Reklama

Reklama

Dům běsů

  • Thajsko Home for Rent (více)
Trailer

S manželem se rozhodla pronajmout svůj dům. Ten se ale od podnájemníků nechá zatáhnout do nebezpečné sekty, která má spadeno na jejich dcerku, a ona ji teď musí ochránit. (Netflix)

Recenze (36)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud to shrnu, přičemž mírně zaspoileruju, tak se tu všichni snaží zachránit dceru. Jenom každý to svojí. Vlastně proti příběhu jako takovému bych nic neměl. Poskládané to na první pohled není špatně a dva zvraty by mohly i fungovat. Jenže to by mi to nesmělo být po tom, co jim předcházelo, úplně jedno. Prostě je to nuda, která absolutně postráda nápětí. No apokud se těšíte na obvyklé asijské bubáky, tak budete zklamaní i tady. Párkrát tu sice vykouknou, ale je to jen vteřinové momentky. Naopak spoustu času dostává zařžíkání, které se tu opakuje až do zblbnutí. V závěru sse sice  zablýáskne na lepší časy v podobě celkem povedeného rituálu, ale i tady zůstali tvůrci někde na půl cesty. Zklamání. 30% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Matka sa snaží zachrániť svoju dcéru pred podivným kultom, ktorý potrebuje jej telo. Manžel jej však nebude oporou ani omylom, ten v tom totiž lieta taktiež. Prekvapivo kvalitný prevteľovací horor, v ktorom sa postupne vysvetľuje motivácia postáv a všetky kúsky skladačky do seba pomaly zapadnú. Treba sa však zmieriť s tým, že nie všetko sa vysvetlí hneď, takže budeme skákať v deji. Je to síce viac originálne a zaujímavé ako vyložene desivé, ale bolo vidno, že režisér vie, čo robí, jeho technická zručnosť a práca s postavami je na veľmi vysokej úrovni, a v porovnaní s predchádzajúcimi duchárinami by som tento film zhodnotil ako jeho najlepší. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení z Thajska dle skutečných událostí. Příběh vypráví 3 vzájemně propletené dějové linie, které do sebe hezky zapadnou a příběh je překvapivě nejsilnější stránka celého filmu, což u hororů nebývá běžně úplně zvykem. Manželský pár chce pronajmout svůj dům, ale nájemníci se zapletou s nebezpečnou sektou, kteří budou mít spadeno na jejich dceru. V první linii sledujeme Matku, která se snaží ochránit svou živou dceru před nebezpečnými lidmi, kde nikomu se nedá věřit. Ve druhé dějové linii sledujeme Otce, který se snaží zachránit svou mrtvou dceru z před manželství a už se to zajímavě začne proplétat. Třetí linie je nejhororovější, jelikož ji sledujeme z pohledu temné čarodějnické sekty s jedním temným a docela creepy rituálem. Hláška Wo-je-wo-ju-pu-na-ča-ra! mi dělala překvapivě dost nepříjemně. Ve filmu se objeví i pár velmi slušných zvratů, kde ten finální je docela odzbrojující. Nejsou tu sice žádné lekačky ani pořádné Gore, film je spíš napínavý, atmosférický, dobře zahraný a těží se zajímavého hororového příběhu, ale v aktuální hororové bídě je i tohle víc než postačující, navíc Thajsko se nevytáhlo s něčím solidním už pár let, takže body nahoru. 7/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol fakt horor... a nemyslím to ako kompliment. Postavy sú tak nesympatické a do takej mierny hysterické, že po polhodine som mal toho plné zuby. Žiaľ, čakala ma ešte hodina a pol toho istého. Miestami to bolo až parodické: každých pár minút začala hučať „satanská hudba“, do toho postavy vrieskali, kričali, revali alebo sa „len“ hádali, plakali a chytali brutál hysterické záchvaty. Atmosféra je pritom „fajn“ temná a niektoré scény znepokojivé, ale ťahalo sa to ako sopeľ, nezaujímalo ma to, mnohé scény sa odohrávali v tak hustej tme, že som poriadne nevedel, na čo sa dívam. Fakt som myslel, že ma trafí šľak. Hovoriť o tomto, že to vzniklo podľa skutočných udalostí, je fakt nesmierne hlúpe. