Reklama

Reklama

Noci hrůzy

  • Itálie Le notti del terrore (více)

Obsahy(1)

Kosti praskají, střeva jsou trhána na kusy - vítejte v Itálii. S prastarými texty si není radno zahrávat. Rozluštění tajemství prastarých svitků, jejichž text dokáže oživit dávno mrtvé osoby, je první velkou chybou, jakou ve svém životě profesor Ayres učinil. Tou druhou pak bylo pozvání přátel, z jejichž poklidného pobytu v profesorově sídle se stává boj o holé přežití v obklíčení věčně hladových zombie. Těch jsou desítky, lační po mase a vnitřnostech, a navzdory svému stavu jsou až neuvěritelně bystré a vynalézavé. O to těžší boj hrstku přeživších čeká. (Řitka video)

(více)

Recenze (94)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnohých talianskych zombie hororov, ktorých masívne točenie v 80. rokoch odštartoval Fulciho Zombi 2, síce s tradične slabým scenárom, ale zato s dôrazom na gore. Škaredších (myslené doslovne) a antianatomickejších (podivný je najmä vzhľad ich chrupu) zombíkov som ešte nevidel, táto snímka je však vďačným "študijným materiálom" pre každého, kto sa aspoň trochu zaujíma o filmové maskérstvo. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný zombi horor , po paskvilu jako Zombi.ostrov smrti či Začátek je tohle balzám na duši pro hororový labužníky. Po přečtění jakési kletby mrtvolky ožíjí a začínají z hrobů vylézat sice jsou chudáci poměrně hodně schnilý a červi z nich padají o stošest. Z počátku jsou hodně pomalý což jsou vlastně celý film, mají ty svoje "kývací pohyby" . Hned od začátku to má spád a nenudí to. SPOILER-Postupně se seznamujeme se třema páry služebnictvem a chlapcem Jimmy co na první pohled vypadá divně (úchylně). Ono zdání se později ukáže jako správné ano je (byl) divný. Zombicí si postupně jednoho podruhé podávají a pěkně si pochutnávají. Posléze zapojí i mozek což jako první odnese služebná ,kterou přišpendlí k balkonů a kosou jí uříznou hlavu (jak vynalezavý). Správný paradox je , když na tělo bez hlavy služebné přijde chlápek a podívá se z balkonu na hodující zombí povídá , že to je zvrhlé a vzápětí jim dolů hodí torzo těla služebné (kdo je potom teda zvrhlejší?) Pak se nám začně vybarvovat chlapec Jimmy co se snaží ošáhavat svojí matku tam kde nechal tesař díru a mele něco o prsu.(velice ujeté) , naštěstí ho máma zarazí. Vzápětí je po něm. Po děsuplné noci se přeživší přemístí někam do kláštera , kde je napadnou zombi mniši a máma se opět setkává se synkem Jimmy, jenže už není jako dřív, ale jí to zjevně nevadí nebot mu vyndá prso at se napije (asi ho moc dlouho kojila) Jimmymu to tak chutná , že jí prso samou láskou sežere. ps- nechápu proč se to jmenuje Noci hrůzy ,když je tam jediná noc a v celém filmu zabírá něco málo přes 20 minut jinak se vše odehrává za bílého dne. ()

Reklama

ladylucifer 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový horor pro zasmání. Vždy, když se objevil nějaký zombík, tak mi naskočil úsměv. Byli milí :o) pomalu se klácející a náměsíční komparzisté oblečení v dlouhých nočních košilích a na hlavě nasazenou masku (kterou seženete v obchodech s podobnými blbinkami), na které je hozeno pár červů. Ale ty hvězdy srážím, protože občas nudí a režisér nám nedopřál moc velkou podívanou na porcování obětí ;o) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Scénárista si s příběhem moc hlavu nepáral, na druhou stranu do filmu naservíroval dost horrorových klasik. Le Notti del terrore zaujmou hlavně maskami zombíků a jejich místy neobvyklými skutky (dobývání do domu pomocí seker a beranidla) a dost odvážnou erotickou zvířenou (dojde na kozičky i bobříka), pěknou řádkou gore a červů a specifičtěji ulítlé jedince (např. na kozačky jako já) nádhernými záběry. Zde evidentně minimálně o prsa zvítězila forma nad obsahem, ale mě to kupodivu vůbec nevadí. Ty zombíci jsou prostě parádní. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Ano, to je prs tvé maminky, synáčku. Jako když jsi byl malý......uÁÁÁÁÁ!" Zombie trash Le notti del terrore má poměrně jednoduchý děj. V starobylém rozlehlém sídle s velkými zahradami se sejde skupina přátel. Ještě před nimi sem dorazil profesor historie, který neuváženě probudil mrtvé z jejich věčného spánku. Jeden se až nestačí divit, kde všude jsou mrtvoly poschovávány, když se začnou hrabat na světlo. Zbytek filmu se živí snaží utíkat a skrývat před mrtvými, což se jim příliš nedaří, byť mrtví se pohybují rychlostí mladé želvy. Nahota, krev, několikrát střeva ven (i srdce, játra, ledviny), kosa a padající hlava. Masky nemrtvých jsou velmi nevyvážené, některé vydařené, jiné komické a nechybí oblíbení červi, dojde i na žížaly (ano, jako nejen u Fulciho). Při hrátkách u rozbité okenní tabulky jsem čekal citaci s okem podle Zombie 2 (tříska), ale nakonec došlo jen k podřezání. Skvělé interiéry (což je u Italů samozřejmost), jimž dominuje červená - závěsy, koberce, čalounění... Oproti mému dávnému hodnocení jsem hvězdu přidal. Výborná hudba a skvělý happy end (škoda, že se na pilu v přímém záběru nedostalo). Chlapec Michael (Peter Bark, zde mu bylo 26 let) jakoby vypadl z Malérů pana účetního a naznačený incest měl šťavnatou dohru. Pobavil mě dabing z Řitky, kdy vyděšené, rozzuřené a zoufalé postavy křičí na nemrtvé nadávky, z nichž nejhorší mají být - ničemové a mizerové! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Film bol zakázaný v Nemecku. (Paldiny)
  • Dějištěm filmu je Villa Parisi v Itálii, kterou postavil v roce 1603 monsignor Ferrante Taverna. (peaceman)

Reklama

Reklama