Reklama

Reklama

Surové diamanty

(seriál)
  • Belgie Diamonds (více)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Marnotratný syn až po uši zadluží rodinnou firmu, která v Antverpách zpracovává diamanty. Jeho bratr se proto musí po dlouhých letech vrátit, aby zachránil, co se dá. (Netflix)

Recenze (14)

Mlle 

všechny recenze uživatele

Nezajímavá partička obchodníků, kteří by v reálu s podobným chováním stejného bohatství sotva kdy dosáhli, mezi sebou rozjíždí nekalé praktiky, aby zachránili sami sebe. Těšila jsem se na seriál okořeněný židovským ortodoxním prostředím, ale mohli to být klidně Islanďané, Češi nebo Číňané, vyšlo by to nastejno. Postavy obecně nejsou sympatické (tím seriál dost připomíná Ozark), zápletka je pro mě velice nudná a osobní dynamika de facto chybí. Navíc je to stále na jedno brdo, ten podrazí toho, ten zase toho, a tak pořád dokolečka. Adieu… ()

BIG.NINE.CF 

všechny recenze uživatele

Celé je to zbytečně roztahané do 8 dílů. Zajímavý námět, ale neschopný a nesympatický hlavní "hrdina" (s důlkem v bradě a krátkýma nohama), co si o sobě myslí že je James Bond, ale nic mu nevychází, tak jenom slibuje, udává a ubližuje všem kolem sebe. Do toho střípky ze života Židů a jejich prazvláštní víry. No, prostě další z mnoha Netflix rychlo kvašek.... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„V NEJHORŠÍM SNU BY MĚ NENAPADLO, ŽE NĚCO TAKOVÉHO PROVEDU. ZAČALO TO MALÝM KRŮČKEM DO TMY. A PAK BYL DALŠÍ A DALŠÍ. TEĎ JE KOLEM MĚ TAKOVÁ TMA…“  Takovej poklidnej začátek – ale co, zajímá mě prostředí ortodoxních židů… a navíc jsme mezi obchodníky s diamanty, takže dvě exkurze v jednom! Postupně to nabírá na zajímavosti, ty jejich zvyky, pravidla… a řeší se ten „big problem“. Upozorňuju, že to není optimistickej seriál. Některý postavy jsou „v pasti“ už jen kvůli svým kontaktům. No a samozřejmě kvůli chování. Je to dramatický a mě nejvíc sere, že nemám komu fandit. Hlavní postavy jsou takový lůzři, a ty jejich rozhodnutí…  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Příběh se odehrává v CHAREDIM komunitě, což jsou lidé vyznávající nejkonzervativnější směr ortodoxního judaismu a judaismu vůbec. 2.) Obšírněji o tématu židovských Antverp vypráví film nizozemského režiséra Jeroena Krabbeho s názvem „Left Luggage“. 3.) Thx za titule „Petr Remis Čermoch“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Axident 

všechny recenze uživatele

(Netflix) Belgická 'detektivka' z prostředí ortodoxní židovské antverpské komunity, obchodující s diamanty. Plusy: zajímavý vhled do pro nás exotického náboženského prostředí, v první třetině bratelné vztahové i kriminální zapletky. Mínusy: otravně rozplizlý, telenovelový střed série a víc a víc nesympatický představitel hlavní role. Resumé: na zabití pár večerů to není úplně marné, ale velmi solidní úvodní příslib není, bohužel, naplněn a hodně zajímavé téma postupně klesá do skoro televizního béčka. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné, jak od 5ti hvězd do odpadu kolísá hodnocení série. Přitom série ukazuje velmi zajímavý a časově "zastavený" život chasidských židů (proto ten třes při modlení), jejich komunitu a v ní vše, co lidé nabízejí: intriky, podrazy, obchody, lásku, zradu a do toho leze albánská mafie (jedna z nejodpornějších v EU), ctižádostivá prolhaná prokuratura a vše se to namotává na pozadí jedné rodinné firmy, která si za sto let sice pořídila okázalá sídla, ale nikoliv finanční rezervu na příp. drobný neúspěch. A když firmu vede blbec (asi jako politik blbec), tak to má i ty dopady. Krach. Hrdina filmu je jak praštěný puberťák (hvězda dolů, když děláte v drogách nejste naivní), rodinka si mafii plete s obchodníky (to snad je duševní nemoc Západu nerozeznávat zlo a dobro), a proto opět hvězda dolů, neb diamantoví obchodníci nejsou naivkové, ale vše je celkem dobře prokompované, aby to mělo tah na bránu a pro jistotu tu není nikdo ani klaďas, ani uplakaný černoušek, ani ukřivděný LGBT+, čímž se dostáváme spíše k té běžné realitě a tak série nakonec obstojí. Protože se vyhnula klišé a politické korektnosti, což není nic jiného než pozérská lež. Takže 65% ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama