Reklama

Reklama

Arnold

(seriál)
  • USA Arnold
Trailer

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Slavný kulturista, úspěšný hollywoodský herec a taky vlivný politik. Osobní dokument o pestrém životě a kariéře uznávaného Arnolda Schwarzeneggera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený dokument o nejlepším kulturistovi, akčním hrdinovi a politikovi. Dokument je velmi kvalitně zpracován, rozdělení do tří epizod je fajn, i když každá ta epizoda mohla být kratší, dohromady to má přes 3 hodiny a to je už trochu moc. Např. dokument o Slyovi se mi líbil ještě více. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keďže súdruh verbal má bodov koľko má, svieti jeho recenzia na prvom mieste. Nič proti nemu ani jeho názoru, ale z jeho komentu cítiť nenávisť. Fakt mi nepríde logické, aby niekto venoval 3 hodiny svojho času niekomu koho nenávidí. Tiež si nebudem púšťať dokument o Rytmusovi...Za mňa jednoznačne najlepší dokument o Arnoldovi, aký vznikol. Ja som s Arnoldom od svojich asi 12 rokov, v 90-tych rokoch akčné filmy strašne leteli. Pamätám si ako sme u kámoša videli film Predátor a úplne ma to odrovnalo. Nielen film ako taký, ktorý je skvelý aj dnes, ale hlavne Arnold ako osoba. Potom ako mnoho iných chlapcov som chcel vidieť všetky jeho filmy, mať všetky jeho fotky, plagáty a články o ňom. Neskôr svojpomocná posilovňa  a počas celého svojho života som jedným okom sledoval aj ten jeho. Autobiografickú knihu Total recall som zhltol a tento dokument je jeho taká skrátená verzia. Vzniklo o ňom mnoho dokumentov, ale tento je komplexný, má to hlavu aj pätu a navyše je Arnold stále v pozadí , buď v obraze alebo komentujúci . Arnold je aj v 75 rokoch stále veľký sympaťák, vyzerá fajn, počas dokumentu spomína i vtipkuje. Tri hodiny zbehli ako voda, myslím, že jednotlivé diely mohli mať o 10-20minút viac a pridať viac zaujímavých vecí. Napr. Jeho havária s tankom v armáde, Olympia 1980, ani zmienka o veľkom hite Predátor!??, prípadne nejaké hoc aj nepekné vyjadrenie jeho bývalej manželky zo súčasnosti. Najlepšie na dokumente je to spracovanie, ohliadnutie sa za doterajším životom nielen Arnolda, ale aj spoločnosti ako takej. Dokument zaujme aj človeka, ktorý Arnolda alebo dokumenty veľmi nemusí (výnimky sa nájdu, však verbal?) viď moja manželka, ktorá napriek neskorému času rozhodla, že pustíme aj tretí, záverečný diel. 3 hodiny na jeden ťah? Bez problémov a ešte mi bolo málo, tak dobré to je... 100%. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zhuštění životopisu Total Recall do tříhodinového seriálu. Pro Arnieho fanoušky příjemné pokoukání, kde je Arnold podán jako ten pravý a bezchybný Američan a kostlivci ve skříni se prakticky neřeší.  Trochu egoistické ale pro nekritické obdivovatele (kam patřím i já a díky Arnoldovi mám spoustu krásných vzpomínek na dětství) naprosto ideální. Pro odpůrce odpudivé až zdraví škodlivé. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Bylo to velmi těžké. Agenti mi říkali, že mé tělo je příliš velké. Že mám divný přízvuk a mé jméno je příliš dlouhé. Všude, kam jsem přišel, mi řekli - Nikdy nebudeš mít úspěch." Pamatuji si to velmi dobře, kdy jsem propadl idolu jménem Arnold. Byl jsem v podobných letech jako Arnold propadl posilování a kulturistice. Z idolu se stal mým oblíbeným hercem a ikonou ke které vzhlížím prakticky celý dospělý život. Arnold není jen osobnost století, ale inspirací pro miliony