Reklama

Reklama

Noci hrůzy

  • Itálie Le notti del terrore (více)

Obsahy(1)

Kosti praskají, střeva jsou trhána na kusy - vítejte v Itálii. S prastarými texty si není radno zahrávat. Rozluštění tajemství prastarých svitků, jejichž text dokáže oživit dávno mrtvé osoby, je první velkou chybou, jakou ve svém životě profesor Ayres učinil. Tou druhou pak bylo pozvání přátel, z jejichž poklidného pobytu v profesorově sídle se stává boj o holé přežití v obklíčení věčně hladových zombie. Těch jsou desítky, lační po mase a vnitřnostech, a navzdory svému stavu jsou až neuvěritelně bystré a vynalézavé. O to těžší boj hrstku přeživších čeká. (Řitka video)

(více)

Recenze (94)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se mi dostal do ruky zombie horor, který mě zaujal. Neříkám, že je kdovíjak dobrý, ale rozhodně je to slušné dílo. Italský režisér Andrea Bianchi se spíše zaměřoval na erotické filmy, ale když už se pustil do hororové tvorby, stálo to celkem za to.Sešla se tu i pěkná sebranka herců. Zatímco někteří podali skutečně skvělé výkony, tak se tu našli i takoví, kteří mi celou dobu co žili vadili. Jedním z nich je malý Michael. Nechápu, kde toho herce vzali, ale on sám o sobě vypadá jako psychopat. Tento nadržený synáček, který by nejraději přefikl svou matku, mi nebyl vůbec sympatický (myslím tím herce). Nemůžu však popřít, že podal jeden z nejlepších výkonů. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Toskánske prekultivované prostredie plus primitivistický horor? No to bol už najvyšší čas... Poznáte to. Dívate sa na nejaký film a kombinácia niekoľkých okolností v ňom sa vyskytujúcich vám učarí do takej miery, že s maximálnym hodnotením neváhate. Dokonca aj vtedy, ak ide o čistý brak, teda o podivuhodné (bitevné) pole, kde sa rodí fenomén kultu. Démon umenia číha na každom kroku, ale vy si nedokážete pomôcť :-) Režisér Andrea Bianchi je snáď učinený zázrak, pretože dokonale chápe, čo je pre žáner zombie hororu najpodstatnejšie: 1) dostatočne strašidelné masky, ktoré 2) je vidno dostatočne dlho, 3) dostatočne často a 4) v dostatočnom osvetlení 5) za sprievodu bizarnej, disonantnej, kakofonickej elektronickej hudby. Sci-fi zvuky a hnijúce mäso z etruských (!) mŕtvol, tomu hovorím avantgarda bez akéhokoľvek pejoratívneho podtextu (o dekapitácii a defenestrácii v jedinom zábere či mníšskom happeningu na námet Poslednej večere ani nehovoriac). Masky sú modelované tak expresívne, až sa stávajú takmer amorfnými a svojou sugestivitou tak prekonávajú také úchvatné diela akými je ikonická Fulciho "conquistador zombie" zo Zombi 2 alebo Romerov "kravaťák" (Dr. Tongue) z Day of the Dead (pán s poškodenou dolnou čeľusťou, takže jeho jazyk visí ako kravata). Kravaťák je mimochodom len vylepšená verzia jednej z masiek v Burial Ground! Všetky ďalšie "podružnosti" loajálne slúžia tomu, čoho sa srdiečko fanúšika nevie dočkať - exkluzívnej módnej prehliadke pre trochu (dosť) staršie anorektičky na sezónu primavera-estate 1981, značka MM (memento mori). Hans Baldung Grien by dal päť. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný zombi horor , po paskvilu jako Zombi.ostrov smrti či Začátek je tohle balzám na duši pro hororový labužníky. Po přečtění jakési kletby mrtvolky ožíjí a začínají z hrobů vylézat sice jsou chudáci poměrně hodně schnilý a červi z nich padají o stošest. Z počátku jsou hodně pomalý což jsou vlastně celý film, mají ty svoje "kývací pohyby" . Hned od začátku to má spád a nenudí to. SPOILER-Postupně se seznamujeme se třema páry služebnictvem a chlapcem Jimmy co na první pohled vypadá divně (úchylně). Ono zdání se později ukáže jako správné ano je (byl) divný. Zombicí si postupně jednoho podruhé podávají a pěkně si pochutnávají. Posléze zapojí i mozek což jako první odnese služebná ,kterou přišpendlí k balkonů a kosou jí uříznou hlavu (jak vynalezavý). Správný paradox je , když na tělo bez hlavy služebné přijde chlápek a podívá se z balkonu na hodující zombí povídá , že to je zvrhlé a vzápětí jim dolů hodí torzo těla služebné (kdo je potom teda zvrhlejší?) Pak se nám začně vybarvovat chlapec Jimmy co se snaží ošáhavat svojí matku tam kde nechal tesař díru a mele něco o prsu.(velice ujeté) , naštěstí ho máma zarazí. Vzápětí je po něm. Po děsuplné noci se přeživší přemístí někam do kláštera , kde je napadnou zombi mniši a máma se opět setkává se synkem Jimmy, jenže už není jako dřív, ale jí to zjevně nevadí nebot mu vyndá prso at se napije (asi ho moc dlouho kojila) Jimmymu to tak chutná , že jí prso samou láskou sežere. ps- nechápu proč se to jmenuje Noci hrůzy ,když je tam jediná noc a v celém filmu zabírá něco málo přes 20 minut jinak se vše odehrává za bílého dne. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Priemerný zombie horror.Pomaly pohybujúcich zombíkov je tu dosť,aj dosť agresívnych útokov.Zombíci sú ale aj dosť bystrí,začnú používať sekery,kosy a iné inštrumenty,takže ľudia to majú čím ďalej tým ťažšie.Dej je dosť jednoduchý,nechutnosti je tu až až.Zombíci si poriadne pochutnávajú na ľudskom mäsičku a vnútornostiach.Synček Michael mi pripadal skôr ako uchylni 40 ročný trpaslík a nie synček.A mal so svojou matkou určite incestny vzťah.Zombíci útočia v jednom kuse,takmer bez prestania,občas je tu sex.Hudba tu je ale fakt debilná,neviem odkiaľ ju vzali.Útoky boli ale prevážne cez deň,tak nechápem ten názov.Rozhodoval som medzi dva a tri,zvíťazila trojka,hoci s veľkým váhaním. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jako rytíři v hníjící,červivé zbroji vylézají z hrobů a vrhají se s beranidlem na hlavní bránu sídla,kde se schovává hrstka přátel před jejich zběsilým útokem. Nejsou moc rychlí tihle zombíci,ale zato jsou hodně vytrvalí, vynalézavost jim taky nechybí a protože mají svůj cíl(totiž chutné,živé maso)nezastaví je absolutně nikdo.-) Takže hrrr na ně...a kdo bude poslední dočká se jen ohlodaných kostí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Dějištěm filmu je Villa Parisi v Itálii, kterou postavil v roce 1603 monsignor Ferrante Taverna. (peaceman)
  • Film bol zakázaný v Nemecku. (Paldiny)

Reklama

Reklama