Reklama

Reklama

Nejsme andělé aneb Potíže s miminkem. Chcete dobýt nedobytnou tvrz „správného muže“? Chcete obrátit jeho pohled na sebe? Chcete vyvolat jeho úsměv? Chcete ho ponížit? Chcete ho pošlapat? Nevíte jak? V tom vám možná pomůže tento film !!! (IMAGO Video)

Recenze (19)

dzira 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že tento film zraje jako víno. Po čase a několikátém shlédnutí jsem přidal pátou hvězdu. Pouštěl jsem jej nedávno několika lidem s tím, že jsem jim řekl, že je to romantická komedie. Ženy s touto charakteristikou posléze velmi nesouhlasily. Ale já si stále myslím, že JE to romatická komedie. Jenže balkánská a v tom je možná ta potíž.... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Konzervatívny náhľad na rodinu v objatí so syndrómami doby. Machistické "pojebem každú, čo sa okolo mňa šuchne" spoločne s mužsky vystatovačným "nemám pred kefovačkou problém zároveň vypiť litre chlastu a vyhúliť nejké tie megajointy" sa strieda so snahou o nápravu nenapraviteľného sukničkára a jeho nahnania do chomúta okuliarnatého dievčaťa, s ktorou splodil dieťa. Do toho bizaréria neskorých 80. a skorých 90. rokov 20. storočia s pár vtipnými momentami. Celkovo to však bolo viac nesúrodé ako humorné. Užívateľ giblma uviedol istú paralelu s rytmikálom totalitného veku "Kouř" pričom výstižne poznamenal, že juhoslovanský variant pracuje viac s popkultúrnymi vzorcami ako so sociálnou kritikou. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Chachá, to byla úchylárna. Už od chvíle, kdy si Srdjan jakožto Ďábel šňupnul kokainu jsem tušil, že to bude dobrý. Anděl a Ďábel hrajou hru, kde lidem připravujou osudy. Těhotná šedá myška, místní lovec bab, kamarádka od těhule, Anďěl s Ďáblem a další postavičky vás pobavěj po celou dobu. K tomu plejáda předních srbskejch herců. Nadprůměrná komedie, kterou by mělo vidět víc lidí. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Ty vole! Velmi bizarní úlet, jehož aktéři, zdá se, měli tentokrát v žilách víc než jen horkou balkánskou krev... Závěje kokainu, móda počátku 90. let jakoby přešlechtěná v luxusním skleníku, na první pohled bezchybné herecké obsazení (obzvlášť čert Srđan Todorović je úžasný) - Srđan Dragojević zkrátka rozjel svůj absolventský film o nešťastně těhotném osmnáctiletém děvčeti a duši jeho svůdce skutečně ve velkém. Pro neuvěřitelnou koncentraci úchylného humoru se určitě vyplatí vidět vícekrát. A taky jsem moc zvědavá na toto! ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Tak trochu "jiná" romantická komedie, která je díky bizarním snovým sekvencím, mile pošahaným figurkám, ujetému humoru a kýčovitému prostředí konce osmdesátých let, výborná v maličkostech, ale v celkovém provedení jí to ujíždí trochu do nudy. Mimochodem, ten anděl vypadal jako Boy George zkříženej s depešákem. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • V roku 1996 zvolili členovia juhoslovanskej rady Akadémie filmového umenia a vedy (AFUN) tento film za deviaty najlepší srbský film v období 1947-1995. (Marek1991)

Reklama

Reklama