Reklama

Reklama

Uprostřed ničeho

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Těhotná žena na útěku ze zničené totalitní země uvízne v přepravním kontejneru a na rozbouřeném moři bojuje o holý život. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[55%] Začátek se mi docela líbil, přišlo mi to napínavé, drsné, jenže jakmile se hlavní ženská hrdinka ocitla na scéně sama, tak mě to začalo tak trochu nudit. Ten porod mi přišel trochu mimo, ale i tak to bylo poté takové místy moc přehnané, ale ok … Žádné větší zápory bych v tom neviděl, na to jedno vidění to nebyl zas tak špatný survival film, ale znám lepší … ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trojica scenáristov a režisér sa rozhodli otrepanú látku obohatiť o fikčný svet plný krutého násilia a zrejme chceli reagovať na utečeneckú krízu, respektíve na všetky utečenecké krízy, ktoré prebiehajú v podstate neustále, takže aj tak žijeme permanentne len v jednej. Pozor, prvé desiatky minút prinášajú extrémne zobrazenie násilia ako z vojnového filmu ťažkého kalibru, takže Nowhere nie je tá najlepšia látka na víkendvý večer pred telkou, kedy si chcete oddýchnuť. V kontajneri to ale nemá žena o nič jednoduchšie, len jej scenár pomáha napríklad tým, že jej nekladie do cesty prekážky typu silný dážď, búrka, vodné živočíchy či veľké vlny. Je to však nakrútené svižne, film nenudí ani v uzavretom priestore (nielen) s jednou postavou a Anna Castillo je dokonalá. Len ma ten úvod tak rozhodil, že 70% zaokrúhľujem smerom nadol. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nádherná scifi rozprávka v podaní Nertflixu...teraz k realite. Utečenkyňa je síce bielej farby pleti, ale realita je iná. Tehotná žena síce prekonáva všetky prekážky, ale realita je tká že sa jednoducho drbne na rizikové tehotenstvo a jej prácu musí vykonávať niekto iný. A po rizikovom tehotenstve sa vráti na dva týždne do práce, povie že je rada že konečne komunikuje aj s dospelými ľuďmi, a čuduj sa svete sa drbne na ďalšie rizikové tehotenstvo :-D...že rodiny majú aj jej spolupracovníci ktorí musia vykonávať jej prácu ju vôbec, ale vôbec neserie...ufňukaný, prehnane dlhý a nudný film o ničom. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní a vizuálně perfektně natočený survivor. Dystopické pozadí světa sice vykreslené velmi zběžně, ale v rámci konceptu funguje a přidává nastalé situaci na uvěřitelnosti. Od vyklopení do moře sice přijde celá řada logických lapsů, ale ono to funguje i tak. Kdyby se podařilo scénář držet trochu více v mezích racionality, byla by to i moc pěkná čtyřka. Takhle musím dát jen velmi silnou trojku. P.S.: Prostor pro prequel a rozšíření lore tady určitě je, pokračování by mě nepřekvapilo. ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Možná znáte pravěký seriál MacGyver o chlápkovi, kterej se ze všeho dostane. Tak tohle je podobný. Jen MacGyver je těhotná ženská, která utíká ze Španělska před jakousi bizarní, snad fašistickou juntou, která už povraždila všechny staroušky a teď vraždí děti a těhule. Octne se sama v nákladním kontyši na moři. Tam porodí. A se vším si poradí. A dopadne to dobře, nebojte. Hnus. Kdyby existovala soutěž o nejidiotštější scénář, třeba dejme tomu nějaký Zlatý Dement, tohle by byl hodně vážný aspirant na hlavní cenu. Aspoň já bych mu dal maximum bodů. Zábavná céčka o křížencích žraloků a chobotnic jsou proti téhle debilitě umělecká díla a já myslím, že tímhle retardovaným melodramatickým svinstvem dosáhl Neflix dalšího pomyslného vrcholu (nebo snad dna?) filmového odpadu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoli se jedná o zajímavý příběh, je v něm mnoho dějových děr. Největší z nich by byl plovoucí ocelový přepravní kontejner. Je sice pravděpodobné, že by tyto přepravní kontejnery (některé z nich jsou vzduchotěsné) mohly plavat, ale při počtu děr v bocích kontejneru, ve kterém se nacházela, není možné, aby tento kontejner po všechny ty dny stále plaval. (Johnny.ARN)
  • Film sa natáčal hlavne v španielskom prístave Tarragona. (Arsenal83)
  • Anna Castillo (Mia) nosila speciálně vyrobenou protézu dělohy pro scény, ve kterých se objevuje těhotná. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama