Reklama

Reklama

Čung_E

Trailer

VOD (1)

Specialistka na umělou inteligenci v blízké postapokalyptické budoucnosti naklonuje mozek vlastní matky, která bývala elitní vojačka, aby tím ukončila občanskou válku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Marze 

všechny recenze uživatele

Účinné drama s atmosférou kyberpunku se vznešenými existenciálními otázkami o lidských spojeních, které nás udržují. Je to průměrně zábavné a jen středně dobrodružné. Vzrušují bojové scény. Vypravěčsky to pokulhává. Příběh začíná někde uprostřed a končí náhlý koncem. Asi nedostatkem síly mozku. Film vypadá jako vytvořený na počítači. Celkově je to zapomenutelné sci-fi bez vloženého srdce režiséra. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Drama o mateřské lásce je zasazeno do působivých kulis budoucnosti. Triková stránka je sice poněkud nevyvážená, ale na ní to nestojí. Přitom roboti jsou výborní, připomenou Terminátora, Hvězdné války a řadu dalších podobných snímků. Pokulhává spíše pozadí scén, což je u podobných snímků nejčastější neduh, záběry zaplaveného města a rychlodráhy jsou však skvělé. Ta socha v pozadí neměla chybu. Trocha podobnosti s Blade Runner a nedávným Dvojníkem (2022), ale to mi nevadilo. Společnost budoucnosti, kde však stále fungují peníze a soukromé vlastnictví, tudíž společnost je rozkastovaná snad více, než by měla - vidím to jako dystopii. I když akce hlavně v závěru je parádní, nejde v první řadě o akční film, což nejspíš mnohého diváka zklame. A já bych to klidně nechal i v komornější rovině, protože tady jde především o tu lásku. Kdo čeká přímočarou bitku s potoky krve, měl by se poohlédnout po něčem jiném, jelikož tohle prostě není Vlak do Pusanu. Tady jsou nastoleny problémy globálního oteplování, války jako takové (snad proto nevíme, kdo byl v právu, zda vzbouřenci nebo ostatní, což nevadilo) a především společnosti a hranic etiky, kam spadá i vývoj umělé inteligence. Film je věnován Kang Soo-youn, která v květnu loňského roku zemřela (Soehyun). ()

Reklama

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Dneska je hodně trendy bejt dement hejtující Netflix. A to většina těchhle dementů si ho ani neplatí a jen pirátí a ještě si stěžuje, protože je přece lepší koukat se na Novu na pořád ty samí blbosti dokola. Já mam tyhle jednohubkový blbůstky rád; rozhodně lepší pokoukání než třeba nedávný (nechutně nedhodnocený) Everything Everywhere All at Once. 3,5* ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem v očekávání, zda se v Asii konečně podařilo udělat dobrý science fiction film - stále tomu něco schází. Má to výbornou myšlenku a vymyšlený svět, má to výborně ztvárněné roboty, emocionálně mě to však nebralo a jedna postava mě celkem vadila (přesto že jsem následně pochopil proč je taková, jaká je). Možná by nebylo zlé, kdyby se jednou našel režisér a scénárista, kteří udělají scifi bez tradičních korejských emocí. Čistě akci. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Bladerunnerovsky ladená sci-fi, s morálnym konceptom a minimom ´´reálnej´´ akcie ( ak tu nejaká príde - okrem finále - tak je to len simulácia ). Natočiť hĺbavejší robotický snímok, ktorý sa zameriava viac na charaktery, ako na akciu, na to treba dobrý scenár. Remeselne to vždy môže zapôsobiť aspoň s minimálnou určitosťou, ale príbeh je prázdny. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Soehyun (Soo-yeon Kang) trpí nevyléčitelnou chorobou, která ji má behěm pár měsíců zahubit. Filmová hrozba se stala bohužel skutečností, Soo-yeon Kang zemřela v květnu 2022, pár měsíců po skončení natáčení. (cerdax2)

Reklama

Reklama