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mne osobne tieto Thajské počiny prídu po hororovej stránke tak extrémne nevýrazné, predvídateľné, hádam aj lacno pôsobiace, pričom jediné čím relatívne dokážu zaujať diváka, sú tie ich milión krát obohrané duchárske námety, ktoré sa všemožnými silami snažia po miliónty krát podať odlišným spôsobom. Doba kedy toto dokázalo vystrašiť, je tak niekde 20 rokov dozadu. Pokiaľ by som mal niečo odporučiť, tak z trochu iného súdka: "13 game sayawng", "Countdown", či poviedkové záležitosti: "Tai Hong Tai Hien" a "Ha phraeng". Toto je pre deti, tých čo toho veľa nemajú nasledované v rámci žánru, alebo skromných nadšencov príbehov. Vyvolania strachu ako takého, či aspoň zimomriavok, sa tu človek príliš nedočká. No a ešte je tu tá stopáž na tri vraždy. Medzi 2-tri. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z thajských hororů, potažmo duchařin, nebývám většinou dvakrát odvázaný. Snad i proto mě tentokrát S. Sakdaphisit příjemně překvapil. Mix duchařiny, čarodějnického hororu a motivu panenek je i přes svoji délku napínavý a atmosférický. Diváka lačnícího po rychlé akci asi možná začne nudit střídání časových rovin, kdy se zčásti dívá dvakrát na jedno a to samé, byť většinou z jiného úhlu pohledu. Získává ale při tom další vysvětlující informace tak, aby všechny kousky do sebe na konci zapadly. Uvítal jsem absenci laciných lekaček doprovázených výstřely z děla. Stačí křik havranů, cinkot zvonků, zrychlené bubínky nebo rituální zpěv! Film není brutální z hlediska gore, ale na krev dojde několikrát. Penpak Sirikulová v roli tajemné paní Ratree byla chvílemi tak démonická, že vidět ji jako dítě, dostanu psotník a do rána neusnu. Bouře, vzývání a odrazy v zrcadle. Možný spoiler - šťastný konec nečekejte. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na horor trochu dlhšie a tých retrospektív mohlo byť o niečo menej, ale inak príjemné atmosferické prekvapenie. Určite som na začiatku nečakal, že to takto skončí. Film na pomery žánru vsádza na komplikovanejší príbeh z pohľadu viacerých postáv, čo mu svedčí. Záver bol pritom pomerne sladkotrpký, a to oceňujem. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že duchařský horory z asijských zemí jsou v posledních letech na jedno brdo. Tenhle thajskej hororovej zářez se ale nejenom povedl ale je taky celkem originální. Jde o zdařilé propojení duchařiny s čarodějnickým hororem. Navíc je to napínavý a řádně atmosferický. Velkým plusem filmu je bezesporu i to, že nestaví na laciných a častokrát nefunkčních lekačkách(chcete-li Jump scare). Za sebe můžu jen DOPORUČIT... WO-JE WO-JU PU-NA ČA-RA ... 4hvězdy ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Učeš vlásky panence, zatni tipec stařence.“ Thajská matematika je zrádná, 1+1≠2. Upřesnění: jedna bojlerem očazená + jedna druhorozená nerovná se dvě, dokonce ani dvě v jedné. Po aproximaci, provedené bulvou šedozákalnou, bohužel platí že 1+1=1. Přepočítáno a potvrzeno. OKÉNKO OMNIBUSU: [][] Čím  zadupal do země slon Sophon Sakdaphisit čtvrtou hvězdu? [] Výborným a neotřelým nápadem věnovat druhou hodinu filmu doslovnému vysvětlování děje první hodiny. [] Hned v úvodu motivací Ning k akci Kulový blesk. [] Důsledným postupem dle příručky „Jak přijít o dům a rodinu snadno a rychle.[] Nedůvěrou k policii. To já zjistit, že jsem barák pronajal jehovistce se šesti rukama a padělanými doklady, nechal bych si to bebí pofoukat od policajtů. [][] Ale třeba mají v Thajsku jen dopraváky, k řízení provozu nákladních a osobních slonů. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tieto thajské horory sú na jedno kopyto. Navyše čím viac sa berú vážnejšie, tým z nich väčšia chujovina nakoniec vylezie! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

