Reklama

Reklama

Čung_E

Trailer

VOD (1)

Specialistka na umělou inteligenci v blízké postapokalyptické budoucnosti naklonuje mozek vlastní matky, která bývala elitní vojačka, aby tím ukončila občanskou válku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Úplně vidím jak probíhalo plánování… Korejci: bude to něco jako Robocop, ale ve vesmíru a malinko to šmrncneme Zdrojovým kódem! Netflix: to zní zajímavě! Scénář nás vůbec nezajímá, ale hlavní role musí být žena! Silná a chytrá. Vůbec všechny ženy tam musí být takové. Muži budou pro změnu idioti, svině a jen jako kulisy. Jinak peníze nebudou! Korejci: Pohoda, jen otočime pohlaví postav. Netflix: Dohodnuto! A tak vzniklo Jung_E. Jedno z vizuálně nejzajímavějších sci-fi co jsem viděl, s naprosto zpackaným scénářem. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Strata casu, futuristicky trapas s hroznymi hercami i dialogmi a plny nepodareneho a lacneho CGI. Jednohviezdie len za pouzite myslienky s prenosom "vedomia", AI a znamymi pojmami z vedeckeho sveta, ktore isto nechapal ani samotny tvorca. Mohol si dat aspon tu pracu, aby si ich nechal vysvetlit odbornikmi a neurobit tak medzi dolezitymi vydobytkami a smerovanim vedy taky odporny gulas. Neodporucam. Kusok od odpadu. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zprvu zajímavě vypadající sci-fi, která ale hodně dlouho neví co chce říct a to co z ní pak vyleze budí dost velký údiv. Na druhou stranu je to hodně originální pojetí. Sang-ho Yeon umí točit líbivě. Slušná akce, trikové inferno v závěru i scény matky s dcerou mají něco do sebe (minipointa týkající se malé panenky je vyloženě krutá). Bezútěšná realita, kde sice nemusíte umřít, ale můžou si z vás udělat sexpajduláka nebo uklízeče si vyloženě říká o pokračování z civilního života. Hyeon-joo Kim skvělá. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Silně futuristické mecha sci-fi s výborně vykreslenými motivy postav a zaměřením na mezilidské vztahy. Čung_E je především filmem o lásce, svobodě a odvaze, který jej tolik odlišuje od žánrově obdobných snímků. Vnímám jako velké pozitivum, že se jihokorejští tvůrci snažili najít vlastní osobitou a originální cestu, než jen slepě kopírovat své úspěšné předchůdce. Ke třem hvězdám není potřeba mít vždy to nejšpičkovější CGI, ale hlavně myšlenku, a ta zde rozhodně nechybí. 🙂 (20.01.2023) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Promarněný potenciál na to jak je to krátké (překvapivě asijský film co má pod 2 hodiny) je to nudné . V roce 2100 cosi žijí lidi na Marsu mají tam kolonie 3 ty kolonie se vzbouří a válčí proti nim. Lidi mají jednu hrdinku co zabila hodně robotů při poslední misi , ale selhala ti roboti ji zatkli a mučili ji  lidi ji pak zachránili její vědomí vložily do robota a zkoušely  napravit její selhání s tím, že zjistí kde je chyba a pak ji pošlou zpátky. Bohužel většina filmu stojí na místě kde několik osob pořád vykecává zajímavá  akce je jen zhruba 25 minut před koncem a končí to otevřeně  v podstatě nijak (možná plánují pokračování). Ta akce je dobrá, ale je jí málo jen za ni dám ty 2 hvězdy a ještě chválím nápad udělat z hrdinky odboje pornorobotku.  40 procent více ani omylem ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Soehyun (Soo-yeon Kang) trpí nevyléčitelnou chorobou, která ji má behěm pár měsíců zahubit. Filmová hrozba se stala bohužel skutečností, Soo-yeon Kang zemřela v květnu 2022, pár měsíců po skončení natáčení. (cerdax2)

Reklama

Reklama