Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Převelice francouzské a převelice nápadité, originální a především divné. Veliký vybroušený originál opravdu každým coulem. Ať už je řeč o vývoji příběhu, nebo velmi zajímavé animaci. Kdo je vášnivým milovníkem kuriozit a neprobádaných tvůrčích filmových cest, ten by mohl pociťovat určité šimrání v místech, která se ve slušné společnosti nosí zahalená. Moje hodnocení je úměrné faktu, že jakkoli byl film netradiční, tak to nebyl můj šálek kávy a až do konce jsem si v něm nedovedl najít zalíbení. Celou stopáž jsem žasl nad originálností motivů a divnosti celého díla, než že bych jej jakkoli obdivoval. Proto "jen" 3 kousky pro Trio Z Belleville. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Tak prázdný, až mi z toho bylo na nic. Pomalý film, jehož tempo je udáváno pískáním babičky trenérky, sice má co nabídnout po animační stránce (vize New Yorku, tělesná konstituce cyklistického závodníka apod. vychytávky), ale nedokáže tím skrýt unylou konstrukci děje, který působí dojmem báchorky špatného vypravěče. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Netradícna "rozpravka", aj ked myslim, ze nie vsetko, co je kreslene musi byt rozpravkove, s originalnou animaciou, vybornou hudbou a celkovo vynimocnym prevedenim...v podstate neme obrazky, ktore prechadzaju obrazovkou...(mozno skoda, ze nie uplne neme, aj ked to uz by bolo vo vodach melancholie...), ktore su vsak tak neuveritelne putavo nasnimane, ze je tazko odtrhnut oci od (platna, telev.obrazovky, monitora, atd.:)) Skoda vsak, mal to byt nemy film....a Bruno a vsetko okolo neho je myslim uz teraz nezabudutelne...(najblizsie ked uvidim vlak, tak...:)) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Rozprávka? Dráma zo života, okorenená o slávny cyklistický závod a motív staroby? Podobenstvo o vzostupe a páde, ceste za úspechom a zašlej sláve zo symbolicky rastúcim Parížom a zástavbou, ktorá neberie konca a škrtí obyvateľov predmestí? Viacvrstevnatá satira modernej (nielen) francúzskej spoločnosti? Muzikál, resp. hudobný film? Pravoverná gangsterka? Číra cinefília, ktorá cituje a odkazuje, kde sa dá? Alebo snáď všetko dohromady? Odpoviem za vás - posledná možnosť je tá správna. Rozplývanie sa nad Chometovým umením skĺbiť neskĺbiteľné a vytvoriť tak dômyselne komplexný vzorec pokrivenej reflexie reality, to už urobili iní. Mne len zostáva povedať, že sa moje chorobné chronické pritakanie s týmto šibalským kúskom s pompou vracia na scénu. Nebudem to už predlžovať. 100% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nedokázal jsem přesně určit, o čem by konkrétnějc ten příběh měl vyprávět. Základ zkorumpovanýho světa je ale jasnej. Na druhou stranu je zajímavé vidět tak zajímavou a pěknou animaci a nebýt přitom dítě, pro který by takovéto filmy měli být určeny. Po skončení filmu jsem pořád musel přemýšlet, což byl dost možná i samotný účel. Na druhou stranu mě to ale zaujmout dokázalo, a to i přesto, že hlavní postavy příliš nemluví. Klobouk dolů za zrealizování tak těžkého projektu, který vlastně nemá cílovou skupinu, ale přesto je perfektní. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Film byl také nominován na Oscara za Nejlepší animovaný film a Nejlepší píseň. (imro)
  • 8-milionový animák měl světovou premiéru v nesoutěžní sekci filmového festivalu v Cannes a během prvních 5 dní (26.-30.11. 2003) promítání v USA si odnesl z šesti kin 146 762 dolarů. 16. února následujícího roku expandoval do širší distribuce a svou pouť ukončil v červnu se ziskem 7 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama