Reklama

Reklama

Jak krtek ke kalhotkám přišel

  • Československo Krtek a kalhotky (více)

Obsahy(1)

Krtek si chce udělat kalhotky, a tak poprosí ostatní zvířátka, aby mu pomohla. Ruku k dílu přiloží mravenci, čáp, ba dokonce i rak. Když je hotovo, začne se krtek obdivovat ve svém zrcadle a je se sebou spokojen. (skinny9)

Recenze (195)

duddek 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, že jako dítě jsem to měl rád, ale teď se mi zdá, že krtkova snaha nechat si a stále při sobě nosit všechno, co najde na zemi, dvakrát výchovně nepůsobí. Ostatní zvířata jsou oproti němu na výši – nelpí na majetku a jsou ochotna pomoci i hrabivému krtkovi, kterému jinak nestojí za návštěvu. ()

kubyno 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nejsou krtečci nějak spojení dohromady - takhle je tu strašně moc krátkých dílů a já nevím kolik jich mám jak ohodnotit. Takhle to shrnu zhruba za všechny. Krteček je česká klasika, pojem, plný krásných příběhů a ideální pohádka pro děti (nejen). ''Kalhotky'' byly můj první krteček (samozřejmě v knížce) a pořád nejoblíbenější, takže píšu zrovna sem. Bravo pane Milere, já určitě nezapomenu. ()

Reklama

AloeB 

všechny recenze uživatele

Přestože tato roztomilá ukázka manufakturní výroby může svým názvem evokovat laickému diváku název náhodného německého filmu pro dospělé s negrem v hlavní roli jde naopak o oscarový film našich nejmladších generací. Jako osoba s velikými znalostmi v oboru literatury si sice lehce rýpnu, že kniha je o mnoho lepší, nejde však o nějaký výrazný přešlap jako třeba v případě podobných klasik jako Obraz Doriana Graye či různých adaptací Bídníků, kde mnohdy film nedosahuje kvalit psaného textu, zde to ale nehrozí a stejně jako kniha, tak i její animovaná adaptace patří do Spielbergova nebe :D ()

vlcekmirek 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, na které vyrostly snad všechny děti, narozené v Česku a Slovensku od roku 1950. A další miliony po celém světě. S nejmladším členem rodiny na to koukáme znovu a znovu, protože tenhle krtek je sice průkopník, ale ze všech nejlepší. Další seriály o krtkovi vznikly až po "kalhotkách" a rozrostly se v dětskou klasiku, která provází caparty dodnes. A přiznejme si to, kdo z dospělých se na některý díl nepodívá s potomky i dnes? ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zatímco jedinci, co nemají to štěstí jako já a svým výzorem i intelektem připomínají hlavonožce, zde prudí, pohazují větami ,,jak si krtek sešil tangáče, jak krt stříkal rakem gaťky, hmyzožer end tesilky, kterak má dáma uschovat krkta pod lacláče poté, co pomočí len" a podobně, já k instruktážnímu videu o dělbě práce v socialistické společnosti doplním jen jediné. Nemám toho zjeba rád. Již jako jiskru jasnou mi jeho zjevné zaostávání v rozumovém vývoji lezlo na nervy a věkem se to nikterak nelepší. V reálu s idioimbecily vcelku soucítím, málokdy jde o jejich volbu, pominu-li zasloužilé čichače toulenu, ovšem tato unylá zvěřena, která se navíc stala nevoleným symbolem Zemanovo-čínského přátelství, je vskutku otravnost sama. Dvě za to, že dílo je vcelku krátké. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Prvý Krtko mal malé oči a obočie a dokonca aj chvost. (Raccoon.city)
  • Kromě mnoha zvířátek nakreslil Zdeněk Miler do filmu i množství rostlin, které jsou v naprosté většině zcela konkrétní. Jsou jimi (víceméně chronologicky podle scén filmu): zvonek okrouhlolistý, jitrocel prostřední, kohoutek luční, podběl lékařský, pcháč oset, drchnička rolní, vesnovka obecná, mařinka vonná, škarda dvouletá, mák vlčí, pampeliška obecná, borovice lesní, jahodník obecný, bojínek luční, třezalka tečkovaná, řebříček obecný, pomněnka, sedmikráska chudobka, smolnička obecná, kokoška pastuší tobolka, hvozdík kropenatý, čekanka obecná, trojštět žlutavý, zeměžluč okolíkatá, rozrazil, heřmánek pravý, blatouch bahenní, vodní mor kanadský, rákos obecný, len setý, bodlák obecný, kopretina bílá, jetel plazivý, heřmánkovec nevonný, mateřídouška vejčitá, masité oplodí jírovce maďalu, lupina mnoholistá, mrkev obecná, jetel luční, růže šípková, devaterník velkokvětý, vřes obecný, brusnice borůvka, přeslička rolní, ploník obecný, pryšec chvojka, máčka ladní, jílek vytrvalý, ocún jesenní, několik kapradin a další. Kromě toho je také možno spatřit tři druhy hub: muchomůrku červenou, václavku obecnou a lišku obecnou. (Thanoris)

Reklama

Reklama