Reklama

Reklama

Jak krtek ke kalhotkám přišel

  • Československo Krtek a kalhotky (více)

Obsahy(1)

Krtek si chce udělat kalhotky, a tak poprosí ostatní zvířátka, aby mu pomohla. Ruku k dílu přiloží mravenci, čáp, ba dokonce i rak. Když je hotovo, začne se krtek obdivovat ve svém zrcadle a je se sebou spokojen. (skinny9)

Recenze (195)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Nejstarší díl krtečka (krtek ještě ve vývoji) takže nebyl až tak roztomilý, ale tímto dílem odstartovala večerníčkovská mánie s názvem Krtek Krteček je symbol mého dětství, ať jsem se na něj podíval v televizi, ať jsem si ho prohlížel v knížkách, a nebo ať jsem se s ním bavil s kamarády ve školce.. Kouzelný krtek, takřka bez chyby.. 95% ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší část je kolem 4:47, kdy "vyhání" brouky ze lnu. :-)) Trochu mi vadí občasná krtkova bezohledost. Vyplaší včelu z květiny, budí ježka... Jako by se měl kvůli jeho kalhotkám celý les zbláznit. Aspoň mu to trochu vrátil komár svým kousnutím. A nějaký výchovný přínos je kvůli mnohým biologickým nepřesnostem diskutabilní... ()

Reklama

tommy187 

všechny recenze uživatele

Krtko je skvelý, roztomilý, nesmrteľný. Konkrétne tento diel patrí k mojim najobľúbenejším, pretože mal ten "šmrnc". Na to, že to bolo z roku 1957 to bolo naozaj geniálne ... Myslím, že ani veľkoštúdia ako Pixar či Walt-Disney by sa za takéto majstrovské dielo nehanbilo. Zdeněk Miler napísal scenár k príbehu, ktorý spočíva vlastne len v tom, že krtko potrebuje nohavice. A je to skvelé :). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jů, hele, kapsy." Zapojení rákosníka, raka, čápa, žáby, ježka, mravenců a podobné havěti do vysvětlení pracovního procesu výroby kalhot je skvělou myšlenkou socialistických inženýrů. Proto mne mrzí, že rozvinuté kapitalistické mozky do dnešního dne nedokázaly plně využít možností fauny v textilním průmyslu a vytvořit tak konkurenci asijským vylepšovatelům log předních světových značek. Je to zkrátka pokrokový kousek s velkým poselstvím, v jehož budoucí využití pro blaho lidstva pevně věřím. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Na krtkovi jsem vyrostl, na krtkovi vyrostl i můj maldší bratr, na krtkovi vlastně vyrostlo spoustu dětí. Tento první krtkův příběh mám doma i jako knížku ( i když už poněkud sešlou, je z roku 65 a v ruce už jí mělo hodně rukou). Nevím zda je tohle nejlepší krtkův příběh, ale je první, a na to se nezapomíná. Jen jak už tady poznamenal enšpígl, místo slova kalhotky by bylo lepší použít jednoduše kalhoty. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Kromě mnoha zvířátek nakreslil Zdeněk Miler do filmu i množství rostlin, které jsou v naprosté většině zcela konkrétní. Jsou jimi (víceméně chronologicky podle scén filmu): zvonek okrouhlolistý, jitrocel prostřední, kohoutek luční, podběl lékařský, pcháč oset, drchnička rolní, vesnovka obecná, mařinka vonná, škarda dvouletá, mák vlčí, pampeliška obecná, borovice lesní, jahodník obecný, bojínek luční, třezalka tečkovaná, řebříček obecný, pomněnka, sedmikráska chudobka, smolnička obecná, kokoška pastuší tobolka, hvozdík kropenatý, čekanka obecná, trojštět žlutavý, zeměžluč okolíkatá, rozrazil, heřmánek pravý, blatouch bahenní, vodní mor kanadský, rákos obecný, len setý, bodlák obecný, kopretina bílá, jetel plazivý, heřmánkovec nevonný, mateřídouška vejčitá, masité oplodí jírovce maďalu, lupina mnoholistá, mrkev obecná, jetel luční, růže šípková, devaterník velkokvětý, vřes obecný, brusnice borůvka, přeslička rolní, ploník obecný, pryšec chvojka, máčka ladní, jílek vytrvalý, ocún jesenní, několik kapradin a další. Kromě toho je také možno spatřit tři druhy hub: muchomůrku červenou, václavku obecnou a lišku obecnou. (Thanoris)
  • V epizodě vystupuje celá řada zvířátek. Krtek, myš, babočka kopřivová, rak, hlemýžď, rákosník tamariškový, broučci, housenka, dle zbarevní také babočka kopřivová, včelka, skokan zelený, komár, který je sice stylizovaný, ale má svůj charakteristický bzukot, čáp, ježek, křižák obecný, mravenci, sameček roháče, čmeláci a cvček. V žádné další epizodě se tolik zvířátek neobjeví. (troufalka)
  • Jedná se o prvního a zároveň jediného dabovaného Krtečka. O jeho hlas se postaral tehdy pětiletý Jiří Prager. (Roman.Ticka)

Reklama

Reklama