No nezbesnel som sa z toho. Vraj natočené podľa skutočných udalostí, Thajčania tomu veria, takže nech. Dokonca u nich tento film láme tohtoročné rekordy v návštevnosti. No bol strašne predĺžený ako gumka v gatiach Mikasa, no a strašidelný vôbec, naopak, je tichý, pomalý a v závere aj plačlivý. Niektoré akože jumpscaries možno zafungovali nehovorím, ale v tej stopáži sa všetko rýchlo utlmí, nie je tu kontinuálne napätie. Zamerané skôr na vysvetlenie podstaty príbehu, než na vydesenie. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mimořádně dlouhý a rozbředlý pseudohorror s mimořádně protivnou malou holčičkou, o jejíž duši/život vede boj její mimořádně odhodlaná maminka. Fakt originální šablona, koukám že už i Asiati začínají po hollywoodsku debilnět a zasírat horrorový žánr podobným nízkým středoproudovým sajrajtem. A nejděsivější z filmu je pak jeho rozeřvaná zvuková stopa. No, tedy popravdě je zápletka o něco záživnější i rafinovanější, než jak jí tady prezentuju, docela zajímavá byla pak postava otce, ale co naplat - nudil jsem se až k smrti, hlavně ve druhé, "vysvětlovací" části. Ale chci být aspoň trochu objektivní, protože filmařina je to slušná, a tak zaokrouhlím nahoru. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Mám už od Thajska hororovo niečo napozeraného, ale okrem niektorých výnimiek, sú to len horory priemerné alebo aj podpriemerné. Tak som pristupoval k tomuto filmu obozretne, ale už hodnotenia mojich oblubencov napovedali, že sa nemám čoho obávať a to sa stalo aj skutočnosťou. Mňa je už ťažké niečím zaujať alebo prekvapiť a skoro vždy sa mi pri novom horore vybavia podobné filmy a tu príbehovo som si spomenul na môj obľúbený The Skeleton Key a naozaj mal s týmto filmom viacero vecí spoločné. Silným hračom vo filme je príbehová stránka, najprv sa zdá byt divná, ale ako náhle sa začne vracať do minulosti, všetko je pekne divakovi vysvetlené a pri konci už príde aj na hororovú stránku. Film je tajomný, potom napínavý, má i niečo z atmosféry a niektoré tie rituály  s kŕdľom vrán boli ešte aj temno strhujúce. Herci hrali užasne a aj keď pointa sa da uhádnuť o čosi skôr od jedného momentu film neskutočne hustne v napätí a pútavosti. Tak tento okultistický horor z Thajska mi veľmi sadol a až takú paradu som nečakal, silné 4*. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Možno to na prvý pohľad nezaujme každého, ale kvôli tomu príbehu to stojí za pozretie. Toto je jeden z mála filmov, kedy obsah víťazí nad formou, ale nevýhodou je, že si na to treba počkať. A kým sa toho človek dočká, trvá to pekelne dlho. Prvá polovica filmu má slimačie tempo. Stavia sa na plazivej atmosfére, ktorá je tu a tam "obohatená" nevydarenými jump scarmi a príbeh sa odkrýva veľmi pomaly, ale stojí za to si počkať. V druhej časti sa tempo urýchli a trápne "strašenie" nahradí dej, ktorý sa konečne začne niekam posúvať a čo-to niečo vysvetlí. Miestami to síce vyzerá, že šliapne trošku vedľa, ale finále je nakoniec príjemne dojemné, že to na tie tri hviezdy stačí. Doporučenia hodné, ale len pre trpezlivých ľudí, ktorí ocenia zaujímavo prepletené príbehy. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilá mysteriózní jednohubka z Thajska. Sice o horor se to ani neotřelo, ale tíživá atmosféra tomu dává poměrně slušnej punc kvality. 