Reklama

Reklama

Ztracena v bílém šumu

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Během slavnostního průvodu ve španělské Malaze se ztratí malá Amaya. Mladá novinářka se proto rozhodne za každou cenu pomoct jejím rodičům v pátrání. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

ER 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že španělská produkce nevěnovala seriálu takovou péči, jenž by odpovídala popularitě knihy. Průměrnost tady trčí ze všech stran, jak režie, kamera, tak herci s vyjímkou snaživé Milena Smith aka Miren. Thrillerová nálada či mysterióznost tu je velmi nízká, flashbacky , odkazující se na traumatizovanou minulost Miren na to nestačí. Aspoň v rámci časových odstupů je to zajímavé např. kdy se řeší, jestli to je zmizelá dcera. I samotná postava Miren je povedená, jen stahuje více pozornosti, než by měla, kdy se pak drama manželů ztracené dívky v podstatě odsouvá na druhou kolej a policie tu občas prolítne, aby se neřeklo. Cesta do finále je zbytečně klikatá a finální vyústění nemá takový dopad, jak by mělo mít. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Pátrání po holčičce, zmizelé během slavností v Malaze a potažmo po jejím únosci, je zpracováno poměrně poutavě a nenudí. Přesto mám pocit, že to mohlo být lepší, co se týče scénáře - více přímočaré, více intenzivní. Možná smrštění obsahu do tří, čtyř dílů by tomu dalo větší koule. I tak ale velice solidní seriál - na Netflixu určitě jeden z těch lepších. 65 %. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

První díly se mi opravdu líbily, zpracování bylo zajímavé a nehysterické. Se Svatou rodinou, kterou jsem viděla těsně před tím, se to nedá srovnávat, tohle je rozhodně o level výš. Ale trochu mě zklamalo, že rozuzlení bylo přesně takové, jaké jsem odhadovala od prvního dílu, kde nám hlavni indicii předhodili jako kost psovi. Ovšem policii, novináře, ani ty utrápené rodiče to za celé roky nenapadlo... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

španělská polokriminálka, která může velmi dobře fungovat v knížce (kterou sem nečetl), ale ve své seriálové podobě se jí to až tolik nedaří i když potenciál tu je velmi slušný. Největším mínusem je to, že dobrá polovina stopáže se zaměřuje na postavu novinářky a aniž bych to chtěl nijak zlehčovat, její linka s traumatem není zrovna dvakrát zajímavá a hlavně je šablonovitá až běda. Ve chvíli kdy se seriál od téhle linky odkloní a zaměří se na unesenou dívku, nebo její rodiče, je to hned o poznání "veselejší". Je celkem velká šance, že by Ztracené v bílém šumu v téhle formě mnohem víc slušel celovečerní film a divák by absolutně o nic nepřišel...60% ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

V seriálu sledujeme pátrání po unesené holčičce, kterého se krom policie zhostí i začínající investigativní novinářka, která byla v minulosti omámena a brutálně znásilněna několika dobytky na pláži. Autoři se snažili udělat z novinářky jakýsi nástroj pomsty hnaný vlastní minulostí a zkušeností. Bohužel se to nepovedlo a tak tu máme zdařile ztvárněnou začínající novinářku, kterou občas trápí výjevy minulosti v podobě záběrů, jak si jí skupina lidí podává na pláži zezadu. Její neustále utrápený výraz a uslzené oči jdou ruku v ruce s beznadějným pátráním a to jak jejím, tak i policie. Mimochodem policie a její práce je zde vystihnuta velmi negativně. Hraničí to s naprostou neschopností. Celkově mají autoři obrovský problém smysluplně a logicky převyprávět příběh a hlavně zápletku a způsob pátrání. Dostaneme tak spoustu dílů ve kterých skáčeme naprosto bezdůvodně časem o několik let dozadu či dopředu. Tyto skoky však nic nevyřeší, ani nejsou nijak podstatné. Jako podklad svého tvrzení uvedu například "vedlejší případ" pedofila (kterého původně podezírali z Amayna únosu, ale to se nepotvrdilo, za to se přišlo na jeho jiné zločiny), který naše novinářka rozlouskla a dokonce se jí podařilo rozkrýt část jejich pedo sítě. Jako třešnička na dortu v tomto vedlejším pátrání bylo, že se naše novinářka postarala o to, aby ho (toho pedofila) kdosi sprovodil spolu s jeho pedofilním komplicem ze světa. Ovšem my se nedozvíme jak a proč. A zhruba tímto způsobem pokračuje i vyšetřování po nezvěstné holčičce, které trvá bezvýsledně již několik let, aby nakonec naše "hrdinka" nakonec odhalila díky VHS nahrávce pachatele únosu a následně se na vlastní pěst vydala tuto dívenku osvobodit. Vyprávění příběhu, rozuzlení a pátrání, to vše je opravdu nepovedené. Vazba únosců na jejich oběť a fakt, že na tuto stopu policie nepřišla jinak, než podle VHS kazet mi pak přišla, jako vložený vtip. Autoři si dělají z diváka prostě srandu, jinak to není možný! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení seriálu probíhalo ve Španělsku, a to v lokalitách Madrid a Málaga. (GASTON73)

Reklama

Reklama