Reklama

Reklama

Odvrácená strana Hollywoodu 4

(TV film)
  • Francie Hollywood Maudit : La porte du paradis

Obsahy(1)

Snímek Nebeská brána režiséra Michaela Cimina se stal obrovským kasovním propadákem, který při svém prvním uvedení do amerických kin vydělal sotva 10 % svých obrovských nákladů. Jde o příběh sporu mezi pozemkovými magnáty a přistěhovalci z Evropy v době dobývání Divokého západu na konci devatenáctého století. Dnes je považován za jeden z nejlepších filmů všech dob, jeho komerční neúspěch však zničil Michaelu Ciminovi slibně se rozvíjející kariéru. Podobně jako u mnohých jiných vizionářů šlo i u Cimina o stopáž. Dílo mělo původně trvat pět hodin, ale vinou zpoždění v natáčení a Ciminova puntičkářství šel do kin "jen" v délce 149 minut. Teprve o třicet let později se dočkal plné verze 216 minut a byl prohlášen za mistrovské dílo. Příběh tohoto snímku a jeho tvůrce je označován za jednu z největších nespravedlností v dějinách kinematografie. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

kroton 

všechny recenze uživatele

Doporučuji všem, kteří se zajímají o historii filmu. Pro mě objevné, poučné, podnětné - určitě bych ráda Nebeskou bránu viděla. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Neberem. A to byla rána, ale posléze, po letech zatracení, koroze. Byla vysazená, zabral nový nátěr, do výšin, do oblak. ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

V titulcích epizody uvedeno: český název Temná strana Hollywoodu - Nebeská brána; originální název Hollywood maudit. La Porte du Paradis rok výroby 2020. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Většina osočovaných filmů ve své době po letech došla uznání. Nezměnili se ty filmy, ale lidé. Risk proti sobě vždy postaví peníze a tvořivost. Hollywood je pořád stejný v důrazu na dvě základní věci- příběh a hvězdy. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama