Reklama

Reklama

Píseň banditů

(seriál)
  • Jižní Korea Song of the Bandits (více)
Trailer
Jižní Korea, 2023, 8 h 37 min (Minutáž: 49–69 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Pozor, pozor! V Gandu neplatí žádné zákony a střílí se tu na potkání. Jak daleko zajdete při obraně svých blízkých a v boji za správnou věc? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

ElleMcDee 

všechny recenze uživatele

Už obsazení slibovalo kvalitní podívanou, navíc jsem byla na mandžuský western zvědavá, protože ačkoliv je mi tenhle žánr známý, ještě jsem žádný takový film ani seriál neviděla. Nebyla jsem zklamána. Nenudila jsem se jedinou minutu seriálu. Píseň banditů se odehrává během japonské okupace Koreje (Čosonu) a poměrně věrohodně vykresluje tehdejší poměry čosonských obyvatel. Kim Nam-gil v hlavní roli představuje bývalého vojáka japonské armády, který hluboce lituje své minulosti, především jistého činu a domnívá se, že si za to zaslouží zemřít. Kvůli tomu se vypraví do Kando. Nakonec se však stane šéfem tlupy banditů, která se snaží pomáhat čosonským obyvatelům a chránit je před Japonci. Všechno se to zamotá, když se Japonci rozhodnou postavit přes Kando železnici a posílají na ni pořádný balík peněz. Bandité se je rozhodnou ukrást, jenže nejsou jediní, kdo si na ně brousí nože.  Je to neskutečně vtipný, drsný i smutný seriál. Jako obvykle se Korejci vůbec neštítí velmi naturalistického vyobrazení a v akčních scénách stříká krev a padají hlavy jedna radost. Občas je to až přitažené za vlasy - hlavní hrdinové jsou všichni zázrační střelci a šermíři a jsou naprosto nepřekonatelní, zatímco Japonci jsou neschopní a neumí si poradit pomalu ani s jednou ženskou, ale celkově je to tak dobré, že člověk takovou mouchu překousne. Kim Nam-gil zde září, jeho herectví je fakt na jiným levelu. Navíc, s knírkem se mi líbí nejvíc, takže plusový bod :) Výborné herecké výkony podali ale všichni: Seohyun úžasná, Yoo Jae-myeong zvládne prostě jakoukoliv roli, z Lee Hyeon-wooka jsem měla husí kůži a Lee Ho-jung mě příjemně překvapila - roste z ní výborná herečka. Ostatní banditi byli také skvělí a měli mezi sebou super chemii. Ještě musím moc pochválit OST, to teď poslouchám pořád dokola! Pokud se vám líbil třeba Mr. Sunshine nebo Vincenzo, tak Píseň banditů má podle mě podobný vibes. Moje hodnocení: 95% ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Výborný vizuál, střih a kamera jsou krásný, čistý, westernový feeling je taky fajn, soundtrack dokonce až překvapivě dobrej. Obsazení taky nemám co vytknout, hlavně ženské role nájemné vražedkyně a překupnice zbraní jsou originální. Ale dost dílů je trochu prázdných, scénář někdy trochu klopýtá, hlavně po logické stránce. I když tedy dávám první řadě nakonec jen tři hvězdy, jsou to hvězdy tlustý a vykrmený. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

povedený vizuál a kombinace westernu a Japonskem okupované Koreje je fajn, nicméně čekal sem přeci jen trochu víc. Když dojde na akci tak není Píseň banditů špatná, ale pak přijdou chvíle kdy se to docela táhne a i tady platí pro Netflix už okřídlené - méně je někdy více. Ideálně by tomuhle tématu slušel celovečerní film, popřípadě prostříhání a zkrácení minimálně o dvě až tři epizody...60% ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Na první pohled žlutý western. Ale je to něco víc. Ukázka byla trochu zavádějící, takže první dvě epizody jsem byl na polovičním hodnocení, ale s pocitem dobře, že je se na co dívat. Dál už to byl plnohodnotný film s napětím a zvraty. Zajímavý je i podklad děje, zasazený do japonské invaze do Koree. 90%. ()

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Tzv. "Divoký Západ" na kórejský spôsob. Prekvapivo mi to nevadilo. Chytľavá hudobná stopa, zžieravá vlna napätia, aj keď námet nebol nijako originálny - bol dôstojne spracovaný. Kvalitné herecké obsadenie (známe tváre pre tých, čo obľubujú kórejskú tvorbu) bolo garanciou, že sa oplatí do toho ísť. Som spokojná. ()

Galerie (88)

Reklama

Reklama