Reklama

Reklama

Ústav hrůzy

  • USA Don't Look in the Basement! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děsivá lékařská tajemství ožívají. Lékařská tajemství mohou být děsivá! Už když mladá zdravotní sestra Charlotte poprvé vstoupila do Stephenova sanatoria, měla pocit, jako by nebylo vše v pořádku. Hlavní lékař byl zavražděný za nejasných okolností, pacienti se volně toulají po chodbách, ve kterých se schází personál, a telefon ne a ne fungovat. Jen lékařka Mastersová jako by byla se stavem věci zcela spokojená. Charlotte zoufale pátrá po pravdě a brzo zjišťuje, že teror, který zařívá od šílených chovanců, je pouhým začátkem pekla, které na ni čeká v ústavu hrůzy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Sledování takovýchto "zapomenutých" sedmdesátkových US hororů nebýva v dnešní době příliš pohodlné. Katastrofální kvalita obrazu a zvuku bude zřejmě hlavním důvodem. Hned na druhé místo bych ale zařadil strašný střih, pro tyto filmy tak typický. Jinak děj je docela o ničem a tak nám nic nezbývá, než se jen kochat pohledem na dlouhé nohy velice hezké představitelky hlaví hrdinky. A to bohužel nestačí... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně příšerná nána v roli hlavní hrdinky, debilní pointa kterou jsem odhadl hned na začátku a celkem zbytečný a nesmyslný masakr na konci. Na druhou stranu opravdu povedená přehlídka bláznů, magorů a cvoků. S jednou z postav jsem se dokázal identifikovat, což nejspíše značí že jsem na nejlepší cestě do cvokhausu. Jako horor nic moc, ale jako psycho drama a light verze slavného Přeletu docela slušný. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser S. F. Brownrigg si ma tymto filmom celkom ziskal, sice asi hodinu sa caka na to, co sa zacne diat, ale divak sa nenudi. To je dobre, takto stlacit nudu na minimum- to je mi na filmoch sympaticke vzdy. Strasidelna atmosfera sa buduje pekne krok za krokom a zaverecny koniec filmu je podla mna dost masaker. Takze v ramci hororovej jazdy 70. rokov film sice nema na hororove kulty 70. rokov /Alien, Deliverance, Jaws, Straw Dogs/ ale ako hororova jazda film rychlo ubehne a funda hororu si rozhodne pride na svoje. 69 % ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No podle hodnocení jsem nic nečekal, teda ono to není nic extra. Ale cítil jsem takovou prímovou atmésféru béčka. Atmoška sice žádná(což je podle mě dost velká škoda), a ani nic co by mě nutilo na to koukat znova, ale na to první podívání musím dát palec nahoru. Prostě staré dobrá béčko které v těchto letech vznikalo plno. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela slušná stará šílenost s podivného psychiatrického sanatoria, kde je všechno díky netradičnímu přístupu k léčbě místního profesora, trochu jinak ... Hlavní hrdinka onu skutečnost zjišťuje až u konce filmu, kde se dočkáme i nějakých těch mordů... Film má hodně dobrou atmosféru, která se mi fakt líbila. Blázni jsou slušně vyšinutí a chtít od nich aspoň jednoduchou základní věc, je většinou nad lidské síly ... Zajímavý starý flick ... ()

Reklama

Reklama