60%. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Překvapení z Thajska dle skutečných událostí. Nejsilnější stránkou na celém filmu je příběh. Snímek nám během 2 hodin odvypráví děj ze 3 pohledů a všechno krásně ve finále do sebe zapadne. Snímek dokáže překvapit se zajímavými zvraty a diváka narůstající atmosférou nenechá vydechnout. Na filmu musím ocenit, že při své stopáži 2 hodin nenudí a na nic film nečeká. Divák zde nenajde lekačky a taky žádné gore (krev tady je, to ano), místo toho se pracuje s atmosférou a režisér Sophon Sakdaphisit pěkně dokáže diváka napínat, minimálně u mě se mu to podařilo. Za mě osobně pěkné překvapení z Thajska. 7,5/10 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Asijské horory jsou jiné než evropské buď Vás to bude bavit nebo nebude buď se to rozjede a bude to zajímavé nebo nebude tohle je ten druhý případ. Chlápek měl dceru a ta uhořela při požáru bojleru byl z toho smutný a našel si ženskou s podobně starou dcerou. Spolu měly dům a ona ho chtěla ho pronajmout on nechtěl ona domluvila nájemníky on to šel omrknout  a ta jedna nájemnice mu řekla, že tam cítí ducha jeho dcery on ji chtěl první vidět pak, aby žila v těle té dcery ona mu slíbila, že to může zařídit. Její matce se to nelíbilo a chtěla to zastavit. Bohužel je to nudné a zhruba hodinu se nic neděje jen se přou o to zda je matka magor nebo není zda jsou ti nájemníci divní nebo ne nepomáhají tomu ani cgi vrány co vypadají příšerně pak dostaneme vysvětlovačku scénu po scéně jak se ten otec s nima seznámil a na konci zjistíme, že ta nájemnice chtěla do těla té dcery dostat svou mrtvou dceru pak máme zvrat , že ten otec nějak do ní dostal tělo své dcery což nedává smysl jelikož ta panenka co představovala dceru té nájemnice se hýbala tudiž se tam něco dělo. Až zhruba 30 minut před koncem máme nějaké hororové scény. Plsuové body za to, že holka umřela to mě udělala radost tak nesympatické děcko si to zasloužilo. P.s. ačkoliv se někde píše , že to bylo natočené podle skutečné události ve filmu o tom není ani zmínka bůhví jak to je. 40 procent jinak český překlad je sračka Home for rent je dům k pronájmu ne dům běsů ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Po polhodine som neveril, že to dopozerám. Dej predvídateľný, scény strašenia a lakačiek sa aj napriek snahe tvorcov (a kompetentnej technickej stránke) míňali účinku a nechávali ma dokonale chladným. Príbeh, ktorý som predvídal že bude trvať až do konca, v 50. minúte však zrazu skončil a film začal tasiť zvraty a prekvapenia. Vždy z pohľadu inej postavy, vždy niečo z minulosti podrobnejšie dovysvetlil a z budúcnosti zas ukázal aby navnadil. A musím uznať, že do konca ma Dům běsu už nepustil, s každou minútou bavil viac a viac a vážne ma zaujímalo ako to celé dopadne. Tvorcovia mali rozprávanie pevne v rukách, príbeh je jednoznačne najsilnejším článkom filmu a v závere do seba zapadne ako puzzle. Jediným negatívom zostáva, že som sa nebál, a to aj napriek tomu že vo filme sa deje dosť "hororového" (rituály,vraždy,prízraky,prekliata bábika). 3 hviezdy za originálny zlepenec viacerých hororových motívov s kľudom ponechám (neverím, že tento rok uvidím lepší hororový príbeh), ale tí čo sa chcú báť, nech radšej skúsia niečo iné. 60% ()

Reklama

Reklama