Reklama

Reklama

Dívka a moře

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Houževnatá mladá Australanka si jde odhodlaně za svým snem a musí překonat velký strach, aby jako nejmladší člověk na světě sama obeplula celou zeměkouli. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Robbi 

všechny recenze uživatele

Jakékoliv připomenutí výjimečného výkonu je vždy vítané, otázkou ale zůstává JAK je to učiněno. Nažehlená a rádoby jímavá podívaná vlastně neodhaluje nic ze zákulisí plavby, třeba rozhodně nutnou fyzickou přípravu, práci na lodi, jednání s těmi, kdo pomohli plavbu realizovat. Místo toho je tu spousta sice do současné doby zapadající, ale celkem postradatelné vaty. Také se připojuji k názoru, jenž velice výstižně prezentoval JASON_X s dodatkem, že pokud chcete zjistit něco o skutečném hrdinovi, jenž se skutečně mohl spolehnout jen a jen na dno pod svýma nohama, vyhledejte si jméno Joshua Slocum a položte si otázku, proč místo růžového hávu nesáhl někdo po této látce. Znovu opakuji, že tím nijak nesnižuji výkon Jessicy Watson - jenom má více štěstí na moderní technologie, mediální pozornost, zkrátka dobu... ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Film určite nebol zlý, zrejme vypovedal, čo mal, ale mohol byť aj podstatne atmosferickejší - dramatickejší a ukázať toho jednoducho viac. Soundtrackom bol "odľahčený" dosť, čo sa týka príjemných chvíľ osamoteného dievčaťa na lodi v oceáne. Všetko v ňom bolo zahrnuté len veľmi okrajovo, čo je, myslím si, dosť škoda. Snímok tak mohol byť podstatne prepracovanejší / "hodnotnejší" a viac diváka vnoriť do deja. Ale možno to bol zámer tvorcov..(?). Takto je z neho, podľa mňa, len taký čistý priemer, čo je naozaj škoda, vzhľadom na skutočný príbeh a s čím všetkým sa muselo dievča evidentne popasovať / vysporiadať.. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Každý to v sobě máme. Ať už to nazýváme cílem nebo snem. Každý za tím jdeme. Někdo chce uběhnout dávku km, jiný zhubnout 30kg a pak jsou tu ti, kteří vidí dál a chtějí třeba obeplout svět. Schválně ještě nepůjdu na google, zjistit si rozdíly ve filmu a v skutečném příběhu.  Má to svůj důvod. Tak jako vlny v oceánu házely lodí, tak já byl emočně na horské dráze. Film pracuje se vším co od podobného vyprávění čekáte. Vzlety, pády tlačení na tuhle a pak jinou emoci. Že jste to už 100x viděli?  Jenže tady se to povedlo. Tvůrci dokázaly napínat, dojmout, navodit nudu, kterou nahradí pocit zoufalství a nakonec vaše fandění letí k rozbouřenému nebi. K tomu dokázaly přikotvit emoce vedlejších postav. Ukázka toho, jak vaše rozhodnutí ovlivní vaše blízké na mě zafungovala dokonale. A to ve všech fázích vývoje. Film na doporučení milé dámy a 78 procent. ()

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

16 rokov prvé štetky,chlast tráva nebo nad hlavou cítiš sa ako sfaulovaný futbalista, dement s dušou básnika,hladáš vo veršoch smrtelnosti minulosť budúcnosti,vekom rastieš a vyhasínaš ako romantická metafora objavená časom stratená,vidíš rozmazane ako odborník na telky pri polovičnom 4k,xbox hraješ na záchode,testament píšeš na dcéru,ktorá častejšie nakupovala a do pi... ťa neposlala!Podobne ako naša hrdinka ktorá to tiež už opakovane nezažije tak silno aj keby mala cestu oceánmi každý rok až do pôrodu,ale mala to v sebe ako aj my,ano mali sme nádej v romantiku boli sme básnici,alebo len slabomyselný?!(inšpirované Britny Fox-Angel in my heart)! ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný snímek podle skutečné události, který nenabízí nic moc nového, takže mi v hlavě asi dlouho nezůstane. Hlavní hrdinka je naštěstí natolik charismatická, že dokáže s přehledem utáhnout svou část filmu, ale o vedlejších postavách, které sledují celou situaci z domova, se to samé říct nedá. Klidně tomu dejte šanci, nemá to čím urazit. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie sa uskutočnilo v auguste 2021 na ostrove Chevron v meste Gold Coast, Queensland, Austrália. (Arsenal83)
  • O příběhu Jessicy Watson (Teagan Croft) vznikl dokument 210 Days: Around the World with Jessica Watson (2010). (sator)
  • Když si Jessica Watson (Teagan Croft ) za bezvětrné noci zpívá úryvek písně, jde o známou píseň „Starman“ od zpěváka Davida Bowieho. (Puxina)

Reklama

Reklama