lidí, kteří přijdou po něm. Nikdo však nemůže už nikdy zopakovat co se povedlo jemu. Dravost, mindset a neskutečné odhodlání z něj udělalo právě ikonu a modlu, kterou fascinoval mě i dalších miliony fanoušků po celém světě. Netflix si dal za cíl během tří epizod ukázat tři nejdůležitější části jeho života. Stejně jako jeho kniha Total Recall vše je seřazeno chronologicky a od malého kluka z Thalu se dostáváme do Anglie a následně do USA. Nebudu lhát, ale seriál mě vlastně ničím nepřekvapil. Snad kromě hozeného vajíčka během guvernérovských voleb. Jinak díky mé očividné obsesi jsem snad všechny informace, bonbónky, zajímavosti i milníky znal. Ničemu to však nevadí, jelikož je seriál krásnou sondou do Arnoldova bohatého života. Navíc oceňuji natočení historických událostí a míst s herci. Jako třeba Thal nebo vojenský výcvik. Super. Vyčítat mohu pouze useknutí první části a několik posledních kulturistických soutěží Mr. Olympia. Hlavně té velmi kontroverzní. Škoda, zajímal by mě právě zpětný pohled Arnieho na právě ty poslední ročníky. V druhé části se k nim už pak nevrátil. Hollywoodská část je narvaná dalšími osobnostmi a zajímavostmi. Třetí je pak pro mě nejméně záživná, stejně jako zmiňovaná kniha. Přesto jsem si tenhle životopisný projekt užil od začátku do konce. Arnoldův životní příběh mě prostě nepřestává fascinovat. (95 %) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím, milí honiči. Já tedy viděl tři hodiny egoistické masturbace v podobě nepokrytého chlubení sobecké, samolibé, patoambiciózní a krajně neempatické lidské jebky, která za život mentálně a někdy i fyzicky bez mrknutí oka spláchla do hajzlu každého, kdo jí byť jen nepatrně stál v kariéře, i když se jednalo o nejbližší přátele a rodinu. A je na to nesmírně hrdá! Jebky a parodie na humanitu, jež si bez jakýchkoliv výčitek s bezskrupulózní razancí nelidské východoříšské terminátoří mašiny razila cestu pomíjivou polní travou zdegenerované komerce a politiky Spojených sráčů, přičemž rozdávala úsměvy na všechny strany. Nejprve na pódiích a ve filmech neumětelsky kožené, posléze pak v klamavých kampaních mocenských impotentů neumětelsky falešné. Tuhle masturekpitulaci rozhodně Árny neměl dělat a raději měl později zemřít, nechávaje svět v domnění, že to byl jen brutální neherec, prkenný pozér a přitroublý vidlácký rakouský jeliman, kterému to rostlo, jen když se podíval na činku, a jenž měl prostě štěstí, že byl ve správný čas na správném místě při výběr rolí i politických stran. Jenže to nutkání bylo asi silnější. Tudíž svůj v osmdesátkách vybudovaný neotřesitelný kult turisty, kvůli němuž pak pár generací zarputile prskalo na zrcadla ve fitkách ve snaze vypadat jako nasteroidovaný stažený králík a jenž ve své době mnohým z nás přinesl řadu dnes již klasických audiovizuálních potěšení navzdory Černýčernochovu ukrutnému neherectví a věčnému přízvuku rakouského gestapa, tímto naprosto degradoval na kult bezohledného a chladnokrevného hovada se šoulavými stehny. A tohle jsme tenkrát uctívali! Pevně doufám, že daleko lepší neherec a mnohem větší sympaťák Sláj se nikdy takto hovadsky neodkope, aby mi zbyly ještě alespoň nějaké pubertální vzory a sny. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Vůz, ve kterém Arnold Schwarzenegger jede v úvodu epizody, je Steyr-Puch Pinzgauer. Jedná se o rakouský vojenský terénní speciál vyráběný v letech 1971–2000. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno