Reklama

Reklama

Ve stínu slunce

  • Itálie The Shadow Dancer (více)

Obsahy(1)

Jeremy (Josua Jackson) pracuje v knižním nakladatelství a zároveň touží prorazit jako spisovatel. Jednoho dne ho jeho zaměstnavatel pošle do Toskánska, aby tam donutil stárnoucího a nevrlého spisovatele Weldona Parrishe (Harvey Keitel) napsat novou knihu. Jeremy je zcela okouzlen Weldonovou dcerou Isabellou (Claire Forlani). Teprve později se po mnoha nesnázích sbližuje i se samotným Weldonem. Krásné prostředí, láska a nové přátelství se pak oběma autorům stávají inspirací pro další tvorbu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

Hunt 

všechny recenze uživatele

příbehově jednoduché a předvídatelné (což není vždy výtka), má to příjemnou atmosféru, pěknou kameru, fajn obsazení - což opravdu není málo. Jenže zhruba od 1/2 ztrácí snímek tempo a nabízí nepřirozené situace,.... a ten závěr?!?!? To byla snad parodie.....no nic, škoda, za tu krásnou krajinu a atmosféru 3 hvězdy minus, tedy 50%. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pro někoho nesmírný kýč, pro mě nádherný romantický film s překrásnými záběry slunné Itálie, chytrým příběhem a uvěřitelnou romantikou. Pro všechny romanticky založené diváky povinný film. Opravdu. Nemá chybu. Harvey Keitel si zahrál bývalého spisovatele v důchodě v elegancí sobě vlastní a naučil Joshua Jacksona žít život. Oba dva si zároveň pomohli v překonání životního problému - strachu (z opětovného psaní a případného neúspěchu či změny životního stylu, prostředí a lásky). Claire Forlani tu je sice do počtu, ale když se usměje, i nejokoralejší tvrďákovo srdce změkne. Nesmírně citlivý a příjemný film pro páry jako stvořený. Navíc není slzopudný, nikdo se ničeho nemusí obávat, nikdo v něm neumře, nezabije se ani nikdo nikomu neublíží. Prostě film, který vás navnadí na příjemný romantický večer. Hudba: Mark Thomas ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Na IMDb ma tento snimek neuveritelnych 6.6 z 10, coz me namlsalo k pekne romantice z Italie. Ale ne vzdy je dobre verit filmovym serverum, jako prave v tomto pripade. Jeden z nejhure natocenych a zahranych a navic predvidatelnych filmu, co jsem mel moznost videt, zachrani alespon na mizernou jednu hvezdicku obcasne probuzeni hereckych schopnosti hlavnich akteru. Ta kamera, ty barvy a nehorazna nuda vam nedovoli se dodivat az do samotneho konce......des bes. 15% ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

To bylo tak milé, i když jde o klišé téma, o tom není sporu, tak mě to tak překvapilo svou vřelostí, která se mi nevkradla do domu a nezačala mě o ničem přesvědčovat, ale spíš se tak potichoučku vplížila a mě to přišlo přirozené. Navíc se mi líbily záběry přírody a západu slunce, i když si s tím filmaři dali celkem práci, tam dostat všechny ta krásné barvy. 3 hvězdy nakonec za to, že to sice bylo milé, ale hned na to zapomenu, moc pocitů to ve mě nezanechalo.. (ale konečná píseň mě přímo štvala :D). ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladý (a nadějný) spisovatel Jeremy Taylor (Joshua Jackson) je vyslán nakladatelem z deštivého Londýna do slunné Itálie, aby zde nalezl slavného autora Weldona Parishe (Harvey Keitel), a pokud možno, tak jej donutil začít znovu psát. Jeremy Parishe opravdu nalezne, ale ten k nějakému psaní nejenže nemá, ale nejraději by Jeremyho (stejně jako ostatní otravy) vystřelil minimálně na druhý konec galaxie. Ale svým přístupem jak k němu, tak i k Parishově dceři Isabelle (Claire Forlani) si Jeremy nakonec získává srdce obou, a na druhou stranu se od Parishe učí užívat každého božího dne ... Přiznám se, podle popisu mne film moc neoslovil, a jediný důvod proč jsem si jej pustil, byla Claire Forlani. Ale hned s prvním záběrem prosluněné Itálie (dobře, kameraman tomu sluníčku taky trošku pomohl) jsem si začal film užívat - a i když Jeremyho cesta přesně nalajnovaná (opravdu někdo čekal, že by tento romantický film mohl dopadnout jakkoliv jinak?), tak vůbec nezklamal - snad jedinou výtku bych měl právě k Claire Forlani, jednak nedostala tolik prostoru, kolik by si zasloužila (a kolik bych chtěl), a tu trošku vyplnila jediným (přihlouplým) výrazem (pravda, k tomuto výrazu ještě trochu napomohl nepříliš vhodný český dabing)... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Spisovatel Weldon Parrish (Harvey Keitel) a jeho venkovští přátelé jezdili červeným autem české značky Škoda, konkrétně typem Škoda Felicia Pick-up. (LaSi)
  • Film sa natáčal predovšetkým v talianskom regióne Toskánsko, a to v okolí mesta Siena. Ďalšími miestami, kde filmári zavítali, boli aj mestečká Abbadia San Salvatore, Rocca d'Orcia, Chiusi či Val d'Orcia. Časť natáčania však prebiehala aj v ďalšom talianskom regióne - Lazio a v metropole Británie - Londýne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama