Reklama

Reklama

V Clintonu ve státě Mississippi má detektiv Lucas Boyd (Cole Hauser) za úkol vyšetřit řadu děsivých vražd, které se zdají být spojeny s africkým rituálem známým jako Muti. Boyd je zpočátku zmaten povahou vražd a zdánlivě rituálním způsobem, jakým jsou provedeny. Když se ponoří hlouběji do případu, uvědomí si, že potřebuje pomoc někoho, kdo má zkušenosti s africkou kulturou a zvyky. Boyd osloví doktora Macklese (Morgan Freeman), afrického vědce, aby mu pomohl rozluštit rituální prvky vražd. Společně zkoumají kulturní význam Muti a její možné spojení se zločiny v Clintonu. Při práci na rozluštění záhady čelí odporu místních úřadů, které jsou k jejich nekonvenčnímu přístupu skeptické. Boyd a Dr. Mackles musí překonat složitost kulturních rozdílů a překonat své osobní předsudky, aby případ vyřešili. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (24)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

George Gallo není úplný patlal a na svém kontě má minimálně dva filmy, kdy jeden byl velmi dobrý a druhý přinejlepším průměrný. Taky má ale na svědomí zvěrstva typu Vanquish a k tomu má Rituální zabiják bohužel mnohem blíž než k jeho lepším kouskům. The Ritual killer není ničím víc než podprůměrnou detektivkou, která nemá čím překvapit ani zatvrzelé sledovače “detektivek” na Primě. Dvě známa jména v obsazení ani jakož zvrat ke konci to nijak nevytrhnou a konkrétně u Freemana mě jeho přítomnost v podobném filmu už poněkolikáté docela překvapila…30% ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak afričtí migranti obohacují euroamerickou kulturu. Možná není natočený úplně nejlíp, ale námět se opírá o skutečně existující fenomén a bez ohledu na to, jak trapně je příběh opentlený, má toto filmové dílo do jisté míry etnografickou hodnotu. Popis konkrétního případu, který se stal v září roku 2001 v Anglii, kde bylo v Temži nalezeno torzo asi pětiletého černošského chlapce, viz zde: https://www.securityoutlines.cz/muti-vrazdy-temna-strana-africkeho-lecitelstvi/ - - - K problematice afrického čarodějnictví toho česky moc nevyšlo. Zájemcům o toto téma doporučuji: J. H. Neal: Kouzlo džu-džu hrozí (Praha 1969), Jaroslav Mareš: Jezero krokodýlích čarodějů (Pardubice 2002), Kateřina Mildnerová: Můj soused je čaroděj (Brno 2011), Malidoma Patrice Somé: Z vody a ducha (Ústí nad Labem 2007). ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Lepšie dve hviezdy a dokonca to bolo lepšie, ako predpovedali komentáre ostatných. Je pravda, že to chcela pozerať hlavne manželka a ja som bol rád, že si niečo spolu pozrieme, z čoho nemusím mať krvácanie do mozgu ako napr. Ruža pre nevestu, či Farma a iné stupídne reality show. Cole Hauser nejako "puchne" a Morgan Freeman už konečne vyzerá na svoj vek, keďže posledných 40 rokov sa vôbec nemenil. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nějaký africký šaman chodí po světě a zabíjí lidi z jejich částí těl  dělá nějaké lektvary, které pak dává bohatému chlápkovi  co si za to zaplatil. Tenhle film má jediné plus a to je to , že tolik zabitých policajtů nejspíše nikde jinde neuvidíte zároveň je to i mínus jelikož umírají tak debilním způsobem až je to smutné to neřeším policajty co nedokážou ze vzdálenosti zhruba 5  metrů ho trefit. Na konci jde vidět, že to nebavilo ani režiséra tak nahodil možný plot twist s druhým pachatelem, aby ten plot twist vzápětí pohřbil ani nevím k čemu to vůbec bylo .  20 procent za námět. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi Morgana Freemana jako já, tak si to určitě nepouštějte. Je to něco podobného jako u posledních filmů s Brusem Willisem. Film je špatný se vším všudy. Prostě sračka, která se nehodí k jménu hlavního herce. Je škoda, že tito oblíbení herci z 90 let točí ke konci kariéry takové hrůzy. Film má divný střih, herci a komparz jsou amatéři a byla to spíš parodie typu SYFY. Nemá to žádnou atmosféru... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Clinton MS je vnitrozemský stát. Na území města ani v jeho sousedství se nenachází žádný přístav ani velká vodní plocha. Nejbližší přístav se nachází na vzdálené straně Jacksonu, v sousedním okrese, kde by detektiv clintonské policie neměl žádnou pravomoc. (Johnny.ARN)
  • Několikrát, když postavy drží pistole Glock, je spoušť viditelně umístěna v zadní části spoušťového prostoru, což znamená, že ze zbraně bylo vystřeleno a spoušť nebyla resetována. To způsobuje, že zbraň není schopna vystřelit. Žádný vycvičený uživatel pistole by toto nedopustil, protože by nebyl schopen stisknout spoušť a vystřelit. (Johnny.ARN)
  • Natáčanie sa začalo v auguste 2021 v Jacksone v štáte Mississippi. Dodatočné natáčanie prebiehalo v Ríme, Taliansko. (Arsenal83)

Reklama

Reklama