Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

movie 

všechny recenze uživatele

Děsivá hudba! Tohle si z BOŽSKÉ RELIKVIE budu pamatovat ještě hodně dlouho ... Jináááč ... Jackie Chan tu celkem ujde. Nesnáží se hrát tolik na humornou notu, což je v jeho případě vždycky dost zásadní problém, naopak dokazuje že je celkem guma (v dobrém) a závěrečná pranice s bandou rumunských zubatek stojí za to. Chanovi filmy (ani Chana samotného) moc nemusím, ale tohle je jeden z mála na který budu v dobrém vzpomínat. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je typický pre svoje bojové umenie a pre špecifický štýl humoru. Jeho Božská relikvia ich aj obsahuje, ale oproti tomu má aj pár nedostatkov. Prostredie rozhodne nie je také atraktívne ako v prípade iných filmov o hľadačov pokladov. Charakteri nemajú nejaké pevnejšie zázemie až na pár špecifických vtipov - Jackie rád žuje pred akciou žuvačky. Je to taký zvláštny film, ktorý nerobí zlé meno Jackieho filmografií, ale ktorý ale akosi zostal na pol cesty. Posledná akčná scéna je skvelá, rovnako aj drobné fóriky, ktoré Jackie vypúšťa počas celého filmu. Len mi to prišlo značne nedokončené a bez využitého potenciálu. Som veľmi zvedavý na druhý diel. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Podľa ČSFD je Božská relikvia štvrtým filmom z nekonečnej filmografie Jackieho Chana, ktorý som si pozrel. Viem s istotou, že už žiaden ďalší neuvidím. Mám iba jedno vysvetlenie Chanovej popularity, a síce to, že vnímanie a vkus časti ázijských divákov je diametrálne odlišný od môjho. To neznamená, že by som sa nad nich vyvyšoval alebo nimi pohŕdal, iba nemáme nič spoločné. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Niektorým slávnym filmom z časov dávno minulých je lepšie sa v dnešnej dobe radšej vyhnúť, lebo len budete krútiť hlavou nad tým, kde sa vzali tie vysoké hodnotenia. A toto je modelový príklad. Technické kvality sú zo súčasného pohľadu skrátka tristné, vyzerá to ako nejaký amatérsky fan film a má aj tomu zodpovedajúcu zápletku a príbeh. Jackie Chan, hlavné lákadlo, okrem našľapaného a zábavného úteku pred kanibalmi z úvodu filmu neukázal v podstate nič zo svojho slávneho bojového repertoáru, za to zakrneným hereckým ma trápil celý čas. 5/10 ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Film s Jackiem Chanen, který je známý hlavně tím, že se při něm málem Jackie zabil. Při pádu ze stromu si prorazil lebku a dodnes v ní má díru a hůře slyší na jedno ucho. Jinak klasický mix kung-fu, komedie a kaskadérství. Hlavně úvodní scéna útěku z hradu je naprosto skvělá. A konečná bitka se čtyřma dominama taky super. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Hudební sekvence s kapelou „The Losers“ je narážkou na honkongskou rockovou kapelu „The Wynners“. Členy skupiny The Wynners jsou mimojiné Alan Tam, Anthony Chan a Kenny Bee. Všichni tři se ve filmu objevili. (HellFire)
  • Distribuční verze studia Miramax, určená pro americké publikum, je oproti originálu o 9 minut kratší. Snímek existuje v několika verzích sestřihu, z nichž nejdelší je honkongský, který má 97 minut. (Rominator)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama