Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V den své plánované popravy se odsouzený sériový vrah setkává se svým psychiatrem. Během sezení vězeň prohlásí, že je démon a uvádí, že než jejich čas skončí, psychiatr sám spáchá tři vraždy. (geofre)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (49)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušné psychologické Drama lehce řízlé Thrillerem. ( O horor se nejedná!). Musím uznat, že na to, že jde o nenápadný a neznámý počin, který plul pod radarem, tak Nefarious rozhodně neurazí, především ty, kdo rádi konverzační filmy. Celý film se odehrává v jedné místnosti, kde sedí odsouzený vrah čekající na svou popravu, kterého navštíví psychiatr, který má posoudit zda je nemocný či nikoliv. Vrah však tvrdí, že je posedlý démonem a také vyřkne verdikt, že psychiatr sám spáchá dnes 3 vraždy. Má to jednak nádech thrillerů z 90. let a menší Mindhunter vibes, Sean Patrick Flanery ( za mne jeho nejlepší film jsou Pokrevní Bratři) tu podává velmi dobrý herecký výkon. Jeho výraz tváře, tiky i dialogy jsou velmi přesvědčivé, ale mluví natolik rychle a je tu tolik úvah a filosofování, že jsem z toho filmu i trošku unavený, je potřeba se hodně soustředit a angličtina je také náročnějšího rázu, ale to druhým vadit nemusí. Kdo má rád cokoliv se sériovými vrahy, především zkoumání jejich psychologie, tak tohle by Vás mohlo určitě zajímat. Slušný malý atmosférický konverzační film, jehož největšími kvalitami jsou herci a scénář. Přidat nějaký ty vraždy a Gore a byl bych nadšen i já .. :D 6/10. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Wow. Z úplně neznámé, neavizované a neočekávané konverzačky se vyklubal hodně fajn kousek s velmi tísnivou atmosférou. Mladý psychiatr je přivolán do vězení, aby rozhodl, jestli je vězeň chystající se k trestu smrti příčetný, a tudíž ji může podstoupit, nebo bude trestu zproštěn. Už od začátku rozhovoru ale vězeň tvrdí, že nemá psychiatrickou poruchu, ale že je to démon, který posedl tělo svého hostitele. Od tohohle momentu se nám tady rozehrává hodně atmosferický psychologický nátlak, ve kterém se sice 90 minut jen mluví, ale jde o to, "jak" se mluví. Sean Patrick Flanery je BŮH, jeho vyjadřování, mimika, vcítění se do role a celkový charakter je doslova fantastický a takhle ikonickou hlavní postavu jsem už dlouho neviděl, jeho tiky v obličeji, "střídání" rolí mezi hostitelem X démonem a filozofické rozpravy o pekle, démonech a mytologii kolem jsem mu sežral i s navijákem a tohle je jen další důkaz, že i tak banální a obyčejné téma se s trochou zručnosti a skvělým hlavním hercem dá odvyprávět svižně, temně a se skvělou dávkou napětí. Líbil se mi celý průběh ve vězení i finále, kam exekuce směřovala, a ikdyž poslední dvě minuty působí trochu nedotaženě, jako celek jde o fantastickou konverzačku, která sice ne všem svým stylem sedne, ale tu druhou část publika rozhodně nadchne. Svěží vánek do žánru. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Oční bulva vařená, mozek už se škvaří! Mysl peklu zavřená, ďáblův úklad zmaří?“ Ha! Peklo zamrzlo! Jedině to by vysvětlovalo, proč démon Nefarious, s ďábelským tikem v oku a s grimasami, že by i Eli Wallach coby Tuco záviděl, při své teologické disputaci klouzal (!) jen po povrchu, místo aby šel víc do hloubky a otevřel PEKELNÉ OKÉNKO: [][] Co ani náš farář neví: 1) Co bylo dřív? Božská slepice nebo vesmírné vejce? 2) Má Bůh svobodnou vůli? Nebo prostě MUSÍ být imrvére hodný a nemohl by nikdy ani ukrást čokoládu v sámošce, natož zprznit jeptišku, i kdyby stokrát chtěl? 3) Dtto ďábel. Má svobodnou vůli? MOHL by se např. nechat pokřtít? A MOHL by tu nebohou jeptišku před chlípným vousáčem bránit? 4) Nebo oba, ten na obláčku i rohatej, se MUSÍ chovat jedině tak, jak jim diktuje Vatikán? [][] Tu 1) už vím. Kolega Nefarious mi u piva prozradil, že Bůh a Satan spolu pekli už dávno před Velkým třeskem. Hegelovská dialektika a nudné šermování ocasy, pekelným a ateistickým. V závěru grilování spravedlnosti, pečeným masem vonící. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco schránka, pokud má věci zrovna pod kontrolou, chce žít, zlý parazit vyhlíží její smrt a chce jít o hostitele dál. Zřejmě proto se tam tak často mluví o Carpenterovi.. Až na jednu noční grilovačku se jedná o konverzační christian drama, které řeší všudypřítomné dobro a zlo, či chcete-li Boha a Ďábla a při tom se snahou neurazit přemítá, jak pod různou optikou mohou být tyto pojmy relativní. Nač to všechno ale balit do teologie, když stačilo říct, že my všichni jsme jen ignorantské pytle masa.. Dva nové poznatky jsou, že se Flanery přihlásil do klubu vězeňských chameleonů k Nortonovi a že poslední jídlo odsouzeného k smrti se musí vejít do 25 dolarů. To by Kašpárek s Forejtem nedali.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Měl jsem obavy z prázdného a nekonečného tlachání, nakonec to tak hrozné nebylo. Možná bych byl i spokojenější, kdybych si jeden z hlavních motivů - boj mezi anděly (démony) o přízeň Boha, kterou přesunul na lidi, nedávno nezopakoval v sérii Proroctví (1998). Během rozhovoru Edwarda (Nefariouse) s doktorem jsem si několikrát vzpomněl na manipulaci v Mlčení jehňátek. Jeden by očekával, že studovaný psychiatr se zkušenostmi bude odolnější, jenže to by se pak film nikam neposouval, že. Možný spoiler - ztvárnění popravy bylo výborné a věrohodné. Věřím, že Flanery je na svoji roli pyšný, páč škleby a tiky, co předváděl, neměly chybu. Belfi byl trochu v jeho stínu, ale hrál také dobře - chvílemi připomínal smrt... Poslední záběr bych za mne vypustil, ale budiž, potvrdil škatulku - fantastický film. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (11)

  • Napriek démonickej téme filmu a prítomnosti skutočných kňazov a exorcistov na pľaci Sean Patrick Flanery aj Jordan Belfi vyjadrili, že sa počas nakrúcania na pľaci necítili v žiadnom nebezpečenstve. (Arsenal83)
  • Tento film je prequelem k románům Steva Deace „A Nefarious Plot“ (2016) a „A Nefarious Carol“ (2020). (bianci)
  • Kniha zdvíhaná na konci je skutočná kniha "Nefarious Plot" od Steva Deacea, čo je zdrojový materiál pre tento film. (Arsenal83)

Reklama

Reklama