Reklama

Reklama

Krtek a maminka

  • Slovensko Krtko a mamička
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 1997, 5 min

Obsahy(1)

Krteček pomůže zajícovi sbalit holku jeho snů, a pak si ještě zahraje na porodního asistenta, když přijde na paní Zajícovou její chvilka. Přijdou na svět tři malý zajíčci, a všichni se radují... (Matrinx)

Recenze (93)

UncleG 

všechny recenze uživatele

Známější spíš pod názvem "Krtek a vagína". Při prvním shlédnutí jsem měl pocit, že mě šálí zrak. Pak jsem se ale ujistil, že vidím správně... Že nejsem obětí přeludu, jak jsem si původně namlouval. A začal jsem vážně přemýšlet na tím, zda se pan Miler definitivně nepomátl na rozumu. Tenhle díl se ihned po odvysílání na televizních obrazovkách stal přímo legendou. A kdo tehdá neviděl, jak se krtek rýpe paní králíkové v *tentononc*, ten jakoby nežil. Nu, rozdýchal jsem to, rozdýchal. Ale celoživotní jizva ve mě zůstala. ()

Ondr4H 

všechny recenze uživatele

Dětska naivita krtka mi nesedí k tomu tunelu paní Zajícové.Tenhle krtek je jemný přešlap, na jednu stranu je fajn že se nebojí takových témat, protože Krtek je světák, ale mohli ten porod udělat jinak. Každopádně děkuji známým že mi řekli o tomto díle, dokuď jsem ho neviděl tak jsem tomu nevěřil .Nemyslím jak se rodí děti, samozřejmně! ()

Reklama

DeJiF odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu to nejbizárnější, co jsem kdy viděl. Celá epizoda pojednává o tom, že zajíc nahání zaječici a ta mu zavře dveře před nosem. Zajíc se z toho v depresích rozbrečí na pařezu a starostlivý Krtek A.K.A dohazovač mu pomůže ji sbalit. Zaječice se nechá tím uchylákem oblafnout pouhým plevelem a následně díky objímání zaječice ztloustne... No a v další části si Krteček zahraje na porodní sestru a z toho čehosi následně se zajícem vytáhli tři potomky a následuje další objímání... No, snad z toho zaječice znovu neztloustne. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Není to dramaticky slabší než většina ostatních nových dílů, které bych taky hodnotil jako slabší čtyři. Většina z nich je tak nějak jednodušších a zjevně určených mladším dětem. Taky mají kratší stopáž. A že je to didaktické? Vždyť to není poprvé ani naposled, kdy Krtek především něco vysvětloval... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, zda chtěl pan Miler ve svém velmi pokročilém věku a očekávání toho, co jeho potomstvo v linii přímé možná provede s jeho Krtkem (my dnes už samozřejmě víme, že Krtek + Panda = Krnda), být poťouchlý, nebo měl výsledek nějakou prozaičtější příčinu, ale každopádně pokud mělo jít o osvětu, tak je dost polovičatá. No, možná tříčtvrtničatá, ale nikdo nemůže popřít, že když už paní (možná slečně, co my víme?) zaječici po seznámení s mladým zajícem a jisté scéně mimo záběr začne růst břicho, a nakonec v rámci možností realisticky (bez krve a dalších tekutin,ale se slušnou dávkou anatomické přesnosti) rodí s Krtkovou pomocí malé zajíčky, je legitimní očekávat, že se dozvíme i to, jak se novorozenci do toho břicha dostali... jsem z tohohle dílu tedy dost na rozpacích, i když obavami z vysvětlování těchhle věcí dětem obecně netrpím;) 60% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama