Reklama

Reklama

Démon ve mně

  • USA It Lives Inside (více)
Trailer 4

VOD (1)

Obsahy(1)

Teenagererka Sam se zoufale snaží zapadnout do kolektivu ve škole. Trápí se kvůli svému indicko-americkému původu, chtěla by být jako všichni ostatní. Saminu nejistotu ještě umocní podivné chování její nejlepší kamarádky Tamiry. Tamira se najednou všech straní a neustále u sebe nosí zavřenou, prázdnou sklenici. V návalu vzteku při hádce Sam Tamiřinu nádobu rozbije. Nevědomky tak uvolní prastarou démonickou entitu, která její kamarádku unese. Sam je rozhodnuta udělat cokoli, aby svou přítelkyni zachránila… Démonovu moc však živí osamělost jeho obětí. Samina realita se mění v děsivé vize, propadá se do hlubin šílenství. Sam musí přijmout svůj původ a dědictví, aby měla šanci přežít… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (52)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taká príjemne generická blbosť, bez atmosféry a bez výraznejších motívov, ktoré by rezonovali aj po dopozeraní. Režijne je to nezaujímavé a herecky ako tak priamočiare. Ale zvraty skôr úsmevné, než strašidelné. Cronenbergova Mucha mi prišla výzorom desivejšia. Dutta mal dobrý nápad aj podklad ale spravil z toho americkú generickú blbinu. Nie vyslovene nudné, pretože to ide po zaužívaných chodníčkoch, ale zbytočné. Indický démon mohol byť pokojne divný strýko od vedľa a vyšlo by to vyznením na rovnako. Pre tých čo horory moc nepozerajú to môže byť v niečom zaujímavejšie. Pre ostatných je tu stále Kliatba z temnôt, ktorá robí presne toto isté, len lepšie. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Novinka leaknutá na torrentech ještě před kino premiérou, jo to je lahůdka. O to větší škoda, že se nejedná o nic úplně excelentního, ale na druhou stranu to rozhodně není ani takový propadák (eh, zdravím nového Vymítače, který končí téměř v odpadovém hodnocení.) Film toho moc zapamatovatelného nenabídne, ale zato s tím zbytkem si vyhrává obstojně. Nejvíce těží zejména z fajn mytologie kolem indického démona, občasných creepy scén a toho, že nenudí. Zbytek je jinak klasická předvídatelná šablona s předem jasným dějem  i zakončením, ale když to srovnám se sra*kama z horor žánru, co vycházejí poslední roky, je tohle jeden z těch lepších a dá se dokoukat úplně bez újmy, ba dokonce i se zájmem. Nakonec mě možná jen trochu mrzí, že démon v celé své kráse je ukázán až ve finále a že jeho zahnání je až moc nedůmyslné, ale to už je možná jen moje náročnost a unavenost generickým, repetetivním žánrem. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Opět ta stejná písnička. Nemohu říct, že by to bylo špatné, ale jako bych to už předtím celé někde viděl. Nápad ohledně indického démona byl dobrý, jen kdyby k tomu byla hutnější atmosféra. To se příliš nepovedlo a dílo tak nebylo skoro vůbec strašidelné. No a to dokazuje i fakt, že vlastně ani nikdo důležitější neumře. 58% ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Vesměs standardní a filmařsky rutinní horor o středoškolačce, které dělá problémy (a unáší/zabíjí její kamarády) nechtěně vypuštěný démon. Film zpracovává téma inkluze menšin ve společnosti, potěší několika praktickými efekty a z vod průměru mírně vystupuje důrazem na indickou mytologii a kulturní tradice, což je ale také to jediné, co na něm působí neokoukaně. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak už mě to opravdu přestává bavit dávat šanci filmům, u kterých už předem vím, že pro mě nebudou stát za nic, což se mi za minulý rok dělo skoro pořád. Naštěstí mi moje intuice a dlouholetá zkušenost s čuměním na horory slouží dobře v tom, že většinou už předem vím, zda má cenu na ten film zajít do kina a utrácet za něj těžké peníze. V tomto případě jsem se opět nepletla a ač to mělo reklamu kupodivu slušnou, odolala jsem. It Lives Inside je totiž přesně to, co si můžete umět představit pod béčkovým multikulturním hororem ze středoškolského života s prvky mytologických motivů. Je to prostě nalajnované podle šablony a to včetně dialogů a není nic, co by hororového veterána mohlo překvapit. Plusové body tu přičítám hudebnímu podkladu a profesionálně zvládnutým efektům. Atmosféra se ale drží poměrně na uzdě a ten konec to zas celé zazdil. Já vím, že jsem s jednou hvězdou tentokrát asi fakt přísná, jenomže co dělat s filmem, na který zapomenete téměř okamžitě po jeho zhlédnutí? ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Dutta čerpal inšpiráciu pre film zo svojej vlastnej skúsenosti z detstva, keď sa narodil v Indii predtým, ako sa presťahoval do Severnej Ameriky. Príbeh je ovplyvnený indickou démonickou mytológiou ako aj osobným príbehom od Duttovho starého otca. K filmu viac povedal: "Na jednej strane je to milostný list komunite a kultúre, ktoré ma vychovali, na druhej strane, je to vnútorná skúsenosť, ktorá je navrhnutá tak, aby vo svojich divákoch vyvolala rovnaký surový teror, aký vo mne vyvolali moje obľúbené hororové filmy.“ (Arsenal83)
  • Natáčalo sa od 14. októbra 2021 v kanadskom Vancouveri. (Arsenal83)

Reklama

Reklama