Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární film o důležitých lidech a místech oblíbeného českého herce... Petr Štěpánek se narodil 2. října 1948 do rodiny jednoho z nejvýznamnějších českých herců 20. století, Zdeňka Štěpánka. Stejně jako bratr Martin a sestry Jana a Kristýna se rozhodl věnovat divadlu. Po absolvování DAMU byl přijat do Národního divadla, kde strávil víc než dvacet let. Poté hostoval v různých divadlech, včetně Hudebního divadla v Karlíně. Jeho doménou byla a stále ještě je televize, ve které odehrál více jak 200 rolí, a to pohádkových, dramatických i hudebních. Stejně tak mnoho rolí odehrál v rozhlase, nepřehlédnutelná je jeho práce v dabingu zahraničních filmů. Je považován za výrazného představitele kladných hrdinů, pohádkových princů a charakterních postav, nositele znělého hlasu a významného činoherního i muzikálového a operetního herce. Navíc má nezaměnitelný smysl pro anglicky znějící suchý humor a jako neodolatelný vypravěč ví, co je to pointa. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Anianna 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument. Prolínání životních etap s milníky profesními je v těchto filmech osvědčenou formou. Zde ale režisér velkou míru pozornosti věnoval i dalším lidem z hercovy blízkosti, takže nabídl hned několik dalších vedlejších medailonků. A oceňuji, že tak ukázal Petra Štěpánka barvitě, v širokém kontextu především vztahovém. Ten název to vystihuje. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit s názorem, že zvolené prolínání odlišných pohledů a osobností tak trochu připomíná fugu, která ve svém souhrnu a současně pohybu prostředkuje celostný pohled na Štěpánkovu osobnost. Největším překvapením je objev Štěpánkova a Hanzlíkova životního blíženeckého přátelství i doposud neuvedené filmové záznamy z přijímaček na DAMU. Sledovačské se stává objevným a podnětným. Stejně zdařilé jsou další submedailony: Zdeňka, Martina, Jany i sice sporý, ale zřetelný náhled tragické Kristiny Štěpánkových; sevřené vstupy Adamovské rozhodně průběh tohoto dokumentu neretardují. Právě naopak. A ukázky Štěpánkova herectví tak jako rozvíjející se kalich ukazují cudné, ale hluboké kouzlo jeho herectví. Takových polyfonních osobností, k nimž patří i Zelenka-režisér a scénárista, by mělo být co nejvíc. I v mladších generacích. ()

Reklama

Hanka_M 

všechny recenze uživatele

Povrchní, neupřímný, a zčásti i lživý dokument o Petru Štěpánkovi, který se svého bratra Martina zřekl, když opustil Československo. O tom, že byl Petr loajální vůči STB se samozřejmě nevyprávělo. Do hloubky se samozřejmě nejde ani v jiných tématech, kamera je zcela zastaralá, dokument staromódní s vizuálem z počátku 90. let. Osobnosti na greenscreenu vypadají velmi směšně, technologické stáří a pojetí dokumentu je spíše trapnou záležitostí, než prestižním bilančním portrétem moderní televize. Omlouvám se, ale takhle se dokumenty už 30 let netočí. Proboha, prosím, proč kolektiv dramaturgů a tvůrců panu Zelenkovi alespoň něco nevymluvil. Alespoň po dramaturgické stránce by to šlo trochu zachránit, viz. úvodí reportáž z událostí, nesmyslné střihy některých archivních ukázek ad. No, na primetime ČT1 v sobotu večer pěkná ostuda. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Je mu už pětasedmdesát, ale uvnitř zůstal malým chlapcem. O jeho hereckém umění, v němž se snoubí obrovské charisma i nepopiratelný talent zděděný po slavných předcích, netřeba jakkoli pochybovat, o jeho soukromém životě leccos prozradí Zlata Adamovská i někteří další kolegové. Jediné, co lze tomuto televiznímu portrétu vytknout je scénář a režie: zdálo se mnohem vhodnější, aby se této pocty ujal Štěpánkův přítel Viktor Polesný. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Určitě podařený dokument, který zase takovou tou tradiční formou vypráví o životě Petra Štěpánka s Petrem Štěpánkem. Vrátíme se do jeho dětství, projdeme si studiem Damu, navštívíme Národní divadlo a samozřejmostí dokumentu jsou rozhovory s jeho nejbližšími (hlavně přáteli, protože z rodiny už mu nikdo nežije). Prostě bylo to fajn poznat životní osudy této herecké legendy. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama