Reklama

Reklama

Arnold

(seriál)
  • USA Arnold
Trailer

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Slavný kulturista, úspěšný hollywoodský herec a taky vlivný politik. Osobní dokument o pestrém životě a kariéře uznávaného Arnolda Schwarzeneggera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[9/10]  Príjemne spracovaný dokument o Arnoldovi, ktorý poteší nejedného fanúšika tohto borca a myslím si, že ho ocení aj nezaujatý divák.  Aj ked som už väčšinu informácii o Arnoldovi vedel z jeho životopisnej knihy, audovizuálne spracovanie jeho príbehu je zase niečo iné, kde sa človek dozvie určite aj zopár vecí navyše. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Keď verbal nazve niekoho, kto niečo dokázal, honičom, jebkou, samoľúbim a neviem čím ešte, pričom on sám dokázal len to, že sa vyjadruje ako tretia cenová, sám si evidentne honí nad svojimi komentármi, tak to je už iné kafe. Milý verbal, nikto ti neberie tvoj názor, ale vodu kážeš a víno chlastáš až do dna. Ja si nefandím a 99,9% svojich komentárov nestaviam na tom, že som neomylný, vševedúci a všeznalý, mne sa páči Avatar, ktorého mnoho ľudí odsudzuje a tam som si napr. dovolil niekoho skritizovať, ale to je ojedinelý prípad. Nepíšem bludy, píšem väčšinou krátke prvotné dojmy, alebo krátke pocitové vety, keď okomentujem niečo, čo som videl desaťročia dozadu. Nepíšem recenzie, písal som kedysi, ale teraz na to nemám čas, venujem ho zmysluplnejším veciam. Zato každý tvoj koment obsahuje navážanie sa do niekoho, do menšín, väčšín, skupín, jednotlivcov, čohokoľvek, ako keby si ty sám bol na naj vrchole všetkého. Pritom to razíš spôsobom, že všetci sú podľa teba blázni, len ty si lietadlo. Keby som ťa mal sám popísať ale sčasti tvojim jazykom, tak si sám egoistický samoľúby 3,14čús, ktorý onanuje nad svojimi vysokoerudovanými komentármi, ktoré slúžia pre niekoho na pobavenie, pre ostatných si trápny a pre tých, ktorí ťa uznávajú za odvahu, otvorenosť a neviem čo ešte, tak aj to neznamená nič iné, len to, že nech akokoľvek zaobalíš svoje myšlienky do sofistikovanej kombinácie hovna a striebra, tak vo výsledku je väčšina tvojich komentov stále len a len hovno zabalené v alobale, síce pre niekoho úchylného v krásnom, trblietavom alobale, ale v jadre je to stále hovno, nič viac a nič menej. Nie som malý chlapec, ktorému teraz niekto skúša pošlapať jeho modlu, ale kým si Arnolda budú pamätať generácie a generácie za všetko, čo dokázal, tak zato tvoj odkaz je jasný. Možno svoje slová raz prehodnotím, ale nateraz sú to moje prvotné dojmy na tvoj úžasný vygrcaný koment. K dokumentu len v skratke, na to, že to má tri hodiny, vedel by som zniesť aj dvojnásobok, každej časti jeho života kľudne dvojhoďku, obsahu je nekonečno na spracovanie. P.S. Verbal, asi ti pokazím sny, ale Sly, ďalší môj obľúbenec a sčasti asi aj tvoj aspoň z časov dávno minulých, sa hovadí v umelej reality show, čo je popri Tulsa Kingovi doslova ako facka alebo lepšie pravý hák. Toto sa ešte Arnoldovi nestalo. Samozrejme ani jedného ani druhého za to neodsudzujem, ich obraz a odkaz, ktorý ma formoval desaťročia našťastie v mojich očiach nepošpiníš ani ty, hoc máš bodov na rozdávanie. Ja to pre body nerobím. Verím tomu, že sa neurazíš, ak si toto niekedy prečítaš, pretože predpokladám, že rovnako to isté očakávaš od ostatných, keď si prečítajú tvoje komenty a ten môj, nech bol akýkoľvek, tak oproti tým tvojim bol extra mierny. Mier bratku a trošku pokory. Tie tvoje slová by som použil pri iných výplachoch súčasnej tvorby a nie zrovna pri Arniem. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který je sondou do Arnoldova života. Postupně mapuje jeho kariéru už od mala. První část se zabývá jeho sportovními úspěchy jako kulturisty. Jako další životní cíl si dal kariéru herce a ten se mu taky splnil. Největší výzvou pro něj byl post guvernéra, a i tady uspěl. Seriál se nevyhýbá ani kontroverzím jako Me too nebo Arnoldovo nemanželské dítě. Opravdu inspirativní člověk. "I'll be back!" ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mám s tím stejný problém jako asi každý. Část o kulturistice je suverénně nejlíp natočená a nejlépe sestříhaná. Filmová část je s přehledem nejzajímavější, ovšem braná strašlivě v poklusu, a pasáž o politice je rozháraná a trochu utahaná. Lepší než podívat se na film, je přečíst si Arnieho paměti Total Recall. Tenhle dokument je jejich zhuštěnou verzí. Ne tak pohlcující, ne tak vyčerpávající a ne tak výmluvný. Ale hýbe se to a mluví to, což bude pro dost lidí plus. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Jestliže jste četli třeba Arnoldovu autobiografii, asi už vám to přijde jako opakující se příběh, nicméně Arnold je "bigger than life" a jeho charisma se nese skrze vše, co dělá, definice amerického snu, pořád kráčet výš. Větší cíle. Jeho neuvěřitelná soutěživá nátura. Tématicky rozdělený dokument (Kulturistika / Film / Politika) předhazuje klíčové momenty. I přesto se spíš těším na Arnoldovu novou knihu víc, než na tohle. Docela mě pobavila i ta zmínka o tom, že na "mentální problémy není čas, myslím si, že lidi, co se s tím trápí jen zkrátka nemají dostatek aktivity" (což je podobná filozofie, s jakou se s tím vypořádal Tyson Fury), myslím si, že o tom i hodně má být i Arnoldova nová kniha "Stay busy, be useful". Co je zajímavé je fakt, že Arnold nemusel nic ze svých úspěchů dělat, protože byl finančně nezávislý už od sedmdesátých let. Je to zajímavé z hlediska přehodnocení, kdy mít vše, veliké, hodně... a končíte na chajdě v horách, v rakousko-americkém stylu, reflektujete nad životem, nad nevěrou, nad rodinou, úspěchy i neúspěchy, životním přítelem, jakým byl Arnoldovi Frank Columbu; někomu to vše přijde jako nabubřelé chvástání, ale i kdyby bylo, je tam i spousta pravd, ze kterých se dá poučit, jak kráčet kupředu, jak přemýšlet. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (1)

  • Vůz, ve kterém Arnold Schwarzenegger jede v úvodu epizody, je Steyr-Puch Pinzgauer. Jedná se o rakouský vojenský terénní speciál vyráběný v letech 1971–2000. (sator)

Reklama

Reklama