Reklama

Reklama

Příšera ze starého Soulu

(seriál)
  • Jižní Korea Gyeongseong Keuricheo (více)
Trailer 1
Jižní Korea, (2023–2024), 11 h 32 min (Minutáž: 65–78 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dvojice mladých se snaží přežít temné jaro roku 1945 a zničit přitom netvora, který se zrodil z lidské hamižnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (46)

Master19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po posledním díle první série mám velké nutkání nějakou tu hvězdičku odebrat, protože ten závěr je na pár facek. Samotné zápletce by slušel víc filmový formát, prostředních pár dílů je natahovaných  a pře-flashbackovaných. Také se mění poměr akce a romantiky na tu nezajímavější stranu. Také mi dost vadily nelogičnosti v chování "příšery" i jejího stvořitele. Snad nebudu moc spoilovat, když napíšu, že kilo dynamitu příšeře nic neudělá, ale useknout jí ruku/nohu mečem není problém... Mno. Nakonec ale 4* nechám, protože jde o dobře řemeslně natočený, chytlavý seriál s dobrým castingem, zejména co se týká ženských rolí. So-hee Han má oči minimálně stejně daleko od sebe, jako princezna Bosana. :-) ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Prvních několik dílů má velmi pomalý rozjezd, ale díky dobovému zasazení a charismatu ústřední dvojice jsem vydržel a rozhodně nelituji. Vyklubalo se z toho milé překvapení s celkem napínavými scénami. Jen je škoda, že atmosféra ještě více nezhoustla a nebyla temnější. Jisté momenty v kombinaci s parádním hudebním podkresem měly opravdu grády. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Příšera ze starého Soulu byla pro mě prvním velkým setkáním s jihokorejskou seriálovou produkcí a po zhlédnutí první série mohu říct, že jistě nebyla zároveň i posledním. Žánrově jde o zvláštní slepenec z romantického dramatu a válečného sci-fi s mnoha hororovými i komediálními prvky - tato nezvyklá kombinace může být pro nejednoho diváka kamenem úrazu. Na jedenáct hodin se noříme do světa zvrácených experimentů na lidech, záchranných akcí a spousty zpomalených záběrů, které mě dokázaly napnout, pobavit, ale i dojmout. Vzhled monstra měl své rezervy, zde mohli tvůrci rozhodně více zainvestovat. Chválím však hudební složku filmu - tedy, až na ty k-popové zavíračky epizod. Ve výsledku by se dal seriál jistě na několika místech osekat, ale i tak jsem si ho jako celek užíval a těšil jsem se (díky účelným cliffhangerům) na každý další díl. Poslední epizoda připravila živnou půdu pro další sérii a jsem zvědavý, jakým směrem se tvůrci vydají. ()

Lighter 

všechny recenze uživatele

Seriál těží z faktu, že vychází z děsivých historických událostí a nebude náhodou, že koncept nemocnice silně připomíná klasická temná japonská anime. Výjimečně krásná So-hee Han je pro roli trpící bojovnice snad stvořena (Undercover) a nemáte problém ji věřit každou emoci. Skvěle napsané jsou i postavy hlavních záporáků, tedy paní Maedy (Cladia Kim) nebo podplukovníka Joong-wona (Jo Han-chul). Mezi další pozitiva patří audiovizuál, emocemi nabitá skvělá atmosféra a některé dechberoucí scény (např. pronásledování Tchesang). Mezi negativa pak mřížemi proskakující CGI mostrum, občasné nelogické chování vedlejších postav na straně Korejců a romantické sbližování hlavních představitelů, kdy jsou dialogy a scénář opravdu velmi špatné. Ve výsledku tedy velmi dobré, ale mohlo to být skvělé... ()

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mi připomínal trochu Strangers things.... Vojenské experimenty a monstrum, tentokráte z poválečné Jižní Korei. Postavy jsou sympatické, příběh průměrný. Monstrum mohli lépe trikově zvládnout. Hodně dílů je z vojenské základny a pořád se běhá dokola a utíká se před monstrem a některé scény jsou až moc melodramatocké.... Jinak celkově jsem spokojený a jediné co mi vadilo, že Netflix nesmyslně rozdělil sérii na 7 a 3 díly... ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Japonské experimentování na lidech za 2. světové války má souvislost s reálnými historickými událostmi, tzv. Jednotka 731. Většina členů této organizace unikla za svoje zločiny těžkým trestům a pokračovala ve výzkumu biologických zbraní pro USA a SSSR. Po válce mnoho ze zajatých členů jednotky pokračovalo v prominentních kariérách v politice (na ministerstvu zdravotnictví), akademickém světě i obchodě. Japonsko neodškodnilo oběti experimentů ani jejich rodiny. (Vavča)
  • Seriál měl rozpočet 54 miliónů amerických dolarů. (Vavča)

Reklama

Reklama