Reklama

Reklama

Jsem nevěrný manžel

  • Francie Êtes-vous fiancée à un marin grec ou à un pilote de ligne ? (více)

Obsahy(1)

Charismatický Jean Yanne hraje muže ve středních letech, který má krásnou ženu (Françoise Fabian), dvě děti, dobrou práci a vcelku pohodlný život. Jenomže manželský a rodinný stereotyp dělá své, a když potká krásnou, mladou a navíc příjemnou a chápavou kolegyni (Yanti Somer), neodolá a zamiluje se do ní. Tato častá zápletka mnoha filmů je v tomto případě vylepšena sarkastickými komentáři hlavního hrdiny a hojným výskytem krásných dívek. (Bobofon)

(více)

Recenze (5)

dyfur 

všechny recenze uživatele

....takže muž ma dobrú robotu na ministerstve,peknu ženu,deti,bývanie....a milenku....a potom ďalšiu - nie žiadne moralizovanie LEN.....len keby to bolo k niečomu ...bolo to vtipne...napínave jednoducho niečo zaujímavé....ale nemá to nič len tliachanie k ničomu a o ničom.....ocenujem dobrý dabing a ženské osadenstvo...jedna z mála úloh Yanti Somer /v miniúlohe/.... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Poněkud drsný únik ze stereotypu v hořkohořkém příběhu, jenž vůbec není komedií (ale neuzurpuje si ani jakýkoliv jiný žánr). Jean Yanne je takovým míšencem Philippe Noireta, Jana Třísky a Lino Ventury. Osud mu stále nahrává krásné ženy. Jednu má doma, druhou opustí pro třetí. Proberme si jejich věk dle herců - Roger Blanchard 38 let, manželka Françoise Fabian 38 let, první (opuštěná) milenka Yanti Somer 23 let, druhá milenka Nicole Calfan 24 let. Ponaučení si z tohoto výčtu, ale ani z filmu neberte. Dobový skvost, především pro bytové architekty. Takovou práci na ministerstvu a toho ministra bych taky bral (jak mu krásně nahrál, když u něj byl v době telefonické stížnosti nadřízeného). Mimochodem, Jean Yanne byl taky Řezník. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Cynicky pohled na partnerskou nestalost a manzelske kompromisy. Ani vtipne, ani cimkoliv jinym zajimave. Snad jen ten cesky dabing, s usmevne kniznim jazykem, stoji za zminku. ()

Dawe.zs 

všechny recenze uživatele

Jsem nevěrný manžel si říká hrdina fran. komedie , kterého výborně ztvárnil J. Yanne a má samozřejmě pravdu. Úspěšný muž, unavený stereotypem desetiletého manželství, navíc v zaměstnání neustále obklopený množstvím atraktivních mladých žen, se rozhodne řešit situaci rozvodem. Jak se však často stává, všechno dopadne jinak než si představoval......... ()

Reklama

Reklama