Reklama

Reklama

Krtek a maminka

  • Slovensko Krtko a mamička
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 1997, 5 min

Obsahy(1)

Krteček pomůže zajícovi sbalit holku jeho snů, a pak si ještě zahraje na porodního asistenta, když přijde na paní Zajícovou její chvilka. Přijdou na svět tři malý zajíčci, a všichni se radují... (Matrinx)

Recenze (93)

M-arta 

všechny recenze uživatele

Krtek porodníkem - nebudu se tvářit, že mě to poněkud nezaskočilo - jo, jo, celou dobu kalhotky s kapsami, provázek, kulička, zavírací špendlík... a pak najednou porodnické kleště!!! Osvěta robátek? Proč ne. Jen ten pohádkově vyvedený detailní pohled na genitálie rodící zaječice přece jen nastoluje poněkud šelmovskou otázku: bude se pan Miler později takhle naturalisticky věnovat i procesu, jakže se malí zajíčci mamince do bříška vlastně dostali?? (Že by se přehodnotil žánr) :-))) ()

zuzzz.man 

všechny recenze uživatele

Waw.. moje malé děti (1,5r a 3r) koukají na Krtka a najednou slyším vzdechy - zadívám se a z dírky paní zaječice se kutálejí zajíčci. To jsem netušila, že musím zkouknout nevhodný obsah i v Krtečkovi.. O pár minut později můj tříletý syn ječí a tahá "ze zadku" plyšáka. Hm, tento díl neměl moc výchovný efekt.. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, zda chtěl pan Miler ve svém velmi pokročilém věku a očekávání toho, co jeho potomstvo v linii přímé možná provede s jeho Krtkem (my dnes už samozřejmě víme, že Krtek + Panda = Krnda), být poťouchlý, nebo měl výsledek nějakou prozaičtější příčinu, ale každopádně pokud mělo jít o osvětu, tak je dost polovičatá. No, možná tříčtvrtničatá, ale nikdo nemůže popřít, že když už paní (možná slečně, co my víme?) zaječici po seznámení s mladým zajícem a jisté scéně mimo záběr začne růst břicho, a nakonec v rámci možností realisticky (bez krve a dalších tekutin,ale se slušnou dávkou anatomické přesnosti) rodí s Krtkovou pomocí malé zajíčky, je legitimní očekávat, že se dozvíme i to, jak se novorozenci do toho břicha dostali... jsem z tohohle dílu tedy dost na rozpacích, i když obavami z vysvětlování těchhle věcí dětem obecně netrpím;) 60% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Chápu, že v roce 97 někoho napadlo, že by i krteček měl kapánek popojít kupředu v tématech a zmodernizovat se. Ale to se dá bez toho, aby se v pohádce večerníčkového typu zobrazoval porod - zaječice má mezi nohama díru a tou zajíčci vyjdou, nebo balení holek. Tak to mi teda dovolte protestovat, neboť tento typ témat rozhodně nepatří dětem, které by prostě měli ještě nějaký čas zůstat dětmi, dokud teda mohou. A od pana Milera je to pro mě velké zklamání, že se podobným směrem vydal a před spojením s pandou jen začátek úpadku. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Krtek už byl lecčím, ale dohazovačem a porodní bábou ještě ne. Jo, osvěta je jistě nutná, ale nevím, jestli už u tříletých dětí. Obzvláště vysvětlování rodičů, jestli z objímání opravdu vznikají děti, musí být perné. A u porodu v přímém přenosu jsem si řekl jen "wow!". Až budu mít děti, budu se muset ujistit, abychom tento díl přeskočili... 30% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama