. Píše fantaskní příběhy o neexistujících celebritách, jejich životech, jejich vzestupech a pádech. A právě moje první kniha od ní byla Daisy Jones and The Six a doteď nemůžu uvěřit, že to je celé vymyšlené. Dlouho jsem googlila a furt nevěřila. Texty písní jsou dokonalé, alespoň úryvky v knize ukazovaly, jaký potencionál to je, a seriál to jen potvrdil. Skvělá Reese Whiterspoon to nevzdala a její bookclub to potvrdil - ano má bookclub a občas tam najdete úžasné kousky jako právě Reid. Rozhodla se po přečtení knihy, že tomu dá i obraz! Upřímně nevím, nedokážu si představit, jaké to je vidět to bez přečtení knihy a očekávání, jaké jsem měla. Ale poprvé v životě jsem koukala na film napsaný podle knihy - z mé oblíbené knihy - naprosto beze strachu. Od začátku jsem věděla, že to bude pecka. Už jen obsazení! Sam a Riley! Líp najít hlavní představitele nemohli. Takhle trefené nebyly snad ani postavy Harryho Pottera. A bacha! Opravdu utvořili kapelu, opravdu hráli před živým publikem - aby to bylo autentické a věděli, jaké to je. Po premiéře v USA dokonce fanoušci chtěli tu kapelu a já se jim nedivím. Šla bych na ně z fleku! Prosím ignorujte recenze typu - typický milostný trojúhelník, nic převratného, seriál o kapele no a... NE! Všechno špatně! Tohle je dokument o neexistující kapele, která byla na přelomu 70. a 80. let nedosažitelná. Vyprodávala haly po celých státech, měla platinové desky, měla svoje number one! A stejně jako jiné kapely, měla i tahle svoje démony - drogy, láska, alkohol, ale taky touhy, slávu a nedosažitelné sny. Příběh, který se klidně mohl odehrát v jakékoli kapele té doby. Co si budem! Alkohol, sex, drogy a rocknroll byl na denním pořádku slavných lidé té doby. Užijte si ten příběh a tu hudbu plnými doušky! Vraťte se v čase a zamilujte se do rocknrollu. Já si jdu Daisy Jones a The Six přečíst zas a znova ;-) ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Takto si predstavujem quality TV. Dobre natočené, s dobrými výkonmi, solídnym príbehom. Ako aktívneho hudobníka ma premisa chytila hneď od začiatku a ja som si zasa raz uvedomil, prečo som radšej šiel na školu a mám normálnu prácu. Okrem zbytočného siedmeho dielu je zábava od začiatku do konca. Daisy ma neskutočne srala a to je dôkaz toho, ako výborne jej osoba bola zahraná a vykreslená. Možno by som to občas ocenil menej cukrové, ale ani nedostatky mi nezničili takmer perfektný dojem z celého seriálu. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První tři díly bych srazil do jednoho, ale jakmile se poprvé potká Billy s Daisy, sviští to už bezchybně až do konce. Normálně by mě takhle pubertálně rozervané hlavní postavy hýčkající si svou rozervanost a marně kolem sebe kroužící jako v telenovele štvaly, ale jejich představitelé je opatřili takovým osobním kouzlem, že si mě rychle získaly. Perfektně zhmotněná vzájemná vášeň i nenávist na pódiu. Po Boyleově Pistol další sedmdesátková hudební seriálová pecka. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch seriálů, který Vás možná nechytne hned od prvního dílu ale postupně si buduje své kouzlo, které vrcholí na samotném konci. Děj je točen formou jakéhosi dokumentaristy za kamerou, který kapelu, respektive její jednotlivé členy, a lidi kolem ní, zpovídá o mnoho let později, a zjišťuje, jak všichni vzpomínají na své prvopočátky, jak to vše začalo, na dlouhou a trnitou cestu, kdy je nikdo neznal, až na vrchol žebříčku slávy, kdy se jich nemohli fanoušci nabažit. Jasně, je to taková klasika, je tu alkohol, drogy, problémové vztahy, vztahy s rodinou apod. Jenže je to prostě tak perfektně natočený, že se časem od toho neoprostíte a jedete už v díl za dílem. Tahákem jsou samozřejmě oba frontmani, jak Billy, tak Daisy. Není to jako oheň a voda, je to oheň a oheň. Dva trdohlavci, jenž se neustále dohadují, hádají, handrkují, nerozumí si. Můžou si však dovolit být jeden bez druhého ? Výborné tu jsou však i ostatní postavy, není tu nikdo, kdo by mě nebavil nebo vyloženě štval. Casting dopadl taky na jedničku - Suki a Camila top, pořádný kočky a potěšil samozřejmě i Timothy. Písničky sice pro mě nebyly úplně chytlavý a můj šálek kávy, ale jedna by se našla, už teď si ji pořád broukám v hlavě. Tady už ale záleží na vkusu každého. A ten závěr ? Exploze emocí, kdy jsem byl totálně vyšťaven, rozsekán a roztrhán na tisíc kousků. Překvapení roku, výjimečný seriálový počin, hudební drama říznuté s romantikou s výbornými hereckými výkony, krásnými herečkami, atmosférou a vizuálem 70.let USA. Lepší hudební seriál jsem zatím neviděl. Už zbývá než jen držet palce Riley a Samovi, ať utrhnou nějakou tu cenu. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Kniha nebyla bůhvíjaký zázrak, a i seriál je v první polovině zdlouhavá nuda, herecké výkony dost nepřesvědčivé (Sam Claflin je prostě na roli teenagera už moc ošlehaný) a děj rozbředlý, ale zhruba v šestém díle se to rozjede a závěr už je absolutní paráda (v roli staršího Billyho už je Sam Claflin špičkový a za výkon v posledním díle bych ho nominovala na všechny ceny.) Škoda jen, že tvůrci oproti knize udělali některé změny, které podle mě nedávaly moc smysl (původní člen kapely, Teddyho smrt, závěrečná konfrontace mezi Daisy a Camilou - to všechno v knize vyzní jinak) a ubraly z příběhu hodně silných momentů, které se bohužel nepodařilo nahradit jinde. Takže dojmy takové smíšené, ale už kvůli tomu poslednímu dílu jsem ráda, že jsem vydržela do konce. ()

Galerie (279)

Zajímavosti (6)

  • Riley Keough se ucházela o roli Daisy Jones a na castingu zazpívala píseň od Fleetwood Mac. Daisy je ve skutečnosti postava založená na Stevie Nicks z Fleetwood Mac. (mikki089)
  • Než začalo natáčení, herci odehráli mini koncert své fiktivní kapely pro nic netušící dav, aby se dostali do svých charakterů a zažili, jaké to je být pěvecké hvězdy v realitě. (mikki089)
  • Herec Sam Claflin (Billy) zpočátku své hudební zkušenosti přeháněl. Po trapném konkurzu, kdy Claflin nadále bojoval o získání role, využil herec pandemie covid-19 a spolupracoval s hudebními trenéry na zlepšení svého výkonu. Změna v jeho pěveckém rozsahu od konkurzu k natáčení byla popsána jako „dramatická“. (mikki089)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama