Reklama

Reklama

Dům běsů

  • Thajsko Home for Rent (více)
Trailer

S manželem se rozhodla pronajmout svůj dům. Ten se ale od podnájemníků nechá zatáhnout do nebezpečné sekty, která má spadeno na jejich dcerku, a ona ji teď musí ochránit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

tron 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol fakt horor... a nemyslím to ako kompliment. Postavy sú tak nesympatické a do takej mierny hysterické, že po polhodine som mal toho plné zuby. Žiaľ, čakala ma ešte hodina a pol toho istého. Miestami to bolo až parodické: každých pár minút začala hučať „satanská hudba“, do toho postavy vrieskali, kričali, revali alebo sa „len“ hádali, plakali a chytali brutál hysterické záchvaty. Atmosféra je pritom „fajn“ temná a niektoré scény znepokojivé, ale ťahalo sa to ako sopeľ, nezaujímalo ma to, mnohé scény sa odohrávali v tak hustej tme, že som poriadne nevedel, na čo sa dívam. Fakt som myslel, že ma trafí šľak. Hovoriť o tomto, že to vzniklo podľa skutočných udalostí, je fakt nesmierne hlúpe. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud to shrnu, přičemž mírně zaspoileruju, tak se tu všichni snaží zachránit dceru. Jenom každý to svojí. Vlastně proti příběhu jako takovému bych nic neměl. Poskládané to na první pohled není špatně a dva zvraty by mohly i fungovat. Jenže to by mi to nesmělo být po tom, co jim předcházelo, úplně jedno. Prostě je to nuda, která absolutně postráda nápětí. No apokud se těšíte na obvyklé asijské bubáky, tak budete zklamaní i tady. Párkrát tu sice vykouknou, ale je to jen vteřinové momentky. Naopak spoustu času dostává zařžíkání, které se tu opakuje až do zblbnutí. V závěru sse sice  zablýáskne na lepší časy v podobě celkem povedeného rituálu, ale i tady zůstali tvůrci někde na půl cesty. Zklamání. 30% ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Matka sa snaží zachrániť svoju dcéru pred podivným kultom, ktorý potrebuje jej telo. Manžel jej však nebude oporou ani omylom, ten v tom totiž lieta taktiež. Prekvapivo kvalitný prevteľovací horor, v ktorom sa postupne vysvetľuje motivácia postáv a všetky kúsky skladačky do seba pomaly zapadnú. Treba sa však zmieriť s tým, že nie všetko sa vysvetlí hneď, takže budeme skákať v deji. Je to síce viac originálne a zaujímavé ako vyložene desivé, ale bolo vidno, že režisér vie, čo robí, jeho technická zručnosť a práca s postavami je na veľmi vysokej úrovni, a v porovnaní s predchádzajúcimi duchárinami by som tento film zhodnotil ako jeho najlepší. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na horor trochu dlhšie a tých retrospektív mohlo byť o niečo menej, ale inak príjemné atmosferické prekvapenie. Určite som na začiatku nečakal, že to takto skončí. Film na pomery žánru vsádza na komplikovanejší príbeh z pohľadu viacerých postáv, čo mu svedčí. Záver bol pritom pomerne sladkotrpký, a to oceňujem. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Učeš vlásky panence, zatni tipec stařence.“ Thajská matematika je zrádná, 1+1≠2. Upřesnění: jedna bojlerem očazená + jedna druhorozená nerovná se dvě, dokonce ani dvě v jedné. Po aproximaci, provedené bulvou šedozákalnou, bohužel platí že 1+1=1. Přepočítáno a potvrzeno. OKÉNKO OMNIBUSU: [][] Čím  zadupal do země slon Sophon Sakdaphisit čtvrtou hvězdu? [] Výborným a neotřelým nápadem věnovat druhou hodinu filmu doslovnému vysvětlování děje první hodiny. [] Hned v úvodu motivací Ning k akci Kulový blesk. [] Důsledným postupem dle příručky „Jak přijít o dům a rodinu snadno a rychle.[] Nedůvěrou k policii. To já zjistit, že jsem barák pronajal jehovistce se šesti rukama a padělanými doklady, nechal bych si to bebí pofoukat od policajtů. [][] Ale třeba mají v Thajsku jen dopraváky, k řízení provozu nákladních a osobních slonů. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočený podľa skutočných udalostí, pričom pri produkcii sa spolupracovalo so spravodajským oddelením a Asociáciou kriminálnych reportérov a fotografov Thajska. Tí zhromaždili všetky súvisiace prípady a rozvinuli ich do filmového scenára. (Arsenal83)

Reklama

Reklama